
محققان کانادایی، ابزار جدیدی را برای بررسی سیستم ایمنی بدن ابداع کرده اند که میتواند به پژوهش در مورد سرطان و آلزایمر کمک کند.
به گزارش ایسنا به نقل از فیز، محققان"دانشگاه آلبرتا" (University of Alberta) کانادا، ابزار جدیدی ابداع کرده اند که میتواند به بررسی سیستم ایمنی بدن (Système immunitaire) انسان کمک کند و کمکی برای پژوهش هایی باشد که در مورد سرطان و بیماری های عصبی مانند آلزایمر انجام می شوند.
"متیو مکالی" (Matthew Macauley)، از محققان این پروژه اظهارکرد: ما در این پژوهش، به بررسی پروتئین های موسوم به "Siglecs" پرداختیم که سلول های سیستم ایمنی را کنترل می کنند. بررسی قابلیت Siglecs در اتصال به قندها، موضوعی چالش برانگیز است زیرا این تعاملات بیوشیمیایی، ضعیف تر از تعامل میان پروتئین ها هستند.
او ادامه داد: این پیشرفت ها میتوانند به تسهیل درک ما در مورد نقش Siglecs در بروز سرطان (cancer) و بیماری های عصبی کمک کنند.

"امیلی رودریگز" (Emily Rodrigues)، از پژوهشگران این پروژه اظهارکرد: ما این ابزار را طوری طراحی کرده ایم که مکمل بسياري از روش های متفاوت آزمایش باشند. این ابزارها میتوانند راه را برای بررسی گیرنده هایی که پژوهش در مورد آن ها پیشتر امکان پذیر نبود، هموار کنند.
محققان با کمک ابزارهای جدید توانستند قندهایی را که با کمک پروتئینی موسوم به "CD33" مشخص میشوند، مورد بررسی قرار دهند. ماکولی و گروهش در پژوهش های پیشین خود، نقش CD33 را در بیماری آلزایمر مورد بررسی قرار داده بودند.
ماکولی افزود: ما با کمک این ابزارهای جدید توانستیم ماهیت بیوشیمیایی قندهایی را که با کمک CD33 مشخص میشوند، نشان دهیم. این پژوهش ثابت می کند که نقش CD33، گسترده تر از آن چیزی است که پیشتر تصور کرده ایم. شاید درک بهتر قندهایی که با کمک CD33 مشخص میشوند، بتواند به ارائه راهبردی برای هدف قرار دادن تعامل میان قندها و CD33 و درمان بهتر بیماری هایی مانند آلزایمر بیانجامد.
این پژوهش، در مجله "Nature Communications" به چاپ رسید.
- 15
- 5