به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری مدیکال اکسپرس، سل (TB) یک بیماری عفونی ناشی از باکتری (Bacterium) مایکوباکتریوم توبرکلوزیس است که اکثراً به ریه ها حمله می کند. با وجود پیشرفت های قابل توجه در زمینه درمان سل در دهه های گذشته، این بیماری هم چنان خطرناک ترین قاتل عفونی جهان است. یکی از مهم ترین گونه های این باکتری در در برابر انواع آنتی بیوتیک مقاوم است.
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، آنتی بیوتیک ریفامپیسین موثرترین داروی علاج سل است و جهش توالی ژنوم سبب می شود باکتری عامل بیماری در در برابر این دارو مقاوم باشد.
تعيين توالی ژنوم یک شیوه جدید و مؤثر برای درک مشخصات یک عامل عفونی و توسعه روش های درمانی مؤثر است. پژوهشگران امیدوارند با استفاده از این دستاورد بتوانند به راه حلی برای درمان گونه های مقاوم به دارو دست یابند.
سالیانه حدود ۱.۷ میلیون نفر در سرتاسر جهان بر اثر سل عارضه جان خود را از دست می دهند. در سال ۲۰۱۸ میلادی ۷.۳ میلیون نفر با این عارضه تشخیص و درمان شدند. این بیماری بیشتر در آفریقا، هند و کشور چین دیده می شود و در اروپا، به خصوص انگلستان نیز شمار مبتلایان رو به افزایش است.
اینک بیماران برای درمان دوزهای قبل توجه آنتی بیوتیک را به مدت ۶ تا ۸ ماه دریافت می کنند که عوارض جانبی ناگواری دارد و احتمال برگشت بیماری حدود ۲۰ درصد است.
سل یکی از ۱۰ علل اول مرگ و میر در سرتاسر جهان است و یکی از مهم ترین عوامل مرگ بیماران مبتلا به ایدز (AIDS) به شمار می آید.
نتیجه این مطالعه در نشریه Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است.
- 18
- 4