مطالعه جدید نشان می دهد نوع تغذیه بر نتیجه شیمی درمانی تأثير خوبی دارد.
به گزارش مهر، پژوهشگران دانشگاه ویرجینیا متوجه شدند رژیم غذایی میتواند باعث تغییر در میکروب های روده شخص در واکنش به داروی کیموتراپی (chemotherapy) شود.
مولفه های متداول رژیم غذایی روزانه، مثل اسیدهای آمینه، میتواند باعث کاهش یا افزایش تأثیرگذاری و مسمومیت داروهای مورداستفاده در درمان سرطان (cancer) شود.
این یافته میتواند راهی جدید برای پیش بینی دوز مناسب و کنترل بهتر عوارض جانبی شیمی درمانی باشد.
« الین اُرورکه» سرپرست تیم تحقیق، در این مورد می گوید: «برای نخستین بار مشاهده کردیم که تغییر میکروب یا افزودن تنها یک اسیدآمینه به رژیم غذایی میتواند دوز بی ضرر دارو را به یک داروی بسیار سمی تبدیل نماید.»
تغییراتی که رژیم غذایی بر میکروارگانیزم ها می گذارد میتواند باعث افزایش مسمومیت (intoxication) داروی شیمی درمانی تا ۱۰۰ برابر شود.
به گفته پژوهشگران، تلفیق رژیم غذایی (diet) و میکروب های مختلف باعث تغییر در نحوه واکنش میزبان به شیمی درمانی می شود.
بر اساس این گزارش، «داده ها نشان می دهد که یک رژیم غذایی واحد میتواند متابولیسم میکروب ها را تغییر داده و متعاقباً، واکنش میزبان را به دارو تغییر دهد و حتی برعکس نماید.»
در مجموع میتوان به این نتیجه رسید که ما فقط نباید برای خودمان غذا بخوریم بلکه باید به فکر بیش از ۱۰۰۰ گونه میکروارگانیزم های باشیم که در درون ما زندگی می کنند چراکه نحوه تغذیه این میکروارگانیزم ها تأثير ژرفی بر سلامت بدن و واکنش به درمان پزشکی دارد.
- 19
- 3