پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۱۷ - ۱۷ فروردین ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۱۰۱۷۴۴
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

دکتر فیروزه بنی‌صدر از اثرات مثبت کورتون برای بیماران کرونایی خبر داد

فیروزه بنی‌صدر,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی

دکتر فیروزه بنی‌صدر (دختر ابوالحسن بنی‌صدر؛ اولین رییس‌جمهور اسلامی ایران) که مقیم فرانسه هستند در متنی نوشت:

هموطنان و همکاران گرامی،

تقریباً یک ماه است که تمام وقت در بیمارستان حضور دارم تا به درمان بیماران مبتلا به کوید ۱۹ بپردازم. با وجود خستگی ناشی از حجم زیاد کار درمان بیماران در بخش بیماری‌های عفونی که مسئولیتش بر عهده من است، یک هفته‌ای است که بسیار شاد هستم.

پزشکان چینی گزارش کرده بودند که شماری از بیماران کوید ۱۹، حدوداً روز هفتم بعد از بروز اولین علائم بستری می‌شوند و بین روزهای نهم تا یازدهم، بخاطر نفس تنگی، به بخش مراقبتهای ویژه منتقل می‌شوند. ما همین روند را نزد بیمارانمان مشاهده کردیم. این بیماران علیرغم مصرف داروهایی مانند کلوروکین و داروی ضد ویروس ایدز - که بسا بکار درمان این بیماری نیز می‌آید -، همانند بیماران چینی رفتار می‌کنند. در ۲۳ مارس، پزشکان هنگ کنگ مقاله‌ای منتشر کردند که معلوم می‌کرد، در بیمار، بیشترین میزان ویروس در هفته اول بیماری مشاهده می‌شود. پس از آن، با پیدایش آنتی بادی، میزان ویروس کم می‌شود؛ در بیمارانی که بهبود پیدا می‌کنند، پس از گذشت ۲۰ روز، دیگر اثری از ویروس نمی‌ماند. سیستم دفاعی اکثر بیماران نیز پس از حدود ۱۰ روز آنتی بادی تولید می‌کند.

این تحقیق مرا متوجه این امر کرد که زمانی که بیماران دچار نفس تنگی سخت می‌شوند همان زمان است که سیستم ایمنی بدن وارد عمل می‌شود. در همان زمان، بهنگام ویزیت بیماران بخش، متوجه شدم که یکی از دستیارانم دارد برای مریضی مسن که چند روز بود بستری بود و مرتب حالش وخیم‌تر می‌شد و دچار نفس تنگی شدید بود و نیاز به ۱۵ لیتر اکسیژن داشت، مرفین تجویز می‌کند تا او در آرامش از دنیا برود. همکارهای بخش مراقبتهای ویژه بخاطر سن بالای مریض و مبتلا بودنش به سرطان، از پذیرفتن او در آن بخش خودداری کرده بودند. به دستیارم گفتم حالا که او به مرگ حتمی محکوم است، داروی کورتون را تجویز کنید که التهاب ریه را می‌تواند کم کند، تا همه شانس خوب شدن را به او داده باشیم. پس از آن، هر روز سراغ مریض را می‌گرفتم تا ببینم حال او چطور تحول می‌کند. پس از چند روز با ۱۵ لیتر اکسیژن گذراندن، حال او بهبود یافت و امروز که به دیدارش رفتم با ۳ لیتر اکسیژن داشت ناهار می‌خورد و از بهبود حالش بسیار خوشحال بود.

