از زمان شیوع کروناویروس (Coronaviruses)، نرخ بستری شدن در بیمارستان و مرگ ناشی از کووید۱۹ در مردان به مراتب بیش از زنان بوده است.
به گزارش سرپوش و به نقل از مهر، تحقیق تازه پژوهشگران هلندی نشان می دهد در مقایسه با زنان، مردان دارای غلظت بالاتر یک آنزیم خونی هستند که منجر به الوده شدن سلول های انسانی به کروناویروس جدید می شود.
این آنزیم ACE۲( آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین ۲) نام دارد.
دکتر« آدریان وورس»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه گرونینگن هلند، در این مورد می گوید:« ACE۲ گیرنده ای بر روی سطح سلول ها است. این آنزیم با کروناویروس پیوند برقرار کرده و اجازه ورود به سلول های سالم و الوده کردن آنها را می دهد.»
وی در ادامه می افزاید:« میزان بالا ACE۲ در ریه ها وجود دارد و از اینرو تصور می شود که نقش اساسی در روند پیشروی اختلال های ریوی مرتبط با بیماری کووید ۱۹ دارد.»
به علت اهمیت ACE۲ در نارسایی قلبی (Heart failure) ، محققان هلندی از مدت ها قبل از ظهور کروناویروس جدید، در حال بررسی نقش این آنزیم در سلامت قلبی و عروقی بودند.
پژوهشگران در مطالعه خود، غلظت ACE۲ را در خون حدود ۱۵۰۰ مرد و بیش از ۵۰۰ زن بررسی کردند. همه افراد، سالمندان درمان شده به خاطر نارسایی قلبی (Heart failure) در ۱۱ کشور اروپایی بودند.
به گفته محققان، در فهرست طویل فاکتورهای احتمالی تأثیرگذاری غلظت ACE۲ در خون، مردان دارای قوی ترین فاکتور در این زمینه بودند.
محققان علت میزان بالا ACE۲ در مردان نسبت به زنان را این مورد می دانند که این آنزیم در آلت تناسلی مردان تنظیم می شود از اینرو غلظت بالاتر در مردان دارد.
بیماری های شکمی علامت کووید ۱۹ در کودکان
به گفته پژوهشگران، سرفه (cough) یا سایر مشکلات تنفسی تنها علائم اولیه ابتلا به کروناویروس جدید در کودکان نیست.
محققان در این مطالعه پنج کودک پذیرش شده در بیمارستان با علائم دستگاه گوارش را که بعداً مبتلا به کووید ۱۹ تشخیص داده شدند را بررسی کردند.
به گفته محققان، کودکان دچار کسالت و بیماری اسهال که تب داشته یا سابقه قرارگیری در معرض کروناویروس (Coronaviruses) را دارند باید مشکوک به ابتلاء به بیماری کووید ۱۹ تلقی شوند.
دکتر« ون بین لی»، سرپرست تیم تحقیق از بیمارستان تانگجی چین، در این باره می گوید:« این کودکان به دلیل مشکلات غیرمرتبط نظیر سنگ کلیه یا ضربه به سر به بخش اورژانس مراجعه کرده بودند. ابتلاء به ذات الریه در آنها قبل یا بلافاصله بعد از پذیرش در بیمارستان از طریق سی تی اسکن (Computed tomography) تأیید شد و سپس ابتلاء آنها به بیماری کووید ۱۹ محرز شد.»
وی در ادامه می افزاید:« درحالیکه علائم ابتدایی آنها غیرمرتبط بود و علائم بیماری کووید ۱۹ آنها در ابتدا کم یا نسبتاً پنهان بود، چهار کودک از ۵ کودک دارای علائم دستگاه گوارش بودند.»
به گفته لی،« بروز اولیه علائم گوارشی در برخی کودکان مبتلا به بیماری کووید ۱۹ این را نشان میدهد که این عفونت می تواند از طریق دستگاه گوارش روی دهد چراکه نوعی گیرنده های سلول های ریه که موردهدف کروناویروس جدید قرار می گیرند در روده ها هم یافت می شوند.»
طبق این یافته ها، در مناطق دارای اپیدمی این ویروس، کودکان دارای علائم دستگاه گوارش، بخصوص همراه با تب و یا سابقه قرارگیری در معرض این بیماری، باید مشکوک به ابتلاء به این ویروس تشخیص داده شوند.
- 11
- 1