به گزارش ایسنا، گروهی از کارشناسان بین المللی با بیان اینکه جهان با خطر فزاینده همهگیری بیماریهایی روبروست که میلیونها کشته به دنبال خواهد داشت و خسارت جدی به اقتصاد جهانی وارد میکند، اظهار داشتند: دولتها باید به منظور آمادگی برای مقابله با آن و کاهش خطرات ناشی از این بیماریها تلاش کنند.
به گفته کارشناسان، کنترل بیماریهای ویروسی مستعد همهگیری همچون ابولا، آنفلوآنزا و سارس در جهانی که با بحرانهای متعددی همچون جنگ، دولتهای شکننده و ناکارآمد و مهاجرت اجباری روبروست به سختی انجام میشود.
در گزارش این تیم بین المللی آمدهاست: تهدید همهگیری بیماری در جهان یک حقیقت است. پاتوژنی که بتواند به سرعت منتقل شود و گسترش پیدا کند از قابلیت قربانی کردن دهها میلیون انسان، مختل ساختن اقتصاد یک کشور و بیثبات ساختن امنیت ملی برخوردار است.
درحالیکه از سال ۲۰۱۶-۲۰۱۴ همزمان با شیوع بیماری ابولا در غرب آفریقا برخی از دولتها و سازمانهای بین المللی تلاشهایی در جهت آمادگی با شیوع بیماریها داشتهاند این اقدامات کافی نبودهاست.
به گفته کارشناسان فقر از جمله عوامل مهم در شیوع بیماریهای عفونی است و به فراهم ساختن شرایط برای همهگیری بیماریها کمک میکند.
دبیر کل سازمان جهانی بهداشت (WHO) از دولتها درخواست کرده تا از شیوع و همهگیری بیماریهایی که در گذشته شاهد آن بودهاند درس گرفته و با سرمایهگذاری در بخش نظام سلامت به پیشرفتهای چشمگیری در این رابطه دست پیدا کنند.
- 9
- 6