پس از مشاهده بهبود این مریض، همین دارو را برای دو تن از بیماران جوانم (حدود ۴۰ سال) تجویز کردم. حال آنها نیز بسیار وخیم بود (چند روز با ۶ لیتر اکسیژن). روزی ۲ تا ۳ بار دکتر بخش مراقبتهای ویژه می‌آمد ببیند بایستی آنها را منتقل کرد یا نه. آنها نیر بهبود یافتند، نیازی به دستگاه تنفس مصنوعی نشد و امروز هر دو مرخص شدند. در این میان، مقاله دیگری خواندم که معلوم می‌کرد میزان بالای آنتی بادی با وخامت مرض کرونا ارتباط دارد. از آن پس مطمئن شدم که بیمار بدان‌خاطر و زمانی دچار نفس تنگی شدید می‌شود که دستگاه دفاعی بدن او وارد عمل می‌شود و سبب التهاب شدید ریه می‌گردد.

این موضوع را با تیمم در میان گذاشتم و با توجه به گزارشهای و داده‌های علمی که بالاتر از ان سخن گفتم و حاصل درمان چند مریض، پیشنهاد کردم داروی کورتون را به تمامی بیمارانی که در دوره دوم بیماری خود هستند (پس از گذشت حدود هفت روز از اولین علائم) و به اکسیژن نیاز دارند، تجویز کنیم. خیلی سریع متوجه شدیم که نه تنها عده‌ای از بیمارن را از مرگ نجات می‌دهیم، بلکه از تعداد بیمارانی که به مراقبتهای ویژه منتقل می‌شوند بسیار کم می‌شود؛ مدت در بستر گذراندن بیماران نیز خیلی کوتاه می‌شود. پس از مشاهده نتایج خیلی مثبت داروی کورتون، روز دوشنبه ۳۰ مارس ۲۰۲۰، دست‌آورد تجربه را در اختیار همکارانم در سطح فرانسه که هفته‌ای سه بار با آنها جلسه دارم تا تجربیاتمان را به یکدیگر منتقل کنیم، قرار دادم. از آن پس، بسیاری از آنها از من پروتوکلی درخواست کردند که به آن عمل می‌کنیم تا که آنها نیز همین روش درمانی را اتخاذ کنند.

لازم به یادآوری است که به بیماران دارای مشکلات عفونی، معمولا کورتون تجویز نمی‌شود زیرا کورتون، سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌کند. از این‌رو در مورد بیماری کرونا، مراجع بهداشت بین المللی، استفاده از کورتون را تا به امروز تجویز نمی‌کنند. لازم به تأکید است که استفاده از کورتون به همراه آنتی بیوتیک برای جلوگیری از عفونت ریه، در فاز دوم یا فاز ایمونولوژیک کرونا که یک هفته پس از مشاهده علائم اولیه است، پیشنهاد می‌شود. ضرور است که این حاصل تجربه و داده‌ها، در یک مقاله علمی منتشر شود تا که در اختیار همه همکاران پزشک قرارگیرند. به کار نگارش مقاله مشغولم.

اما از آنجا که میزان مرگ از بیماری بالا است و دوره تنفس مصنوعی در اثر کرونا طولانی است و از آنجا که با تجویز دارویی که هم قدیمی و هم امتحان شده، هم ارزان و هم در اختیار همه دنیا هست، می‌شود از مرگ بیماران بسیاری جلوگیری کرد، و از آنجا که، در سطح ایران، بیماری کوید ۱۹ فراگیر شده‌است، در اختیار همکاران و مردم ایران قرارگرفتن دست‌آورد تجربه را ضرور یافتم. این است که بدون فوت وقت، این اطلاعیه را انتشار می‌دهم. در این فرصت، برای شما همکاران ارجمندم که در این شرایط سخت وطن، با کاردانی، فداکاری و پشتکار تحسین برانگیز مشغول درمان بیماران هستید، آرزوی موفقیت دارم و تردید ندارم که در شمار سربلندترین‌ها هستید. از همه افراد گروه درمانی‌ام که در این روزهای سخت با من همکاری می‌کنند، نیز تشکر می‌کنم.

baharnews.ir
  • 22
  • 8
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
احسن بر شما ای وطن دوست ما هم امیدواریم همیشه شاد وسربلند باشید
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش