دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۰۵ - ۲۶ شهریور ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۶۰۱۶۴۵
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

چه زمانی کووید- ۱۹ به یک ویروس فصلی تبدیل خواهد شد؟

کووید19,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی
دانشمندان پیش بینی می کنند که بیماری کووید- ۱۹ که حاصل از ابتلا به کروناویروس جدید است به یک ویروس فصلی تبدیل خواهد شد، اما هنوز برای چنین چیزی زود است، چرا که تا وقتی ایمنی جمعی یا گله ای حاصل نشود، این اتفاق رخ نخواهد داد.

به گزارش ایسنا، آبریزش بینی، سرفه و سرماخوردگی ارمغان نحس ماه های سرد سال هستند که بزودی فرا می رسند و تمامی ما با الگوی فصلی برخی ویروس های تنفسی اشنا هستیم.

اکنون یک بررسی جدید منتشر شده در مجله Frontiers in Public Health نشان می دهد که کووید- ۱۹ که بیماری ناشی از عفونت ویروس" SARS- CoV- ۲" یا کروناویروس جدید است، به احتمال زیاد در کشورهای دارای آب و هوای معتدل، تضغیف و فصلی خواهد شد، اما تنها در صورت رسیدن به ایمنی گروهی این پیشامد رخ خواهد داد و تا آن زمان ، کووید- ۱۹ به گردش و شیوع در طول فصول مختلف ادامه خواهد داد.

این نتیجه گیری، اهمیت مطلق اقدامات بهداشتی عمومی را که اکنون برای کنترل ویروس لازم است، برجسته می کند.

ایمنی گروهی که همچنين به آن اثر گله، مصونیت جامعه، ایمنی جمعیت یا ایمنی اجتماعی گفته می شود) نوعی مراقبت غیرمستقیم از بیماری های عفونی است که زمانی اتفاق می افتد که درصد زیادی از جمعیت در اثر عفونت، از طريق عفونت های قبلی یا واکسیناسیون مصون شوند. از این طريق میتوان از افرادی که مصون نیستند، در مقابل بیماری حفاظت کرد.

در جمعیتی که بخش اعظمی از افراد از مصونیت برخوردار هستند، چنین افرادی در انتشار بیماری سهمی ندارند و زنجیره های انتشار عفونت مختل میشوند که این امر باعث متوقف شدن یا کند شدن شیوع بیماری می شود. هرچه نسبت افراد ایمن در یک جامعه بیشتر باشد، احتمال تماس افراد غیر ایمن با فرد عفونی کم تر می شود و به مراقبت افراد غیر ایمن از عفونت کمک می کند.

افراد میتوانند با بهبودی از عفونت قبلی یا از طریق واکسیناسیون، مصون شوند. برخی از افراد به دلایل پزشکی مثل نقص ایمنی یا سرکوب سیستم ایمنی بدن نمی توانند ایمن شوند و برای این گروه ایمنی جمعی یک روش مهم محافظت است. پس از رسیدن آستانه مشخص، ایمنی جمعی به تدریج یک بیماری را از بین می برد. این حذف در صورت دستیابی به سراسر جهان ممکن است منجر به کاهش دائمی تعداد عفونت ها به صفر شود که در نهایت سبب ریشه کن شدن بیماری می شود. ایمنی جمعی ایجاد شده از طریق واکسیناسیون به ریشه کن کردن نهایی آبله در ۱۹۷۷ و به کاهش فراوانی سایر بیماری ها کمک کرده است. ایمنی جمعی در مورد همه بیماری ها عمل نمی کند و فقط در مورد بیماری های واگیردار که در آنها انتقال از یک فرد به فرد دیگر است عمل می کند. به طورمثال کزاز، یک بیماری عفونی است اما مسری نیست، بنابراین ایمنی جمعی در مورد آن عمل نمی کند.

