دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۰۸:۰۸ - ۱۹ اسفند ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۲۰۲۹۳۴
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

ویتامین D چه تاثیری در بهبود بیماری آسم دارد؟

ویتامین D,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی
نتیجه یک پژوهش نشان می دهد انجام فعالیت هوازی از طریق تقویت عضلات تنفسی و دیگر عوامل فیزیولوژیکی و همچنین مصرف مکمل ویتامین دی میتواند شاخص های عملکرد ریوی و میزان عملکرد هوازی بیماران آسمی را بهبود بخشد.

به گزارش ایسنا، بیماری های مزمن ریوی از رایج ترین بیماری هایی هستند که باعث از کار افتادگی و مرگ و میر گسترده در جوامع بشری می شوند؛ در این بین یکی از متداول ترین بیماری های مزمن آسم (asthma) است که به علت اختلال های دستگاه تنفسی روی می دهد. علت ریشه های آسم معلوم نیست ولی امروزه به علت تغییر سبک زندگی و غیر فعال شدن جوانان بیماری های غیر واگیر و مزمن مثل بیماری آسم و حساسیت نسبت به قبل در حال گسترش است. محققان در پژوهشی با عنوان" تأثير مصرف کوتاه مدت مکمل ویتامین دی متعاقب یک جلسه فعالیت فزاینده و پارامترهای تنفسی و تحمل به فعالیت زنان مبتلا به آسم خفیف" این مسئله را بررسی کردند.

در این پژوهش که به وسیله مریم پرویزی فر، محسن قنبرزاده و سعید شاکریان از دانشکده علوم ورزشی دانشگاه شهید چمران و حشمت الله توکل از دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور انجام شده، آمده است:

شواهد پژوهشی از تأثیر مطلوب تمرینات هوازی بر بعضی عملکردهای ریوی مثل ظرفیت حیاتی و حداکثر تهویه ارادی و دیگر شاخص های ریوی در گروههای سنی و نژادهای گوناگون حکایت دارد. علاوه بر استفاده درمانی از ورزش در بیماران مبتلا به بیماری های تنفسی مانند بیماری آسم بعضی محققان بر مصرف مکمل و یک نوع رژیم غذایی (diet) مفید بعنوان یک روش درمانی همراه تأکید کردند.

در این مقاله آمده است:پژوهشگران معتقد هستند شاید به علت اثرات ویتامین دی بر تنظیم سیستم ایمنی رابطه محکمی بین سطوح ویتامین دی و علائم تنفسی آسم وجود دارد.

نویسندگان این مقاله می گویند:مطالعه آن ها از نوع نیمه تجربی و کاربردی بوده و جامعه آماری در این مطالعه شامل تمامی زنان آسمی شهرستان اهواز بوده است. افراد مورد مطالعه با استفاده ازطریق غربالگری پرونده پزشکی بیماران به وسیله پزشک متخصص انتخاب شدند. با این شیوه، تعداد ۵۰ نفر بیمار آسم خفیف که واجد شرایط عمومی شرکت در پژوهش بودند فراخوان و معاینه بالینی شدند، بعد از جمعیت فراخوان شده تعداد ۳۰ نفر در دسترس و علاقه مند به شرکت در طرح انجام فعالیت های ورزشی را پذیرفته و آمادگی خود را بصورت شفاهی و کتبی اعلام کردند.

در این پژوهش آمده است:بعد از توضیح اهداف و روش انجام فعالیت های بدنی از تمامی افراد مورد مطالعه رضایت نامه کتبی اخذ شد. افراد در یک گروه ۳۰ نفره که خود هم پیش آزمون خود محسوب می شدند قرار گرفتند. این گروه روزانه یک عدد قرص ویتامین دی با دوز هزار واحد به بازه زمانی شش هفته استفاده می کردند و با تهیه لیستی از غذاهای دارای ویتامین دی از بیماران خواسته شد این غذاها را مصرف نکنند.

محققان ماکزیمم حجم اکسیژن مصرفی بیماران را اندازه گیری کردند. آنها نخست مشخصات افراد مورد مطالعه را وارد دستگاه کردند و بعد از آن آزمون های اسپیرومتری برای آن ها انجام شد. ترتیب اجرای آزمون های اسپیرومتری به اینصورت بود که اول مانور FVC انجام و بعد از آن آزمون حداکثر تهویه ارادی انجام شد.

در این پژوهش در مورد آزمون FVC آمده است:« فرد در این آزمون محکم لب هایش را دور قطعه دهانی می بندد و با حداکثر شدت، فورا پس از یک دم عمیق تا آن جا که میتواند هوا را سریع و با شدت فوت میکند؛ به طوریکه بيش ترین حجم ریه (Lung) در ثانیه اول خالی می شود و شخص تا شش ثانیه به فوت کردن به منظور خالی شدن کامل ریه از هوا امتداد می دهد.»

برای اجرای آزمون حداکثر تهویه ارادی هم آزمودنی ها به برهه زمانی ۱۲ ثانیه دم و بازدم عمیق و سریع انجام می دادند تا حداکثر تهویه ارادی آنان بدست آمد.

بر اساس این مقاله« برنامه ورزشی این پژوهش، آزمون هوازی Balk بر روی تردمیل (Treadmill) بود که طی دو مرحله تک جلسه( پیش از آغاز مرحله مکمل و پس از شش هفته مکمل دهی) اجرا شد. نخست نحوه انجام آزمون به بیمار آموزش داده شد. بعد از پنج تا ۱۰ دقیقه حرکات کششی سبک و گرم کردن، از شخص خواسته شد تا برای اجرای آزمون روی تردمیل قرار گیرد. آزمون شامل ۱۵ مرحله بود که ابتدا با سرعت ۵.۵ کیلومتر در ساعت و با شیب صفر شروع می شد؛ بعد از آن در دقیقه دوم، سرعت ثابت و شیب دو درصد زیاد می شد و پس از آن هر یک دقیقه یک درصد به شیب تا زمان خستگی (Fatigue) و واماندگی اضافه می شد. سرعت تا پایان تست ثابت بود.»

در بخش پایانی این مقاله آمده است:« نتایج این مطالعه بیانگر این است که انجام فعالیت هوازی از روش تقویت عضلات تنفسی و دیگر عوامل فیزیولوژیکی قادر است شاخص های قلبی- تنفسی را بهبود بخشیده و از این طریق سبب تغییر مطلوب در شاخص های قلبی- تنفسی و تحمل به فعالیت مبتلایان به بیماری آسم مزمن شود؛ همچنین مصرف مکمل ویتامین دی میتواند شاخص های عملکرد ریوی و میزان عملکرد هوازی بیماران آسمی را بهبود بخشد و بعنوان بخشی از برنامه های توان بخشی ریوی بیماران آسمی مد نظر قرار گیرد.»

این پژوهش در نخستین شماره ی بیست و هفتمین دوره ی مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند منتشر شده است.

  • 19
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش