آیا فن آوری های پوشیدنی مانند« فیبیت» یا« اپل واچ» میتوانند عفونت با ویروس کرونا را قبل از شروع علایم شناسایی کنند؟
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبرگزاری فرانسه محققان بطور فزاینده ای در فکر استفاده از این وسائل و سایر فن آوری های پوشیدنی بعنوان سیستم های هشدار اولیه برای عفونت با ویروس کرونا (corona) هستند.
ماه پیش، دانشمندان درانستیتوی علوم اعصاب راکفلر دانشگاه ویرجینایی غربی ایالت متحده آمریکا با استفاده از « حلقه اورا» (Oura ring) یک وسیله پوشیدنی آمدگی بدنی و ردیاب فعالیت، یک پلتفرم دیجیتال ایجاد کردند که میتواند علایم کووید- ۱۹ را تا سه روز قبل از بروز شناسایی کند.
این محققان می گویند یک اپلیکیشن ساخته شده به وسیله آن ها که با این حلقه کار می کند میتواند با استفاده از هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) شروع علایم مربوط به کووید- ۱۹ مثل تب، سرفه، مشکلات تنفسی و خستگی (Fatigue) را با دقت بالای ۹۰ درصد پیش بینی کند.
به گفته این محققان این سیستم میتواند شواهدی از عفونت را در اشخاص هنوز بی علامت بدست دهد و به حل مشکلات مربوط به شناسایی و مهار شیوع کرونا کمک کند.
انستیتوی پژوهشی اسکریپز در آمریکا نیز بیش از ۳۰ هزار نفر را وارد یک بررسی مشابه کرده است تا اشخاص دارای عفونت کرونا را که بی علامت هستند یا علائمشان هنوز بروز نکرده است، شناسایی کند.
محققان انستیتوی اسکریپز قبلا ارزش وسائل پوشیدنی را در پیش بینی شیوع آنفلوانزا (Influenza) در بررسی که در ماه ژانویه در ژورنال پزشکی لنست منتشر شد، نشان داده اند.
پژوهشگران اسکریپز می گویند وسائل دیجیتال پوشیدنی میتواند تغییرات ظریفی را که بیانگر شروع بیماری ویروسی هست، شناسایی کنند. به گفته این محققان داده های حاصل شده از این وسائل امکان دارد از اندازهگیری دمای بدن قابل اعتمادتر باشند.
برای مثال سرعت ضربان قلب در حال استراحت یک شاخص خوب در این مورد است، به دلیل آن که قبل از بروز تب ناشی از عفونت با ویروس افزایش می یابد.
این تغییرات در سرعت ضربان قلب تا چهار روز پیش از ظهور تب امکان دارد قابل شناسایی باشد.
یک شرکت نوبنیاد در کالیفرنیا به نام Evidation نیز طرحی را برای تولید یک آلگوریتم هشدار اولیه طبق وسائل پوشیدنی ۳۰۰ نفر که در معرض خطر بالای دچار شدن به ویروس کرونا هستند، در دست اجرا دارد.
تلاش پژوهشی مشابهی نیز در آلمان در جریان است.
آخرین مطالعات نشان میدهند وسائل الکترونیکی پوشیدنی که در ابتدا برای استفاده های تفریحی و آمادگی بدنی ساخته شده بودند، امکان دارد برای پژوهش های پزشکی هم بکار روند.
شرکت اپل بررسی های را برای استفاده از ساعت هوشمندش برای شناسایی مشکلات قلبی آغاز کرده است. شرکت فیت بیت در حال همکاري با حدود ۵۰۰ طرح متفاوت برای پژوهش درباره سرطان (cancer) ، دیابت، بیماری های تنفسی و سایر مشکلات بهداستی است.
دانشمندان می گویند وسائل پوشیدنی میتواند داده هایی در مورد دمای بدن، سرعت ضربان قلب و سرعت تنفس، خواب، الگوهای فعالیت جسمی و سایر شاخص ها بدست دهند که بعنوان ابزارهای تشخیصی بکار روند.
- 18
- 4