ذهن خوانی چیست؟
ذهن خوانی یا Brain Reading، روش جدیدیست که دانشمندان بعد از این که سیگنال های مغزی را در آن بازخوانی می کنند، می توانند افکار فرد را پیش بینی و رمز گشایی می کنند. این افکار بلافاصله عملی می شوند و ذهن خوانی فقط توانایی رمز گشایی آن ها را دارد. متخصصان سعی می کنند جریان های مغز را با استفاده از کامپیوترها و دریافت سیگنال های مغزی کشف کنند. کامپیوترها برای این که رمز گشایی کنند نیازمند دو سیگنال مغزی هستد که شامل پتانسیل وابسته به رخداد و تغییرات طیفی پهنای باند می باشد.
برا فهمیدن افکار و نیات اطرافیان روشی وجود دارد که به آن ذهن خوانی میگویند. درک زبان بدن از روشهای مؤثر در یادگیری ذهن خوانی به شمار می رود. بسیاری از افراد وقتی حرف می زنند، قسمتی از بدنشان را بطور ناخودآگاه تکان میدهند و این حرکات، تفکرات و احساسات درونی فرد نسبت به موضوع را نشان میدهد. حرکت چشم و یا دست طرف مقابل در مطلع کردن ما از افکار و نیات طرف مقابل مؤثر است. اگر به مسایل مختلف فکر کنید چشم شما واکنش فیزیکی نشان میدهد، که شما میتوانید با تشخیص آن ها حدس بزنید که فرد تقریباً در فکر چه چیزیست. بارها دیده اید که افراد نتوانسته اند ذهن شما را بخوانند و به همین خاطر از شما درخواست کرده اند تا حرف خود را دوباره تکرار کنید. افرادی که چنین درخواستی را از شما می کنند در این مورد مطلع نیستند که توانایی خواندن ذهن شما را دارند. آن ها به یک روش ثابت و همانند گذشته به انجام اینکار می پردازند.
تاریخچه ذهن خوانی
محققان در سال های قبل، برای رمزگشایی افکار انسانها گام های عظیمی برداشته اند. محققان طبق مطالعات سال ۲۰۱۱، امواج مغز را به یک فیلمی که در لحظه بتوان آن را دید، تبدیل کردند. دو دانشمند با استفاده از پیوند مغز به مغز در سال ۲۰۱۴، افکار را به هم منتقل کردند. طبق مطالعات دیگر، کامپیوترها از طریق سیگنال ها و فعالیت های مغز افراد، میتوانند « ببینند» افراد در فکر چه چیزی هستند.
محققان در یک بیمارستان در سیاتل با هفت نفر از بیماران صرعی، آزمایشی به منظور ذهن خوانی افراد انجام دادند. تعدادی الکترود در مغز هر کدام از این افراد جاسازی شده که به آن آرایهٔ electrocorticographic میگویند. این الکترودها در لوب های اکسیپیتال( پس سری) و گیجگاهی از پوسته ی مغز قرار داشتند و از این جهت به شنوایی و بینایی مربوط می شوند.
مهارت های لازم برای ذهنی خوانی
یکی از محرک های ذهن خوانی، مهارت های اصلی و موردنیاز میباشد که قصدش اینست که شهود درونی شما را بیدار کند. در حالیکه ذهن خوانی یک کار عملی است که به وقت و فداکاری احتیاج دارد ولی به هیچ وسیله ی فیزیکی نیاز ندارد. هرکسی توانایی نفوذ به ذهن دیگران را دارد. یکی از مهارت های مهم و مورد توجه،« ذهن آگاهی» نام دارد. برای انجام چنین کاری باید از روش یوگا یا مدیتیشن اقدام کنید. برای پاک کردن ذهنتان از هر چیزی باید بتوانید به خوبی، طرز فکر کردن دیگران را بشناسید. اگر برای انرژی و افکار مثبت، یک مسیر روشن داشته باشید ذهن و روحتان به ورزش و انعطاف پذیری مناسب میرسد و به آسانی می توانید ذهن خوانی کنید.
موارد استفاده از ذهن خوانی
پیشرفت علم در زمینه ذهن خوانی بسیار مؤثر است، بدین دلیل که می تواند آسیب های مغزی را درمان کند. کمک به بیان افکار برای افرادی که توانایی تکلم ندارند از مفیدترین کاربردهای تکنولوژی ذهن خوانی به شمار می رود. با این که انجام این فرایند بسیار کند است ولی هنوز برای پیشرفت کردن زمان زیادی وجود دارد. استیون هاوکینگ ، فیزیکدان معروفی که به بیماری نادر و فلج مبتلا بود، برای حرف زدن از این تکنولوژی استفاده میکرد.
