جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۵:۵۱ - ۱۶ آبان ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۸۰۰۹۲۶
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

از التهاب شدید دستگاه گوارش تا سوراخ شدن روده؛ وحشتناک‌ترین علائم ابتلا به کرونای شدید

مرگ زودتر بیماران کرونایی در شهرهای آلوده/ کرونا مردان را روانی می‌کند

تحقیقات و علائم جدید کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی
مطالعه جدید محققان دانشگاه هاروارد نشان داده است افرادیکه در منطقه ای با آلودگی هوای زیاد زندگی می کنند، احتمال مرگ آن ها بعد از ابتلا به ویروس کرونا زیاد است.

به گزارش ایسنا به نقل از دیلی میل، طی این مطالعه پژوهشگران به بررسی ذرات معلق ریز هوا (PM۲.۵) متمرکز شده بودند. این ماده که اندازه آن کم تر از ۲.۵ میکرومتر است، یک آلاینده خطرناک است که از منابع مختلف از جمله اگزوزهای وسایل نقلیه خارج می شود.

آنها متوجه شدند که افزایش اندک و فقط یک میکروگرم بر متر مکعب (۱μg/‎ m۳) آلاینده ها احتمال مرگ افراد مبتلا به کروناویروس (Coronaviruses) سندرم حاد تنفسی ۲ را ۱۱ درصد افزایش می دهد.

پژوهشگران داده های مربوط به موارد مبتلا به کووید- ۱۹ و مرگ و میرها را از دانشگاه جانز هاپکینز جمع آوری کرده بودند. داده های آلودگی هوا در آمريکا با ترکیبی از داده های آب و هوایی و مدل های رایانه ای جمع آوری شده است. این داده ها تا ۱۸ ژوئن ۲۰۲۰ جمع آوری شده و از ۳ هزار و ۸۹ شهر که ۹۸ درصد جمعیت آمریکا را تشکیل می دهد، به دست آمده است.

داده های حاصل از این مطالعه نشان می دهد که سطح ذرات معلق ریز هوا (PM۲.۵) در ایالات متحده بطور چشمگیری افزایش یافته است. این مطالعه فقط داده های آمريکا را جمع آوری کرده است، اما پیامدهای آن گسترده است.

پژوهشگران میزان ذرات معلق ریز هوا (PM۲.۵) در آن جا را بالاتر از ۱۳ میکروگرم در متر مکعب تخمین زده اند. چندی پیش در ماه آوریل محققان شاهد افزایش هشت درصدی نرخ مرگ و میر کووید- ۱۹ به دنبال افزایش یک میکروگرمی ذرات معلق ریز هوا PM۲.۵ بودند.

اکنون طی این مطالعه که در مجله "Science Advances" منتشر شده، محققان اظهار کرده اند افراد مبتلا به کووید- ۱۹ ساکن شهرهای آلوده، ۱۱ درصد بیش از دیگر اشخاص مبتلا به این بیماری در معرض خطر مرگ هستند.

به گفته پژوهشگران هنگامی که PM۲.۵ وارد دستگاه تنفسی فوقانی می شود، باعث آسیب در بینی، گلو و ریه ها می شود.

پژوهشگران گفتند: این فرضیه مطرح شده است که قرار گرفتن در معرض PM۲.۵ باعث بیان بیش از حد گیرنده آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین (ACE- ۲) می شود و دفاع بدن میزبان را مختل می کند.

آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین یک گیرنده اصلی است که در سلول های انسانی یافت می شود و ویروس کرونا (corona) به آن متصل می شود و با فریب آن سلول را باز می کند و به ویروس اجازه می دهد تا به سیستم دفاعی بدن نفوذ کند. این می تواند باعث ایجاد نوع شدیدتری از کووید- ۱۹ شود و احتمال مرگ افزایش می یابد.

آلودگی هوا در سراسر جهان در پی قرنطینه شدن بعضی شهرها در هنگام شیوع ویروس کرونا به دلیل وجود محدودیت در تردد، کاهش یافت. کاهش آلودگی هوا بطور بالقوه میتواند فواید زیادی برای سلامتی افراد به همراه داشته باشد.

