تحقیق جدید نشان می دهد زنان بارداری که در معرض آلودگی هوا یا موج گرمایی قرار می گیرند با ریسک بالاتر زایمان زودرس یا تولد نوزاد کم وزن روبرو هستند.
به گزارش مهر، بررسی ۶۸ مطالعه در ایالت متحده آمریکا نشان می دهد زنانی که در مناطق با کیفیت بد هوا یا گرمای بی اندازه زیاد زندگی می کنند نوزادشان در معرض خطر قرار دارد.
دکتر«بروس بکر»، سرپرست تیم تحقیق از گروه پزشکی کالیفرنیا جنوبی، در این مورد می گوید: «رابطه مثبت قوی و مداومی بین آلودگی هوا (Air pollution) و قرارگیری در معرض گرما و تبعات بد حاملگی وجود دارد.»
او در ادامه می افزاید: «گرمایش زمین نه تنها باعث بروز وقایع آب و هوایی نظیر موج گرما، خشک سالی و سیل می شود بلکه رابطه نزدیکی نیز با آلودگی هوا (Air pollution) دارد بطوریکه هر دو باعث تقویت یکدیگر می شوند.»
این تحقیق شامل بررسی ۶۸ مطالعه انجام شده در ایالات مختلف آمریکا بود و در مجموع شامل حدود ۳۲.۸ میلیون تولد بود.
بررسی ها نشان داد ۸۴ درصد زنان ساکن در نواحی آلوده شهر با بارداری پرریسک و دارای تبعات منفی روبرو هستند.
نتیجه نشان داد از مهم ترین پیامدهای منفی برای بارداری، زایمان زودهنگام، تولید نوزاد کم وزن و مرده زایی است.
به گفته پژوهشگران، دلایل بیولوژیکی موجب پرخطربودن آلودگی هوا و دمای بالا برای مادر باردار می شوند.
ذرات ریز موجود در آلودگی هوا میتوانند از طریق ریه (Lung) ها استنشاق شده و باعث التهاب گسترده در بدن شوند. زنان مبتلا به مشکلات مزمن سلامت نظیر آسم (asthma) بسیار در معرض خطر قرار دارند. از اینرو رابطه بین آلودگی هوا و مشکلات حاملگی در بین زنان مبتلا به آسم (asthma) قوی تر است.
همینطور گرمای بیش از حد زیاد باعث تغییر توانایی بدن در تنظیم دما می شود. گرما امکان دارد در زایمان زودهنگام یا تولد نوزاد کم وزن بواسطه تغییر جریان خون به جفت یا ایجاد کم آبی نقش داشته باشد.
- 19
- 4