تحقیق جدید نشان می دهد قرص های ضدبارداری هورمونی میتوانند مانعی در مقابل بیماری آسم ایجاد نمایند.
به گزارش مهر، مطالعه بیش از نیم میلیون زن در بریتانیا نشان می دهد آنهایی که داروهای ضدبارداری هورمونی نظیر قرص یا چسب استفاده می کردند با ریسک کم تر ابتلا به آسم (asthma) روبرو بودند.
هورمون های زنانه ارتباط عجیبی با بیماری آسم دارند. آسم در دوره کودکی در بین پسران شیوع بیشتری دارد. ولی پس از سن بلوغ، ابتلا زنان به این بیماری بیشتر بوده و حتی علایم شدیدتری را تجربه می کنند.
مطالعات نشان داده اند که هر رویداد هورمونی در چرخه باروری یک خانم نظیر بلوغ، عادت ماهیانه، بارداری و یائسگی، باعث ایجاد عوارض تشدید آسم در برخی از زنانی می شود که قبلاً آسم داشته اند.
«برائت نارو»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه گوتنبرگ سوئد، در این مورد می گوید: «ما می دانیم که بیش از ۴۰ درصد زنانی که دچار بیماری آسم هستند در طول دوره یائسگی، با تشدید بیماری شأن روبرو هستند که بر نقش هورمون های جنسی تأکید دارد.»
هنوز علت دقیق تأثیر قرص های ضدبارداری بر کاهش بیماری آسم در زنان مشخص نیست ولی یک نظریه این است که هورمون ها در التهابی که منجر به تنگ شدن مجاری هوا در بیماری مبتلا به آسم می شود نقش دارند.
در این مطالعه، بیش از ۵۰۰ هزار زن ۱۶ تا ۴۵ ساله از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۶ تحت نظر بودند. در طول این مدت حدود ۲۵ هزار زن مبتلا به بیماری آسم شدند.
پژوهشگران با بررسی نتایج متوجه شدند زنانی که هر نوع داروی ضدبارداری استفاده می کردند ۳۰ درصد با کاهش خطر ابتلا به بیماری آسم روبرو بودند.
محققان بر انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه تأکید دارند.
- 12
- 3