شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۹:۱۸ - ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۲۰۲۳۵۰
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

موزیک باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود

تاثیر موسیقی بر سیستم ایمنی بدن,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی
موسیقی راهی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونایی است.

همه گیری کووید- ۱۹ نگرانی بسياري برای همه ایجاد کرده و اشخاص با روش های مختلفی به آن واکنش نشان می‌دهند، ولی بسياري از اشخاص تلاش می کنند با رعایت موارد بهداشتی من جمله شستشوی دست ها و رعایت فاصله گذاری اجتماعی از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنند.

به گزارش ایسنا به نقل از ساینس، در این ایام به علت اهمیت تقویت دستگاه ایمنی بدن در کاهش ابتلا به این بیماری جهشی چشم‌گیری در فروش مکمل های غذایی در سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ مشاهده شده است، ولی در این دوران پراسترس تأثير اندکی بر کنترل استرس ما دارند.

در مواقع بحرانی اشخاص به موزیک تمایل بیشتری دارند. ما امکان دارد منشاء دقیق تأثير موسیقی بر تقویت سیستم ایمنی بدن (Système immunitaire) را نشناسیم، ولی بنظر میرسد که مغز برای دوست داشتن موزیک طراحی شده است.

فعالیت های موسیقی در دوران خانه نشینی در بسیاری از کشورهای دنیا مشاهده شد که میتوان به آوازخوانی مردم کشور چین برای سپاسگذاری از کارکنان مراقبت های بهداشتی و یا در کشورهای اروپایی، به نواختن پیانو در بالکن برای افزایش روحیه همسایگان اشاره کرد. گوش کردن به موسیقی یا نواختن آن در این روزهای حساس کمک کننده است.

بسياري از اشخاص در زمان ناراحتی به موزیک موردعلاقه خود گوش می‌دهند تا احساس بهتری داشته باشند. باکمال تعجب، طبق نتایج تحقیق ارائه شده در این زمینه تائید شده که موسیقی تأثير به سزایی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد.

نتیجه تحقیق منتشرشده در نشریه Annual Research& Review in Biology در سال ۲۰۱۹ نشان داد که موسیقی بر سیستم ایمنی بدن ما تأثير دارد و باعث آرامش می شود و به نوبه خود استرس و اضطراب را کاهش می دهد.

نتیجه تحقیق دیگر در سال ۲۰۱۳ نشان داد، موسیقی روی نشانگرهای زیستی و سطح هورمون تاثیرگذار است و نقش مهمی در عملکردهای سیستم ایمنی بدن دارد.

بعضی دانشمندان اظهار کردند: موسیقی همینطور میزان کورتیزول را کاهش داده و میتواند به اندازه یک داروی آرامش بخش در مقابله با علائم اضطراب مؤثر باشد.

تاثیر موسیقی بر سیستم ایمنی بدن,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی

موسیقی یک درمان جادویی نیست و سیستم ایمنی بدن شما را سریعا ارتقاء نمی دهد، ولی بسياري از پژوهشگران معتقد هستند که آهنگ های موردعلاقه شما میتوانند در طولانی مدت موثرتر از دارو، باعث آرامش فردی شود.

استرس و اضطراب که همه ما این روزها آنرا تجربه می کنیم، اثرات منفی بر بدن ما دارند. استرس کوتاه مدت با آزادسازی کورتیزول میتواند ایمنی بدن را تقویت کند. ولی در طولانی مدت، میزان بالای کورتیزول در خون، سیستم ایمنی بدن را تضعیف کرده و خطر التهاب را افزایش می دهد. اضطراب همینطور میزان لنفوسیت ها را کاهش می دهد که نقش مهمی در مبارزه با عفونت ها، در بیماران مبتلا به سرما خوردگی یا آنفلوانزا دارند. باگذشت سالها، مطالعات متعدد نشان داده است که استرس "قاتل خاموش" است و افرادی که بطور دائم در معرض استرس هستند، در معرض خطر بیشتر ابتلا به سرما خوردگی فصلی و آنفلوانزا (Influenza)، فشارخون بالا و درد معده مکرر قرار دارند.

در همین حال، شکل و ساختار موسیقی وقتی احساس اضطراب می کنیم، اثرات آرامش بخشی بهمراه دارد. بدین ترتیب، موسیقی با کاهش اضطراب و استرس، از عوارض جانبی مضر آن ها در آینده من جمله کاهش عملکرد سیستم ایمنی جلوگیری می کند.

چه نوعی موسیقی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود؟

این مورد کاملاً شخصی است. چه آهنگی را دوست دارید، چه ارتباطی با آن برقرار می کنید و ارتباط قبلی با یک آهنگ یا ژانر دارید یا خیر.

تاثیر موسیقی بر سیستم ایمنی بدن,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی

بااین حال، تحقیقات در این زمینه نشان می‌دهند که صداهای طبیعت و تصنیف های کلاسیک آرامش بیشتری ایجاد می کنند. گزارشی در اواسط ماه مارس نشان داد که اشخاص طی این همه گیری عادات گوش دادن به موسیقی را تغییر دادند. بر اساس این گزارش، پخش موسیقی در سیستم عامل هایی مثل Spotify در کشور آمریکا    ۷.۶ درصد کاهش یافته است. همینطور مردم دیگر صبح و عصر موسیقی گوش نمی کنند. بااین حال، گوش دادن به موسیقی در ساعات کاری افزایش یافته و افرادی که موسیقی بارگیری می کنند، ترانه های آرامش بخش را ترجیح می دهند.

البته، این نخستین بار نیست که در مورد مزایای علمی موسیقی کلاسیک می شنویم. باگذشت سالها، نتایج بسياري از تحقیقات نشان داده که موسیقی کلاسیک سبب آرامش روحی می شود، قدرت مغز را تقویت می کند و به تمرکز کردن و افزایش بهره وری کمک می کند.

نکته آخر، هر موسیقی که دوست داشته باشید برای سلامتی شما در این ایام مفید خواهد بود.

  • 16
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش