به گزارش ايسنا به نقل از گیزمگ، پژوهشگران دانشگاه" نورث وسترن"( Northwestern) و" کلمبیا" لیزری ساختند که ضخامت آن کم تر از ۱۵۰ نانومتر بوده و به دست کم انرژی نیازمند هست تا در بافت های بدن جای گیرد.
پژوهشگران امیدوارند که دستگاه های میکروسکوپی، مسیر جدیدی در درمان اختلال های عصبی و تشخیص بیماریها بوجود آورند.
سوالی که در این روابط مطرح ميشود این هست که چه نیازی هست که این دستگاه های لیزری در داخل بدن ما قرار گیرند؟
دانشمندان مدت هاست که در حال تحقيق در خصوص شیوه های اعمال فشار نور براي بهبود بیماریها در وضعیت مختلف هستند که یکی از این موردهای در لیزر درمانی و مجذوب سلول های سرطانی هست تا بافت بیماري از نقاط ظریف بدن حذف شود و پروتئینهای سمی مغز از بین برود. ولی این کار میتواند منجر به افزایش پیدایش پارکینسون و آلزایمر شود.
قرار دادن این دستگاه ها داخل بدن میتواند امکاناتی ویژه را آماده کند. دستگاه لیزری که دانشمندان آمریکایی گسترش داده اند از شیشه ساخته شده و ضخامت آن بین ۵۰ تا ۱۵۰ نانومتر هست. به عبارتي این دستگاه هزار برابر نازک تر از موی سر انسان هست.
پیش از این هم پژوهشگران در سعی بوده اند که دستگاه های لیزر را در این مقیاس بسازند ولی در ساخت آنها از پرتو ماوراء بنفش استفاده ميشد که آنقدر مناسب نیست.
"جیمز شاک" دانشیار دانشگاه کلمبیا خاطرنشان کرد ، استفاده از پرتو ماوراء بنفش در محیط های غیر متعارف که قرار هست از لیزر استفاده شود، بد هست. برای این که این ناحیه ها در معرض آسیب شدید دربرابر پرتو ماوراء بنفش هستند.
در عوض تیم تحقیقاتی این پروژه از فرآیندی موسوم به" بالادگرگونی فوتون" استفاده کردند که در آن نوری با انرژی بیش تر( طول موج کوتاه تر) از نور ورودی جذب شده به وسیله یک ماده تولید ميشود . بر اثر این پدیده، آن ماده دو یا تعداد بیشتری از فوتون های نور ورودی را جذب نموده و در معارضه یک فوتون پر انرژی با طول موج کوتاه تر انتشار ميکند .
به این ترتیب پژوهشگران این پروژه فوتون های کم انرژی مادون قرمز سازگار با بافت زیستی را به پرتوهای لیزر مرئی تبدیل کردند.
نتیجه این پژوهش در مجله" Nature Materials" انتشار یافت.
- 12
- 4