***

کرونا مردان را روانی می کند

رییس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور از آسیب پذیری روانی بیشتر مردان نسبت به زنان در دوران شیوع کووید- ۱۹ خبر داد.

تحقیقات و علائم جدید کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی

به گزارش ایسنا، محمد حاتمی رییس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور اظهار‌کرد: مطابق بررسی های انجام شده، آسیب پذیری روانی مردان نسبت به زنان در دوران پاندمی کووید ۱۹ بیشتر بوده است و به طور کلی مردان شکننده تر بوده اند.

او ادامه داد: شاید یکی از دلایل این شکنندگی این است که مردان در گذشته فعالیت های گسترده ای در خارج از خانه داشتند و اکنون فعالیت هایشان محدودتر شده است.

او در ادامه درباره آمار دقیق تاثیرات روانی پاندمی کرونا بر زنان افزود: آمار دقیقی در این زمینه نداریم، هرچند با افزایش حضور فرزندان در خانه و آموزش های آنلاین و... کار و مسوولیت زنان بیشتر از گذشته شده است، از سوی دیگر مشکلات درون خانوادگی نیز افزایش پیدا یافته است و فشار روانی بیشتری را نسبت به سایر اعضا خانواده تحمل می کنند.

***

مصونیت از کرونا پس از بهبود طولانی نیست

شواهدی نشان می دهد که ایمنی حاصل از ابتلا به کرونا چندان طول نخواهد کشید و آنتی بادی های حاصل از ابتلا به کووید۱۹ به سرعت پائین می آیند.

به گزارش خبرآنلاین، اخیرا شواهد جدید در حال اثبات این واقعیت هستند که آنتی بادی های ناشی از ابتلا به ویروس کرونا به سرعت در بدن کم میشوند و خطر ابتلای مجدد را ایجاد می کنند. متخصصان معتقدند که مصونیت دربرابر این بیماری مدت زمان زیادی طول نخواهد کشید و بعد از دو، سه یا پنج ماه کاهش خواهد یافت.

تحقیقات و علائم جدید کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی

این تحقیق که توسط پژوهشگران کالج امپریال لندن انجام شد، نشان داد که تعداد افرادی که آنتی بادی قابل قبولی در فاصله ماه های ژوئن تا سپتامبر داشتند، حدود ۲۶ درصد کاهش یافته است و این شواهد بر این باور بیشتر تاکید می کنند که آنتی بادی های این ویروس به سرعت کم می شوند و خطر عفونت مجدد ایجاد می کنند.

دکتر ایوان مالدونادو، متخصص بیماری های عفونی استانفورد می گوید: ما کاملاً مطمئن ایم که ما آنتی بادی محافظتی که تا ابد دوام بیاورد نخواهیم داشت. پژوهشگران هم چنان در حال کشف دوام آنتی بادی پس از عفونت هستند و هنوز میزان آنتی بادی یک سال بعد از ابتلا به کووید۱۹ ثبت نشده است.

در همین راستا، بیش از ۳۵۰، ۰۰۰ شرکت کننده در مطالعه در انگلستان آزمایش آنتی بادی خون دادند تا به محققان برای درک این که افراد مبتلا به عفونت ویروس کرونا تا چه مدت دارای آنتی بادی محافظ هستند، کمک کنند.

دور اول آزمون با ۹۹۹۰۸ شرکت کننده در اواخر ژوئن و اوایل ژوئیه برگزار شد. این تحقیق نشان داد که ۶۰ نفر از هر ۱۰۰۰ شرکت کننده دارای آنتی بادی هستند.

آخرین مرحله انجام شده در ماه سپتامبر نشان داد که ۴۴ نفر از هر ۱۰۰۰ شرکت کننده از نظر وجود آنتی بادی مثبت هستند و این نشان می دهد تعداد اشخاص با آنتی بادی قابل تشخیص در طی چند ماه حدود ۲۶ درصد کاهش یافته است.

پژوهشگران متوجه شدند که کاهش آنتی بادی در بزرگسالان بالای ۷۵ سال و افرادی که عفونت بدون علامت یا خفیف دارند بیشتر دیده می شود. همچنین در بزرگسالانی که حالات شدید کرونا مبتلا شده اند، سطح آنتی بادی بالاتری دیده شده است.

