همه گیری کووید- ۱۹ نگرانی بسياري برای همه ایجاد کرده و اشخاص با روش های مختلفی به آن واکنش نشان میدهند، ولی بسياري از اشخاص تلاش می کنند با رعایت موارد بهداشتی من جمله شستشوی دست ها و رعایت فاصله گذاری اجتماعی از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنند.
به گزارش ایسنا به نقل از ساینس، در این ایام به علت اهمیت تقویت دستگاه ایمنی بدن در کاهش ابتلا به این بیماری جهشی چشمگیری در فروش مکمل های غذایی در سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ مشاهده شده است، ولی در این دوران پراسترس تأثير اندکی بر کنترل استرس ما دارند.
در مواقع بحرانی اشخاص به موزیک تمایل بیشتری دارند. ما امکان دارد منشاء دقیق تأثير موسیقی بر تقویت سیستم ایمنی بدن (Système immunitaire) را نشناسیم، ولی بنظر میرسد که مغز برای دوست داشتن موزیک طراحی شده است.
فعالیت های موسیقی در دوران خانه نشینی در بسیاری از کشورهای دنیا مشاهده شد که میتوان به آوازخوانی مردم کشور چین برای سپاسگذاری از کارکنان مراقبت های بهداشتی و یا در کشورهای اروپایی، به نواختن پیانو در بالکن برای افزایش روحیه همسایگان اشاره کرد. گوش کردن به موسیقی یا نواختن آن در این روزهای حساس کمک کننده است.
بسياري از اشخاص در زمان ناراحتی به موزیک موردعلاقه خود گوش میدهند تا احساس بهتری داشته باشند. باکمال تعجب، طبق نتایج تحقیق ارائه شده در این زمینه تائید شده که موسیقی تأثير به سزایی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد.
نتیجه تحقیق منتشرشده در نشریه Annual Research& Review in Biology در سال ۲۰۱۹ نشان داد که موسیقی بر سیستم ایمنی بدن ما تأثير دارد و باعث آرامش می شود و به نوبه خود استرس و اضطراب را کاهش می دهد.
نتیجه تحقیق دیگر در سال ۲۰۱۳ نشان داد، موسیقی روی نشانگرهای زیستی و سطح هورمون تاثیرگذار است و نقش مهمی در عملکردهای سیستم ایمنی بدن دارد.
بعضی دانشمندان اظهار کردند: موسیقی همینطور میزان کورتیزول را کاهش داده و میتواند به اندازه یک داروی آرامش بخش در مقابله با علائم اضطراب مؤثر باشد.
موسیقی یک درمان جادویی نیست و سیستم ایمنی بدن شما را سریعا ارتقاء نمی دهد، ولی بسياري از پژوهشگران معتقد هستند که آهنگ های موردعلاقه شما میتوانند در طولانی مدت موثرتر از دارو، باعث آرامش فردی شود.
استرس و اضطراب که همه ما این روزها آنرا تجربه می کنیم، اثرات منفی بر بدن ما دارند. استرس کوتاه مدت با آزادسازی کورتیزول میتواند ایمنی بدن را تقویت کند. ولی در طولانی مدت، میزان بالای کورتیزول در خون، سیستم ایمنی بدن را تضعیف کرده و خطر التهاب را افزایش می دهد. اضطراب همینطور میزان لنفوسیت ها را کاهش می دهد که نقش مهمی در مبارزه با عفونت ها، در بیماران مبتلا به سرما خوردگی یا آنفلوانزا دارند. باگذشت سالها، مطالعات متعدد نشان داده است که استرس "قاتل خاموش" است و افرادی که بطور دائم در معرض استرس هستند، در معرض خطر بیشتر ابتلا به سرما خوردگی فصلی و آنفلوانزا (Influenza)، فشارخون بالا و درد معده مکرر قرار دارند.
در همین حال، شکل و ساختار موسیقی وقتی احساس اضطراب می کنیم، اثرات آرامش بخشی بهمراه دارد. بدین ترتیب، موسیقی با کاهش اضطراب و استرس، از عوارض جانبی مضر آن ها در آینده من جمله کاهش عملکرد سیستم ایمنی جلوگیری می کند.
چه نوعی موسیقی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود؟
این مورد کاملاً شخصی است. چه آهنگی را دوست دارید، چه ارتباطی با آن برقرار می کنید و ارتباط قبلی با یک آهنگ یا ژانر دارید یا خیر.
بااین حال، تحقیقات در این زمینه نشان میدهند که صداهای طبیعت و تصنیف های کلاسیک آرامش بیشتری ایجاد می کنند. گزارشی در اواسط ماه مارس نشان داد که اشخاص طی این همه گیری عادات گوش دادن به موسیقی را تغییر دادند. بر اساس این گزارش، پخش موسیقی در سیستم عامل هایی مثل Spotify در کشور آمریکا ۷.۶ درصد کاهش یافته است. همینطور مردم دیگر صبح و عصر موسیقی گوش نمی کنند. بااین حال، گوش دادن به موسیقی در ساعات کاری افزایش یافته و افرادی که موسیقی بارگیری می کنند، ترانه های آرامش بخش را ترجیح می دهند.
البته، این نخستین بار نیست که در مورد مزایای علمی موسیقی کلاسیک می شنویم. باگذشت سالها، نتایج بسياري از تحقیقات نشان داده که موسیقی کلاسیک سبب آرامش روحی می شود، قدرت مغز را تقویت می کند و به تمرکز کردن و افزایش بهره وری کمک می کند.
نکته آخر، هر موسیقی که دوست داشته باشید برای سلامتی شما در این ایام مفید خواهد بود.
- 16
- 2