دکتر رضا شاهکرم در گفت و گو با ایسنا، اظهارکرد: در ۲۰ درصد موارد سرطان کولون ارثی است و بر خلاف روغن های حیوانی، روغن های گیاهی و رژیم غنی از فیبر نقش محافظتی در مقابل این نوع سرطان دارد.
وی با بیان اینکه سرطان روده بزرگ شایع ترین سرطان دستگاه گوارش است، افزود: شیوع این سرطان در مردان و زنان یکسان است و سن، نوع تغذیه، ارث، چاقی، بی تحرکی، استعمال سیگار، بیماری های التهابی روده و رادیوتراپی لگن با بروز آن در ارتباط است.
شاهکرم از افزایش خطر این بیماری پس از ۵۰ سالگی خبر داد و ادامه داد: بیماری های کولیت اولسرو و کرون که زمینه ساز بروز کولیت مزمن هستند، از عوامل موثر در ایجاد این نوع سرطان به شمار می روند.
وی به علایم و نشانه های این بیماری اشاره و خاطرنشان کرد: تغییر اجابت مزاج، خونریزی از مقعد، مدفوع سیاه رنگ، کم خونی بدون دلیل، کاهش وزن قابل توجه در هر سنی از علایم این بیماری است .
این پزشک متخصص توضیح داد: با وجود هر گونه اشکال در دفع مدفوع نظیر یبوست شدید، اسهال خونی و ... که جدید ایجاد شده و به درمان پاسخ نداده باشد، بهتر است به پزشک متخصص مراجعه و اقدامات لازم نظیر کولونوسکوپی در صورت صلاحدید پزشک انجام شود.
دکتر شاهکرم با بیان این که همه اقدامات و امکانات تشخیصی و درمانی سرطان روده بزرگ در استان وجود دارد، گفت: با وجود تایید پاتولوژی، درمان اصلی این بیماری جراحی و حذف تومور بوده که خوشبختانه در استان قابل انجام است.
وی ادامه داد: اگر بیمار پس از انجام عمل جراحی به شیمی درمانی و یا رادیوتراپی نیاز پیدا کند، می تواند با مراجعه به مرکز تشخیص و درمان سرطان بیمارستان امام علی (ع) از امکانات درمانی بهره مند شود.
شاهکرم خاطرنشان کرد: بهترین اقدام تشخیصی در هنگام بروز علایم خطر، انجام کولونوسکوپی است که در بیمارستان های امام حسن و امام علی (ع) قابل انجام است.
- 13
- 4