البته این ایمنی کوتاه مدت تنها مختص ویروس کرونا نیست و در اکثر ویروس هایی که سرما خوردگی ایجاد می کنند، ایمنی کوتاه مدتی دارند و امکان دارد مدتی بعد دوباره با آن ویروس بیمار شوید.

به گفته دکتر الن فاکسمن، آسیب شناس و ایمونوبیولوژیست دانشگاه ییل داشتن آنتی بادی در هنگام قرار گرفتن مجدد در معرض این ویروس امکان دارد سبب شود سیستم ایمنی فرد پاسخ سریع تری ایجاد کند؛ هرچند که احتمال دارد هیچ تاثیری هم نداشته باشند چرا که پاسخ به این ویروس از فردی به فرد دیگر متفاوت است و هنوز علت آن مشخص نشده است.

***

از التهاب شدید دستگاه گوارش تا سوراخ شدن روده؛ وحشتناک ترین علائم ابتلا به کرونای شدید

دانشمندان کانادایی اعلام کردند کسانی که به کرونای شدید مبتلا میشوند امکان دارد دچار مشکلات گوارشی شدید شوند.

تحقیقات و علائم جدید کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی

به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از هندوستان تایمز، ویروس کرونا مرگبارترین همه گیری را در یک قرن اخیر رقم زده است. از آنجا که هنوز روش موثری برای مقابله با این بیماری کشف نشده است، مقامات بهداشتی به مردم توصیه می کنند نکات بهداشت فردی را رعایت کنند. شستن مرتب دست ها با آب و صابون، استفاده از ماسک و حفظ فاصله گذاری اجتماعی از ابتدایی ترین راهکار ها برای مقابله با همه گیری کووید ۱۹ است.

یکی دیگر از راه ها برای قطع زنجیره شیوع ویروس کرونا شناسایی افراد آلوده و قرنطینه کردن آن هاست. سازمان جهانی بهداشت تأکید دارد مردم باید به طور پیوسته نسبت به علائم ابتلا به کووید ۱۹ آگاهی داشته باشند و در صورت مشاهد این علائم خود را قرنطینه کنند. تب، سرفه های خشک، خستگی و بی حالی ، درد عضلانی، اسهال، از دست دادن حس بویایی و چشایی، سردرد و بثورات پوستی از جمله شایع ترین علائم ابتلا به کروناست. به تازگی تحقیقات دانشمندان کانادایی ابعاد جدیدی از علائم بیماری کرونا را آشکار کرده است.

بر این اساس، تحقیقات دانشمندان دانشگاه آلبرتای کانادا نشان می دهد تقریباً یک نفر از هر ۵ فرد مبتلا به کووید ۱۹ تنها علامتی که از بیماری نشان می دهد مشکلات گوارشی است. این مشکلات گوارشی شامل حالت تهوع ، استفراغ، درد عمومی شکم و دل پیچه ، از دست دادن اشتها و اسهال می شود.

شواهد نشان داد ۱۸ درصد از بیماران کرونایی این علایم گوارشی را نشان داده اند. از این میان، ۱۶ درصد از بیماران تنها علامتی که از بیماری نشان دادند مربوط به مشکلات گوارشی بود. پژوهشگران می گویند عکس های رادیولوژی از شکم میتواند ابتلای افراد به کووید ۱۹ را نشان دهد. علائمی که در عکس های رادیولوژی قابل مشاهده است شامل التهاب در روده کوچک و بزرگ، وجود گاز در دیواره دستگاه گوارش، و سوراخ شدن روده است.

تحقیقات و علائم جدید کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی

این علائم در بیماران کرونایی شایع نیست، اما در صورت مشاهده، نشان دهنده آن است که بیماری در فرد پیشرفت کرده و فرد به کرونای شدید مبتلا شده است.

مشکلات گوارشی که میتواند نشانه ابتلا به کرونا باشد

به تازگی پژوهشگران چند عامل دیگر که می تواند از علائم ابتلا به کرونا باشد را مطرح کرده اند. دانشمندان می گویند ویروس می تواند از راه های بی شماری باعث اختلال در روند کارکرد بدن شود که مهمترین آن اختلال در کارکرد دستگاه گوارشی است. دستگاه عریض و طویل گوارش انسان از دهان تا انتهای روده بزرگ (Large intestine) را تشکیل می دهد و خود شامل اندام ها و بافت های مختلفی است. ویروس کرونا با تحت تاثیر قرار دادن هر کدام از این اندام ها و بافت ها میتواند باعث ایجاد عوارض و علائم در بیماران شود.