استفاده از ذهن خوانی در روابط میان فردی از دیگر کاربردهای ذهن خوانی به شمار می رود. معمولاً افرادی که چند وقت با هم زندگی می کنند، حس شناخت نسبت به رفتارها و پاسخ های یکدیگر را دارند و توانایی حدس زدن علت رفتار همخانه ای خود را دارند. فراموش نکنید که ریشه ی بسیاری از دعواهای خانوادگی به خاطر قضاوت های اشتباه است. این قابلیت رمزگشایی میتواند به صورت بلادرنگ، پیامدهای بسیار وسیعی داشته باشد و برای درمان آسیب های مغز، پتانسیل ایجاد روش های جدید را داشته باشند یا برای ارتباطات افرادی که مشکل سندروم دارند، کمک کنند.
تکنیک های ذهن خوانی
ترفندهای بسیاری برای این که به نفع خود از آن بهره ببرید، وجود دارد. وقتی برای تمرکز بر روی افکار و احساسات دیگران، توانایی هایتان را افزایش دادید، میتوانید از ترفندهای موجود بهره بگیرید و از چیز هایی که در ذهن فرد مقابل می گذرد یک تصویر روشن بدست آورید.این ترفندها موجب افزایش شانس موفقیت شما میشود.
* دوستانتان را خوب بشناسید:
برای این که ذهن خوانی کنید، نخستین قدم اینست که به شناخت اطرافیانتان بخوبی بپردازید. قدم اول برای شناخت صحیح کسی که قصد دارید از باطنش با خبر شوید، ذهن خوانی است. شما باید کاملا به خصوصیات فرد موردنظرتان آشنا باشید، یعنی نقاط ضعف و قوت او، چیزهایی که او را به هیجان وا می دارد و چیزهایی که وی را آزار میدهد، بشناسید. هرچقدر نسبت به طرف مقابلتان شناخت بیشتری داشته باشید، بهتر میتوانید خودتان را بجای او تصور کنید و حدس بزنید چه تصمیمی در موقعیت های متفاوت می گیرد یا چگونه فکر می کند. این نکته را در نظر داشته باشید که پس از شناخت خصوصیات طرف مقابلتان، قدم بعدی اینست که بدانید هر تیپ شخصیت خاص، چه ویژگی ها و خصوصیاتی دارد و چطور تصمیم می گیرد. بهتر است که مطالعات روان شناسی خود را در این مورد ارتقاء دهید.
* استفاده از هوش هیجانی برای ذهن خوانی:
اگر در حال صحبت کردن با فردی هستید که وی را می شناسید، از او بپرسید که آیا با شما حس یکسانی دارند یا خیر. اکثر افراد توانایی برچسب گذاری و مشخص کردن احساساتشان را بخوبی دارند. آنها ممکن است در زمان استرس و اضطرابشان، دچار احساس عصبانیت شوند. زمان بحث کردن در مورد یک موضوع دیگر گاهی اوقات دچار حس عصبانیت و ناراحتی میشوند. اگر با فردی که صحبت می کنید با احساستان موافق بود، از او دلیل این موضوع را جویا شوید. سرانجام شما میتوانید برای افزایش یا کاهش احساسات خود، به ارائه پیشنهاداتتان در مورد امور بعدی بپردازید. این مسأله بیشتر به روان خوانی انسانها شباهت دارد تا ذهن خوانی، ولی بدون شک این روش برای توسعه مهارت های طبیعی، اهمیت به سزایی دارد.
