به گزارش ایسنا، استرس می تواند عاملی برای کاهش مقاومت بدن شود و عوارض ناشی از بیماری کووید- ۱۹ را بدتر کند.
روزهای کرونایی شاید باعث شده تا افراد بیشتر احساس تنهایی و دوری از دوستان و خانواده کنند و عاملی برای ایجاد اضطراب برای آنان باشد.
بر اساس نتایج مطالعات گذشته درباره سرماخوردگی، آنفلوآنزا و دیگر عفونت های ویروسی، به نظر می رسد که این موارد منجر به تشدید علائم بیماری هایی مثل آنفلوآنزا شده و می تواند در بیماری کووید- ۱۹ هم تاثیرگذار باشد.
این موضوع نشان می دهد که عوامل اجتماعی و روان شناختی تا چه اندازه در ایجاد عفونت و بیماری، موثر هستند.
پروفسور شلدون کوهن، از دانشگاه کارنگی ملون در ایالت پنسیلوانیا امریکا گفت:در این روزها بیشتر از خود مراقبت کنید؛ برای مثال ، عدم استعمال سیگار، مصرف الکل، خواب و ورزش ممکن است نقش بسزایی در عدم ابتلا به این بیماری داشته باشد.
کوهن افزود:تمرکز بر روی بیماری همه گیر تاکنون باعث تغییر رفتار برای جلوگیری از قرارگرفتن در معرض ویروس شده است.
این محقق همچنین اظهار کرد :تغییر رفتار به صورت در نظر گرفتن دیگران می تواند به عنوان دفاعی در برابر موارد شدید بیماری کووید- ۱۹ باشد.
محققان با قرار دادن افراد در معرض ویروس های مختلف نظیر سرماخوردگی و آنفلوآنزا بررسی کردند که آیا عوامل روانی و اجتماعی می تواند بر سیستم ایمنی برای سرکوب عفونت، جلوگیری یا کاهش شدت بیماری موثر باشند؟.
نتایج نشان داد، شرکت کنندگانی که عوامل استرس زا بین فردی داشتند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های تنفسی فوقانی مانند سرماخوردگی هستند و این عوامل می تواند در واکنش به ویروس کرونا (corona) و افزایش آسیب پذیری فرد در برابر عفونت و بیماری نیز نقش مشابهی داشته باشد.
این تحقیق در مجله Perspectives on Science Psychology منتشرشده است.
- 15
- 2