به گزارش ایسنا به نقل از مدیکال اکسپرس، گروهی از پژوهشگران چین و آمریکا در بررسی جدیدی، از ارتباط میان میکروبیوم روده و "اختلال افسردگی عمده" (MDD) خبر دادند. آن ها در مقاله این پژوهش، بررسی خود را در مورد نمونه های مدفوع بیماران مبتلا به اختلال افسردگی عمده و گروههای کنترل شده توضیح دادند.
اختلال افسردگی عمده، یک اختلال خلقی است که خود را با احساس مداوم غم یا عدم علاقه به محرک های زندگی عادی نشان می دهد. محققان بر این باورند که اختلال افسردگی عمده، منشأ بیولوژیکی دارد؛ در نتیجه به سادگی واکنش نشان دادن نسبت به حوادث نیست. این گروه پژوهشی در بررسی جدید خود، شواهدی یافته اند که مشکلات مربوط به میکروبیوم روده را با نشانه های اختلال افسردگی عمده مرتبط می سازد.
محققان در این پروژه، ۳۱۱ نمونه مدفوع را از ۱۵۶ فرد مبتلا به اختلال افسردگی عمده و ۱۵۵ فرد فاقد این اختلال جمع آوری کردند. آن ها همه نمونه ها را مورد تجزیه و تحلیل ژنتیکی قرار دادند تا میکروب ها و مواد دیگری که در نمونه های مدفوع وجود داشت، شناسایی کنند. محققان همچنین، روشی موسوم به "کروماتوگرافی گازی" (Gas Chromatography) را نیز در مقیاس بزرگ روی نمونه ها انجام دادند تا بیشتر در مورد ترکیبات آن ها یاد بگیرند.
محققان، تفاوت هایی را میان برخی از عناصر موجود در نمونه های مدفوع اشخاص مبتلا به اختلال افسردگی عمده و افراد فاقد آن یافتند. آن ها ۴۷ گونه باکتریایی پیدا کردند که با یکدیگر متفاوت بودند. همچنین ۵۰ متابولیت مدفوع و باکتری خوار متفاوت نیز یافتند. پژوهشگران در بخشی از این یافته ها، سطوح بالاتری از گونه های باکتریوئید و سطح پایین تری از گونه های "Eubacterium" و" Blautia" در بیماران مبتلا به اختلال افسردگی عمده پیدا کردند.
آن ها در این پژوهش نشان دادند که ممکن است بروز اختلال افسردگی عمده، در اثر مشکلات مربوط به میکروبیوم باشد. محققان، این موضوع را نیز متذکر شدند که شاید سطح بالاتر باکتریوئیدها در میکروبیوم بتواند به توضیح این موضوع کمک کند که چرا بسیاری از بیماران مبتلا به اختلال افسردگی عمده، سطح بالایی از سیتوکین و التهاب های مرتبط را در خود دارند.
به گفته محققان، روش قدیمی تشخیص اختلال افسردگی عمده در بیماران، مصاحبه با آن ها است. یافته های این پژوهش نشان می دهند که شاید بتوان با آزمایش وجود برخی از عناصر در میکروبیوم روده، به تایید وجود این اختلال کمک کرد.
این پژوهش، در مجله "Science Advances" به چاپ رسید.
- 16
- 2