* برای ذهن خوانی باید ذهن آگاهی داشته باشید:
تکنیک ذهن آگاهی یکی از روش های مؤثر در افزایش مهارت ذهن خوانی محسوب میشود. شما برای درک درست از رفتار شخص مقابلتان و فکر کردن بدون قضاوت و پیش داوری به رفتار او، در لحظه به حضور صددرصدی ذهنتان نیاز دارید. ذهن آگاهی درواقع به کنترل ذهن و حضور تمام قد آن در لحظه گفته میشود. به ذهن خود یاد دهید که بدون فکر کردن به هیچ مسئله دیگری، روی آنچه که نیاز دارید در همان لحظه متمرکز شوید. با این که این کار کمی سخت بنظر می رسد ولی با کمی تمرکز و تمرین شدنیست. برای به دست آوردن ذهن آگاهی، راههای زیادی وجود دارد. به عنوان مثال دست به سینه شدن به این معنیست که با موضوع مورد بحث، توافق نشده است. معمولاً وقتی که افراد از موضوع مورد بحثشان به انداه کافی راضی نباشند چنین ژستی را انتخاب می کنند. اگر دیدید که شخص مقابلتان در زمان حرف زدن با شما بیش از حد ، خیره به در خروجی است، یعنی عجله دارد و میخواهد ملاقاتش را با شما تمام کند. در حین صحبت کردن ، حرکات چشم افراد را در نظر بگیرید. در زمان پاسخ به سوالات متمرکز، روی حرکت مردمک ها تمرکز کنید. هر حرکت نشانگر یک تیپ شخصیتی خاص است. فقط باید به معنای هرکدام از آن ها واقف باشید، در این صورت می توانید براحتی جواب ها و واکنش های احتمالی طرف مقابلتان را حدس بزنید.
* برای ذهن خوانی مهارت های شنیداری را توسعه دهید:
آیا می دانید افرادی که با دیگران رابطه خوبی دارند به تقویت چه مهارتی نسبت به سایر مهارت ها پرداخته اند؟ چنین افرادی شنوندگان خوبی هستند، یعنی زمانی که شخصی حرف میزند، کاملاً به او گوش دهید. تنها بخاطر پاسخ دادن به صحبت های آنها گوش ندهید. در صورت درست گوش کردن حرف های او می توانید هر چیزی که می گوید را پردازش و درک کنید. همچنین باید به دنبال حرف هایی باشید که فرد مقابل تمایلی به زبان آوردن آن ندارد. چنانچه فردی نتوانسته است روز خوبی داشته باشد حتماً برای این امر دلیلی وجود داشته است. گوش دادن دقیق باعث میشود که دلایل این امر را بفهمید. برای موفق شدن در چنین کاری، باید بیاموزید که بیشتر از چیزی که فرد به زبان می اورد بشنوید. درواقع باید به افراد و احساساتشان گوش دهید.
* برای ذهن خوانی به احساسات توجه کنید:
در جهان ما هم دلی از طریق انتخاب انجام میشود. همدلی در تمامی انسانها وجود دارد. برترین راه برای سازگاری با همدلی خود با دیگران اینست که ابتدا به خود اجازه دهید تا احساسات شما تصدیق شود. وقتی که توانایی پذیرفتن احساسات خود را داشته باشید، بهتر می توانید احساسات دیگران را درک کنید. همدلی اثر به سزایی در شناخت ما از دیگران و ذهن خوانی دارد.
نکاتی در مورد واکنش های چشمی در ذهن خوانی
توجه به دو نکته پیش از خواندن واکنش های چشمی، الزامی است:
- افراد راست دست، واکنش های چشمی را نوشته اند و در صورت چپ دست بودن فرد موردنظر ، باید آن ها را برعکس در نظر بگیرید.
- هدف از راست یا چپ، دیدگاه شما نسبت به فرد انجام دهنده واکنش می باشد.
واکنش های چشمی
توجه کنید که این واکنش ها برای تمامی افراد یکسان نیست و گاهی وقت ها استثناهایی نیز وجود دارد ، ولی همین الان میتوانید با همسر و یا دوستتان آن ها را تمرین کنید.
> بالا – سمت راست:به این معنیست که در گذشته جستجو و بازسازی رویدادی تصویری رخ داده است.
> بالا – سمت چپ:در این حالت یعنی تصویر و یا رویداد جدیدی را میسازد.
> مستقیم – سمت راست:به خاطر آوردن صوتی که در گذشته شنیده شده است.
> مستقیم – سمت چپ:کلمه و یا صوتی را میسازد که در گذشته رخ نداده است.
> پائین – سمت راست:شخص با ضمیر داخلی اش صحبت میکند.
> پائین – سمت چپ:به خاطر آوردن و یا تصور کردن یکی از حواس، لامسه، بویایی و یا چشایی
> چند حرکت و یا بدون حرکت:ممکن است شما از شخص مورد نظرتان سوالی را بپرسید و فرد هیچ کدام از حرکات را انجام ندهد و تنها خیره به یک نقطه شود. یعنی فرد قصد دارد که سؤال و جوابش را به صورت تصویری بررسی و شبیه سازی کند.
گردآوری: بخش سلامت سرپوش
- 11
- 5
کاربر مهمان
۱۴۰۰/۱۲/۲۴ - ۲۲:۰۸
Permalink