محققان برزیلی، مولکولی را در آزمایشگاه ساخته اند که میتواند به درمان آرتروز کمک کند.
به گزارش ایسنا به نقل از مدیکال اکسپرس، آرتروز تقریباً بر حدود ۱۵۰ میلیون نفر از مردم دنیا اثر گذاشته است و در حال حاضر هیچ درمان موثری برای این بیماری مزمن وجود ندارد.
مولکولی که به تازگی در آزمایشگاه ابداع شده، ثابت کرده است که میتواند اثرات درمانی داشته باشد. محققان برزیلی، این ملکول را روی موش های مبتلا به آرتروز آزمایش کردند و مولکول توانست روند التهاب را سرکوب کند و التهاب بافت و مفصل را کاهش دهد. موش های تحت درمان با این مولکول، درد و تورم کمتری نشان دادند و نمرات بالینی کمتری در اندازهگیری میزان التهاب نسبت به موش های درمان نشده به دست آوردند.
"مارسلو هنریک ناپیموگا" (Marcelo Henrique Napimoga)، پژوهشگر ارشد این پروژه اظهارکرد: پژوهش ما نشان می دهد که این مولکول جدید میتواند شدیدترین نوع آرتروز را کنترل کند.
این مولکول که "TPPU" نام دارد، میتواند آنزیمی موسوم به "sEH" را که نقش مهمی در فعال شدن روند التهاب و بروز التهاب مزمن دارد، مهار کند.
او ادامه داد: ارگانیسم ما، یک ماده ضد التهاب موسوم به "EET" را به صورت طبیعی تولید می کند ولی sEH این ماده ضد التهاب را به "DHET" تبدیل می کند که نه تنها از عهده کنترل التهاب برنمی آید، بلکه میتواند اثر پیش التهابی نیز داشته باشد؛ در نتیجه مهار sEH می تواند نقش مهمی در درمان بیماری های التهابی مثل آرتروز داشته باشد و این همان کاری است که مولکول TPPU انجام می دهد.
محققان برای بررسی این موضوع، دو موش مبتلا به آرتروز را آزمایش کردند و یکی از موش ها با مولکول TPPU درمان شد. بررسی ها نشان داد که میزان تورم در پنجه موش تحت درمان، کم تر و میزان آرتروز در آن پائین تر است.
به گفته ناپیموگا، این درمان توانست میزان درد ناشی از التهاب را نیز کاهش دهد. او ادامه داد: کاهش درد به این دلیل است که با کنترل روند التهاب، گلبول های سفید کم تر به محل موردنظر میروند و بدین ترتیب نه تنها بیماری، بلکه میزان سایش غضروف نیز کاهش می یابد. علاوهبراین، تعداد سلول های تی که سیتوکین های ضد التهاب را تولید می کنند، در موش تحت درمان افزایش یافت.
مولکول TPPU طوری طراحی شده که به سادگی جذب می شود. ناپیموگا افزود: این مولکول، قدرت دفاعی طبیعی بدن را تقویت می کند و میتواند به ارائه درمان هایی بدون عوارض جانبی ختم شود.
این پژوهش، در مجله "FASEB Journal" به چاپ رسید.
- 14
- 1