به گزارش ایرنا، موانع مخاطی اولین خط دفاعی بدن در مقابل ویروس آنفلوآنزاست. این دیواره مخاطی حاوی سیالیک اسید است که با ویروس ترکیب شده و مانع از فعالیت آن میشود. ویروس آنفلوآنزا با کمک دو نوع پروتئین به نامهای HA و NA بدون اینکه به دام مخاط دفاعی بدن بیفتد، سلول را آلوده میکند. تاکنون نحوه سازماندهی این پروتئینها و عبور ویروس از دیواره مخاطی در پرده ای از ابهام قرار داشت.
مطالعات جدید با استفاده از برچسبهای فلوئورسنت و میکروسکوپهایی با وضوح فوقالعاده نشان میدهد شکل ذرات ویروس و نحوه چیدمان، توزیع نامتقارن و قرارگیری دو نوع پروتئین HA و NA در نحوه عملکرد ویروس و قابلیت عبور از موانع مخاطی و ترکیب با سلولها موثر است و همین عوامل سبب میشود موانع دفاعی در مقابل ویروسها کارایی لازم را نداشته باشند.
این مطالعه در توسعه روشهای موثر برای نابودی ویروس آنفلوآنزا و سایر ویروسها ارزشمند است.
آنفلوآنزا بیماری تنفسی ناشی از ویروس آنفلوآنزاست و با علایمی مانند تب، سرفه، گلودرد، آبریزش بینی، درد عضلانی و خستگی همراه است. این عفونت در کودکان، سالمندان، زنان باردار و افراد مبتلا به بیماریهای خاص میتواند خطرناک باشد.
پیشرفتهای قابل ملاحظه ای در زمینه داروهای ضد ویروسی، واکسن، آزمایشهای تشخیصی و روشهای نظارت مدرن در سراسر جهان برای مقابله با آنفلوآنزا صورت گرفته است.
نتایج این مطالعه در نشریه eLife منتشر شده است.
- 15
- 2