به گزارش ایرنا به نقل از اسکای نیوز، مبدع این ازمایش ادرار با بیان اینکه ۱۰ سال بر روی این پژوهش کار نموده است ، ميگويد: « درصورتی که بتوانیم سرطان لوزالمعده را هنگامی که هنوز قابل جراحی هست، تومورها کوچک هستند و به ديگر اندام ها منتقل نکرده اند، تشخیص دهیم؛ شاهد تأثير چشمگیری بر شانس بقای مریض خواهیم بود. نابود کردن تومورهایی که ۱ سانتیمتر یا کوچکتر هستند، شانس بقای ۵ ساله بیمار را تا حدود ۶۰ درصد افزایش ميدهد.»
این ازمایش با اندازهگیری ميزان سه پروتئین خاص در ادرار که به وسیله این پژوهشگر بعنوان نشانگرهای زیستی سرطان لوزالمعده در مرحله های نخست شناسایی شده اند، کار ميکند.
در صورت تائید توجه این آزمایش ساده که به وسیله تاتیانا کرنوگوراک- جورسویک از مؤسسه سرطان بارتس دانشگاه کویین مری لندن اختراع شده هست، یک آزمایش ادرار استاندارد براي کمک به تشخیص پزشکان، اختراع خواهد گردید.
سرطان لوزالمعده سالیانه بین نزديک به ۱۰ هزار نفر در انگلستان تشخیص داده ميشود ، ولی تنها ۵ نفر از هر ۱۰۰ مریض به مدت ۵ سال یا بیش تر بعد از تشخیص بیماري زنده می مانند.
این پائین ترین نرخ بقا در بین هر سرطان شایع دیگری هست و عمدتاً به تشخیص دیروقت باز می گردد. در بیش از ۸۵ درصد از بیماران، سرطان لوزالمعده آن قدر دیر تشخیص داده ميشود که ديگر براي انجام عمل جراحی دیر شده و به این ترتیب مورد های درمانی این اشخاص محدود ميشود.
سرطان لوزالمعده زمانی رخ ميدهد که سلول های داخل تومور لوزالمعده که پشت معده قرار دارد، بصورت بیرون از کنترلی آغاز به تکثیر نموده و یک توده تشکیل میدهند . این سلول های سرطانی قابلیت حمله به ديگر قسمت های بدن را هم دارند.
- 16
- 2