به گزارش فارس به نقل از شینهوا، بر اساس مطالعه ای که در یک مجله پزشکی منتشر گردید، بیماران مبتلا به سرطان که پروتون درمانی با تکنولوژی بالا دریافت می کنند، در مقایسه با افرادی که تحت درمان با پرتو ایکس سنتی قرار می گیرند، میزان درمانی مشابه و عوارض جانبی کمتری دارند.
این مطالعه به سرپرستی دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس و دانشکده پزشکی پرلمن در دانشگاه پنسیلوانیا، تقریباً یک هزار و ۵۰۰ بیمار را تحت بررسی قرار داد.
این اولین بررسی بزرگ از اطلاعات در بین انواع مختلف سرطان من جمله سرطان های ریه، مغز، سر و گردن، سرطان دستگاه گوارش و زنان بود، ولی هیچ کدام از بیماران سرطانی متاستاتیک نبودند که در آن توموری به دیگر بخش های بدن نیز سرایت کرده است.
پژوهشگران که هیچ تفاوتی بین دو گروه از نظر بقا و کنترل سرطان مشاهده نکردند، اظهار داشتند پروتون درمانی در درمان سرطان به اندازه پرتودرمانی مؤثر است، ضمن این که این روش عارضه های جانبی کمتری در درمان سرطان دارد.
بقای کلی در یک سال برای گروه پروتون درمانی ۸۳ درصد و در مقابل ۸۱ درصد برای گروه پرتودرمانی اشعه X بود اما اختلاف در عوارض برجسته تر بود.
پژوهشگران بعد از انجام اقدامات لازم برای کنترل این اختلافات متوجه شدند، بیمارانی که پروتون درمانی دریافت می کنند، در مقایسه با بیمارانی که تحت پرتودرمانی پرتو ایکس قرار گرفتند در ۹۰ روز اول درمان، کاهش دو سوم در خطر نسبی عوارض شدید را تجربه کردند.
- 9
- 2