به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری یورک الرت، این واکسن قدرتمند ترین مدل ایمن سازی در در برابر ویروس هست و از عفونت ویروسی مؤثر میزبان جلوگيري ميکند. ازمایش این واکسن در موش و خوکچه کشور هند موفقیت آمیز گزارش شده و پژوهشگران معتقد هستند قادر به مراقبت تمام حیوانات در در برابر ویروس تب خال هست.
در این مطالعه پژوهشگران ۶۴ موش را که در معرض تب خال تناسلی بودند واکسینه کردند. بعد از گذشت ۲۸ روز، ۶۳ موش بطور کامل در در برابر ویروس ایمن بودند و اصلاً اثری از عفونت تب خال و بیماري های مرتبط در آنان یافت نشد. یک موش نیز حاوی عفونت پنهان، بدون هیچ بیماري تناسلی بود.
در مورد ۱۰ خوک هم همین روند تکرار گردید. عفونت تب خال در خوک ها تشابه زيادي به انسان دارد. خوک ها بعد از واکسیناسیون در معرض ویروس قرار گرفتند. نتیجه نشان داد اصلاً حیوانی به بیماري مبتلا نشد. صرفا در دو خوک عفونت دیده شد که این عفونت قابل انتقال به دیگری نبود.
در این واکسن آر ان ای پیام رسان ( messenger RNA) استفاده شده هست که یک دسته مهم از اسیدهای ریبو نوکلئیک هستند که یک برنامه ژنتیکی را براي تولید یک محصول پروتئینی رمزگذاری ميکنند و پروتئین هایی را تولید ميکنند که براي واکسن با توانایی ایمن سازی قدرتمند اضطراری هستند.
این واکسن سه آنتی بادی را تحریک ميکند. یک آنتی بادی از وارد شدن ویروس به سلول جلوگيري ميکند و دو آنتی بادی ديگر مواظب هستند تا ویروس عملکرد محافظتی ذاتی سیستم ایمنی را غیر فعال نکند و همین خصوصیت این واکسن را از مدل های ديگر متفاوت ميکند.
این واکسن آماده آزمایش های بالینی هست و نتیجه این مطالعه در نشریه Science Immunology منتشر شده هست.
- 16
- 5