محققان "دانشگاه ناگویا" (Nagoya University) و "دانشگاه میه" (Mie University) ژاپن در مطالعه اخیرشان از درمانی جدید برای یکی از انواع نادر سرطان خون خبر داده اند و اظهار کرده اند نتیجه آزمایش بالینی نیز امیدوارکننده بوده است.
به گزارش ایسنا، پژوهشگران ژاپن در مطالعه اخیرشان نتایج مثبتی از درمانی که برای معالجه یکی از انواع نادر سرطان خون "لنفوم (Lymphoma)" توسعه داده بودند، مشاهده کردند.
سرطان خون لنفوم دارای انواع مختلفی از زیرگروه ها است که یکی از این موارد نادر "لنفوم سلول بی بزرگ داخل عروقی" (intravascular large B- cell lymphoma) نام دارد. تشخیص دقیق این مورد نادر سخت است و هیچ درمانی شناخته شده ای ندارد. اخیرا تیمی از پژوهشگران ژاپنی پروتکل درمانی جدیدی را کشف کرده اند که نتیجه آزمایشات بالینی آن نیز امیدوارکننده بوده است.
لنفوم (Lymphoma)
لنفوم در درجه اول سالمندان را مورد هدف قرار می دهد. با توجه به اینکه دوز بالای شیمی درمانی قوی میتواند عوارض جانبی جدی برای این گروه از اشخاص داشته باشد، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به اختلالات سیستم عصبی مرکزی (CNS) هستند. بدین ترتیب یک درمان جدید که عوارض جانبی کمتری داشته باشد و از ابتلا به اختلالات سیستم عصبی مرکزی جلوگیری کند، بسیار کارامد است. پيشتر طی مطالعات محققان دریافته بودند استفاده از داروی ریتوکسی مَب (Rituximab) تا حدی در درمان مفید است، ولی مسئله اختلال سیستم عصبی مرکزی را حل نمی کند.
دکتر "کازویوکی شیمادا" (Kazuyuki Shimada) از دانشگاه ناگویا اظهارکرد: ما دریافتیم که انجام شیمی درمانی مبتنی بر داروی ریتوکسی مَب علاوه بر درمان مشکلات ثانویه سیستم عصبی مرکزی میتواند منجر به بهبود حال کلی مریض نیز شود.
طی این مطالعه پژوهشگران آزمایش بالینی درمان خود را بر روی ۳۸ بیمار که شرایط آن ها را برای مدت طولانی تحت نظر داشتند، انجام دادند. در پایان این روش بر روی ۷۶ درصد از بیماران نتیجه مثبت داشت. این بیماری تنها سیستم عصبی مرکزی ۳ درصد از بیماران را تحت تأثیر قرار می دهد. علاوهبراین، درمان جدید عوارض جانبی بسیار کمی دارد.
یافته های این مطالعه در مجله "Lancet Oncology" منتشر شد.
- 13
- 5