به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری مدیکال نیوز، هر سه ثانیه یک نفر در دنیا به نابودی عقل مبتلا ميشود.
طبق آمار بین المللی بیماري آلزایمر، اینک تعداد اشخاص ابتلا به آلزایمر حدود ۵۰ ميليون نفر هست و ارزیابی ميشود این آمار تا سال ۲۰۵۰ ميلادي سه برابر شود و به ۱۵۲ ميليون نفر برسد.
با وجود شیوع این اختلال عصبی، بزرگ ترين بررسی نگرشی در خصوص این بیماري نشان ميدهد فهم درستی از آن در بین اشخاص معمولی و حتی متخصصان بهداشت وجود ندارد.
این مطالعه با بررسی ۷۰ هزار نفر در ۱۵۰ کشور نشان ميدهد حدود ۶۲ درصد از متخصصان نگهداری های بهداشتی معتقد هستند که نابودی عقل یک قسمت معمولی از دوره سالخوردگی هست. طبق این مطالعه فقط حدود ۱۶ درصد از اشخاص، ارزیابی های شناختی منظم را به خاطر تشخیص زودهنگام انجام میدهند و این در حالی است که تشخیص سریع اختلال های شناختی عامل مهمی در جلوگيري از پیشرفت بیماري هست.
بر مبنای این مطالعه ترس و خجالت افراد بازدارنده از اخذ مشاوره، کمک و حمایت ميشود که اثرات زیانباری دارد. بیش تر اشخاص بر این باورند که در دوره سالخوردگی به زوال عقل ابتلا میشوند و براي پرهیز از آن اصلاً کاری نمی توان انجام داد.
نبود دانش در خصوص زوال عقل منجر به فرضیات اشتباه در خصوص اثرات آن بر مریض و خانواده و اشاعه کلیشه های منفی در خصوص شخص ابتلا به زوال عقل ميشود.
- 10
- 6