پژوهشگران می گویند غالباً مشکلات گوارشی پیش از سایر علائم و بخصوص پیش از علائم تنفسی خود را نشان می دهد. مطالعات بر روی بیش از ۲۵ هزار بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در چین و ۱۸ کشور دیگر نشان می دهد، مشکلات گوارشی یکی از علائمی بوده است که بیماران پیش از سایر علائم از آن شکایت داشته اند.

دانشمندان در تحقیقات خود پی بردند ۲ مشکل گوارشی بسیار شایعی که در بیماران کرونایی دیده می شود بی اشتهایی و اسهال است. همچنین حال تهوع و استفراغ از دیگر علائمی است که محققان در بیماران کرونایی مشاهده کردند.

تحقیقات و علائم جدید کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی

پژوهشگران چینی در تحقیقات خود پی بردند برخی از بیماران دارای درد های شکمی هستند. محققان در مطالعات مختلف در خارج از چین نیز درد های شکمی را در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ مشاهده کرده بودند.

مطالعات در استان هوبی چین، جایی که برای اولین بار ویروس کرونا از شهر ووهان این استان به سایر جهان شیوع پیدا کرد، نشان داد همزمانی وقوع ۳ علائم گوارشی شامل حالت تهوع ، استفراغ و اسهال در میان بیماران کرونایی بصورت گسترده دیده شده است. مطالعات در کشور های دیگر نیز نشان می دهد، همزمانی وجود ۲ علامت اسهال و درد های شکمی در این بیماران بیشتر از موارد گزارش شده در چین بوده است.

این مطالعات همچنین نشان داد بیمارانی که علائم گوارشی داشته اند، احتمال بیشتری دارد که دچار کرونای شدید شده و در بخش مراقبت های ویژه (ICU) بستری شوند. دانشمندان تأکید دارند این مطالعات تایید می کند که مشکلات گوارشی یکی از رایج ترین علائم ابتلا به کووید ۱۹ در انسان است.

تحقیقات و علائم جدید کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی

پیش تر دانشمندان انگلیسی نیز در تحقیقات خود ارتباط میان مشکلات گوارشی مانند اسهال و ابتلا به کرونا را تایید کرده بودند. این دانشمندان توصیه دارند افراد در زمان شیوع ویروس کرونا به مدفوعی که دفع می کنند، توجه داشته باشند. اگر حجم مدفوع بسیار بیشتر از حد طبیعی و رقیق تر از گذشته است یا فرد با سهولت بسیار بیشتر نسبت به گذشته به توالت رجوع می کنید، احتمال دارد این امر علامت پنهان ابتلا به کرونا در فرد باشد.

سازمان جهانی بهداشت می گوید: ابتلا به کووید ۱۹ ممکن است بر هر فرد بصورت متفاوتی اثر بگذارد. بسیاری از مردم امکان دارد هیچ علایمی از بیماری را نشان ندهند و بدون بستری شدن در بیمارستان بهبود یابند. علایم غیر رایج هم میتواند شامل درد عضلانی، درد گلو، ورم ملتحمه، سر درد و تغییر رنگ انگشتان دست و پا باشد.

با این حال، اگر شما به اسهال یا بیماری های گوارشی دچار شده اید، این به معنای آن نخواهد بود که حتماً به کرونا مبتلا هستید. مشکلات گوارشی میتواند ناشی از بیماری های مختلف باشد.

پژوهشگران می گویند به دلیل تاثیر ویروس کرونا بر فعالیت های گوارشی معده و روده، مشکلات مرتبط با گوارش جزء نخستین نشانه های پنهانی است که مردم کم تر از دیگر علایم به آن توجه می کنند. از این رو، متخصصان انگلیسی از مردم خواسته اند به کیفیت اجابت مزاج خود توجه داشته باشند.

  • 13
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش