محققان انجمن شیمی ایالت متحده آمریکا یک حس گر زیستی مبتنی بر فن آوری ترانزیستور اثر میدانی ساختند که قادر است ویروس SARA- CoV- ۲ را با استفاده از نمونه مخاط بینی در مدتی کمتر از یک دقیقه تشخیص دهد.
به گزارش روز سه شنبه سایت خبری ساینس دیلی، ترانزیستورهای اثر میدانی دسته ای از ترانزیستورها هستند که کنترل جریان در آنها توسط یک میدان الکتریکی انجام می شود و تنها یک نوع حامل بار مانند الکترون آزاد در ایجاد جریان الکتریکی دخالت دارد.
این ترانزیستورها در واقع یک ابزار حساس به ولتاژ هستند و محققان با استفاده از همین خصوصیت توانستند وجود ویروس را در نمونه مخاط بینی (Nasal mucosa) افراد تشخیص دهند.
این حس گر زیستی متشکل از یک صفحه گرافینی با رسانایی الکتریکی بالا است که محققان آنتی بادی هایی را برای مقابله با شاخک های تاجدار ویروس جدید کرونا، روی آن قرار داده اند.
در آزمایشات اولیه پس از قرار دادن پروتئین های تاجدار خالص ویروس روی این حسگر، برقرای پیوند بین پروتئین و آنتی بادی ها موجب تغییر جریان الکتریکی در حسگر شد. در مرحله بعد همین آزمایش با استفاده از نمونه مخاط بینی افراد سالم و افراد مبتلا به کووید- ۱۹ تکرار شد و این حسگر توانست افراد بیمار و سالم را به درستی تشخیص دهد.
در حال حاضر دقت این حس گر زیستی بین ۲ تا چهار برابر کمتر از روش های فعلی مورد استفاده برای تشخیص ویروس کرونا است، اما محققان معتقد هستند با استفاده از مواد مختلف می توان دقت و کارآیی آن
ویروس کرونا (corona) اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ در ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری بعنوان ذات الریه نام برده می شد؛ اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹( ۹ دی) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
گزارش جامع این مطالعات در نشریه ACS Nano منتشر شده است.
- 19
- 6