به گزارش مهر، در این مطالعه جدید پژوهشگران فشارخون بیش از ۳۴۲ هزار بیمار را در حدود سه سال بررسی کردند. فشارخون اشخاص با گزارش های مربوط به دمای هوای محیط بیرونی و پرتو ماورابنفش (UV) که هر ماه اندازهگیری می شد مطابقت داده شد.
پژوهشگران متوجه شدند قرارگیری در معرض اشعه UV نور خورشید با کاهش فشارخون سیستولیک (عدد اول به هنگام خوانش فشارخون) بدون توجه به دما دارای ارتباط است.
« ریچارد ولر»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه ادینبرگ اسکاتلند، در این مورد می گوید: « می دانیم که تغییر فصل موجب تغییر در فشارخون می شود و فاکتورهای نظیر دما و ویتامین D را با آن مرتبط می دانستند.»
او در ادامه می افزاید: «ولی پژوهش های مکرر در اثبات تأثیر ویتامین D در کاهش فشارخون ناموفق بوده اند. اینک یافته های ما نشان می دهد درست است دما هم در فشارخون تأثیر دارد، ولی تنها به علت اشعه UV است که فشارخون با ایجاد تغییر فصل تغییر می یابد.»
به گفته پژوهشگران، تأثير نور خورشید بر اشخاص سفیدپوست در قیاس با افراد سیاهپوست به مراتب بیشتر است.
ولی محققان تأکید می کنند پیش از قرارگیری در معرض نور خورشید از ضدآفتاب استفاده نمایید چراکه اشعه UV در ابتلا به سرطان پوست نقش دارد. بر اساس اعلام آکادمی درماتولوژی آمریکا، بین ساعتهای ۱۰ صبح تا ۲ بعد از ظهر از قرارگیری مستقیم در معرض نور خورشید بپرهیزید و حتماً از ضدآفتاب های با SPF 30 یا بالاتر استفاده نمایید.
- 13
- 1