به گزارش ایسنا و به نقل از نیوزوایز، در آغاز شیوع کووید- ۱۹ و پیش از در دسترس بودن آزمایش های تشخیصی به صورت گسترده، بررسی میزان ابتلا و یا پیش بینی احتمال شیوع کووید- ۱۹ مشکل بود. پیش بینی شیوع این بیماری هنوز هم کار پیچیده ای است زیرا افراد مبتلا میتوانند بدون اینکه خودشان نشانه های بیماری را تجربه کرده باشند، آنرا به دیگران انتقال دهند.
نگامی که برخی از پژوهش ها نشان دادند کروناویروس در مدفوع افرادی که آزمایش کووید- ۱۹ آن ها مثبت است، ظاهر می شود، پژوهشگران "دانشگاه کالیفرنیا، سن دیگو" (UCSD) دریافتند که فاضلاب میتواند محل خوبی برای جستجوی آن باشد.
این گروه پژوهشی، از ماه ژوئیه تا نوامبر سال ۲۰۲۰ به نمونه برداری از فاضلاب پرداختند تا ببینند که آیا شناسایی کروناویروس (Coronaviruses) در آن امکان دارد یا خیر. آن ها توانستند این کار را انجام دهند اما دریافتند که این روش، یک فرآیند چندمرحله ای آهسته و دشوار است.
پژوهشگران اکنون در بررسی جدیدی نشان داده اند که می توانند با کمک ربات ها به بررسی فاضلاب بپردازند. آن ها مقاومت روش خود را به واسطه مقایسه آن با روش های موجود نشان دادند و دریافتند که با بررسی فاضلاب شهری میتوانند کووید- ۱۹ را با دقت شناسایی کنند.
عیب این روش، این است که نمونه فاضلاب را مانند نمونه های سواب بینی، بطور مستقیم مورد بررسی قرار داد.
پژوهشگران در آزمایشگاه، نمونه های فاضلاب را با کمک پلتفرم رباتیک خود بررسی می کنند. این پلتفرم رباتیک، آران ای کروناویروس (Coronaviruses) را از نمونه ها استخراج می کند و "واکنش زنجیره ای پلیمراز" (PCR) را برای جستجوی ژن های ویروس بکار می گیرد. این سیستم خودکار میتواند در هر ۴۰ دقیقه، ۲۴ نمونه را پردازش کند.
به گفته پژوهشگران، این روش، سریعتر، کم هزینه تر و حساس تر از سایر روش های بررسی فاضلاب است.
این پژوهش، در مجله "mSytems" به چاپ رسید.
- 17
- 5