پژوهشگران دانشگاه مریلند واقع در آمریکا متوجه شدند پروتئینی موسوم به GFI۱ در رشد نوعی از سلول های شنوایی موسوم به سلول های مویی، نقش اساسی دارد.
به گزارش مهر به نقل از پایگاه خبری مدیکال نیوز، وجود سلول های مویی سالم در گوش درونی، برای شنوایی حیاتی است. بعضی از این سلول ها موجب تقویت صوت دریافتی میشوند و بعضی دیگر امواج صوتی را به سیگنال های الکتریکی تبدیل می کنند که به مغز منتقل می شوند. در صورتی که سلول های مویی به درستی رشد نکنند یا در اثر استرس محیطی مانند صداهای بلند دچار آسیب شوند، شنوایی از بین می رود.
به گفته پژوهشگران، پروتئین GFI۱ تعیین می کند که یک سلول مویی در دوران جنینی بگونه ای رشد کند که تبدیل به یک سلول مویی بالغ شود یا کارکرد آن تغییر کرده و به نوع دیگری از سلول ها تبدیل شود که عملکردی شبیه به نورون ها دارند. در این تحقیقات مشخص شد در غیاب پروتئین GFI۱ نحوه توصیف ژن در سلول های مویی دوران جنینی بگونه ای است که این سلول های نمی توانند به سلول های مویی بالغ تبدیل شوند. همچنین فقدان این پروتئین میتواند منجر به جهش ژنتیکی پروتئینی موسوم به POU۴F۳ شده و در نهایت موجب از بین رفتن شنوایی شود.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Development منتشر شده است.
- 13
- 1