به گزارش مهر، مطالعه نشان می دهد ریسک ابتلا به دیابت نوع۲ به ازای افزایش هر ۱۰ سانتی متر در قد برای مردان ۴۱ درصد و برای زنان ۳۳ درصد کمتر می شود.
به گفته محققان، احتمال افزایش این ریسک در افراد کوتاه قدتر احتمالا ناشی از میزان چربی بیشتر در کبد و الگوی نامطلوب تر فاکتورهای پرخطر کاردیومتابولیک است.
محققان موسسه آلمانی تغذیه انسانی عنوان می کنند: «یافته های ما نشان می دهد که افراد کوتاه قدتر دارای میزان بیشتر فاکتورهای پرخطر کاردیومتابولیک هستند و در مقایسه با افراد قدبلندتر، با ریسک بیشتر ابتلا به دیابت مواجه هستند.»
تیم تحقیق در این مطالعه بیش از ۲۵۰۰ مرد و زن میانسال را در آلمان مورد بررسی قرار دادند.
به نظر می رسد ارتباط قد با خطر ابتلا به دیابت در بین افراد دارای وزن نرمال بیشتر است بطوریکه به ازای هر ۱۰ سانتی متر افزایش در قد مردان ریسک دیابت ۸۶ درصد کمتر می شود و به ازای هر ۱۰ سانتی متر افزایش قد زنان، این ریسک ۶۷ درصد کاهش می یابد.
در افراد چاق و دارای اضافه وزن، هر ۱۰ سانتی متر افزایش در قد با کاهش ۳۶ درصدی ریسک دیابت برای مردان و کاهش ۳۰ درصدی برای زنان مرتبط است.
محققان این مطالعه بر انجام اقدامات اولیه در جهت کاهش ریسک متابولیکی مرتبط با قد تاکید دارند که لازمه آن تمرکز بر فرآیند رشد در دوره های حساس در طول بارداری، اوایل دوره کودکی، بلوغ و اوایل دوره بزرگسالی است.
- 11
- 4