ایمنی جمعی به عنوان یک پدیده طبیعی در دهه ۱۹۳۰ شناخته شد که مشاهده شد بعد از اینکه تعداد قابل توجهی از کودکان از سرخک مصون شدند، تعداد عفونت های جدید به طور موقت، حتی در بین کودکان مستعد کاهش یافت. واکسیناسیون دسته جمعی برای القای ایمنی جمعی از زمان رایج و در جلوگیری از شیوع بسیاری از بیماری های عفونی موفقیت آمیز بوده است. مخالفت با واکسیناسیون، ایمنی جمعی را به چالش کشیده است و امکان دارد بیماری های قابل پیشگیری در جوامعی که میزان واکسیناسیون ناکافی دارند همچنان ادامه داشته یا به آن بازگردند.

دکتر" حسن زراکت" نویسنده ارشد این مطالعه از دانشگاه آمریکایی بیروت در لبنان هشدار داد:کووید- ۱۹ برای ماندن آمده است و موجب شیوع در طول سال تا رسیدن به ایمنی جمعی خواهد شد. بنابراین عموم مردم باید یاد بگیرند که با آن زندگی کنند و بهترین اقدامات پیشگیرانه از جمله استفاده از ماسک، حفظ فاصله فیزیکی، بهداشت دست و جلوگیری از اجتماعات را ادامه دهند.

دکتر" هادی یاسین" از دانشگاه قطر در دوحه نویسنده همکار دکتر" زراکت" این اظهارات را تأیید کرده و می گوید که ممکن است چندین موج شیوع دیگر قبل از رسیدن به ایمنی جمعی وجود داشته باشد.

ما می دانیم که بسیاری از ویروس های تنفسی به ویژه در مناطق معتدل از الگوی فصلی پیروی می کنند. به عنوان مثال ، آنفلوانزا و انواع مختلف کروناویروس ها که باعث سرماخوردگی می شوند در زمستان در مناطق معتدل به اوج خود می رسند، اما در مناطق گرمسیری در تمام طول سال گردش می کنند.

محققان این ویروس های فصلی را بررسی کردند و عوامل ویروسی و میزبان کنترل کننده فصلی بودن آنها و همچنین آخرین دانش در مورد پایداری و انتقال" SARS- CoV- ۲" را بررسی کردند.

محققان توضیح می دهند که بقای ویروس در هوا و روی سطوح، حساسیت افراد به عفونت ها و رفتارهای انسانی مانند ازدحام در محیط های سرپوشیده در فصول مختلف به دلیل تغییر دما و رطوبت متفاوت است. این عوامل در انتقال ویروس های تنفسی در زمان های مختلف سال نیز تأثیر می گذارند.

با این حال کووید- ۱۹ در مقایسه با ویروس های تنفسی دیگر مانند آنفلوانزا دارای سرعت انتقال بیشتری است. این بدان معناست که برخلاف آنفلوانزا و ویروس های تنفسی دیگر، عوامل حاکم بر فصلی بودن ویروس ها هنوز نمی توانند گسترش کووید- ۱۹ را در ماه های تابستان متوقف کنند. اما به محض دستیابی به ایمنی گله ای از طریق عفونت های طبیعی و واکسیناسیون، سرعت انتقال( R۰) نیز باید به میزان قابل توجهی کاهش یابد و ویروس را در معرض عوامل فصلی قرار دهد.

این ویژگی های فصلی برای کروناویروس های دیگر نیز گزارش شده است که از همان الگوی گردش آنفلوانزا پیروی می کنند.

دکتر" زراکت" می گوید:این یک ویروس جدید است و به رغم رشد سریع علم و شناخت در مورد آن هنوز مواردی وجود دارد که ناشناخته مانده است. اینکه پیش بینی های ما صحت دارند یا خیر، باید در آینده ببینیم. اما با توجه به آنچه ما تاکنون می دانیم، کووید- ۱۹ مانند سایر کروناویروس ها در نهایت فصلی خواهد شد.

  • 10
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش