چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۳۰۲۰۰۲۰

وقتی زندگی مشترک لجبازی می کند؛ تکنیک های رفتار با همسر لجباز

رفتار با همسر لجبازرفتار با همسر لجباز
در این مقاله از سرپوش به بررسی راهکارهای رفتار با همسر لجباز می پردازیم. لجبازی رفتاری است که در آن فرد اصرار بر حرف خود دارد و حاضر نیست به حرف طرف مقابل گوش دهد. این رفتار می تواند در هر کسی، به ویژه در شرایط خاص، بروز پیدا کند. در این مقاله، به بررسی ماهیت لجبازی در همسر، راهکارهای رفتار با همسر لجباز و نکاتی برای پیشگیری از لجبازی در همسر می پردازیم.

درک ماهیت لجبازی در همسر

زندگی مشترک، سفری پر فراز و نشیب است که گاهی با چالش هایی مانند رفتار با همسر لجباز روبرو می شود. لجبازی رفتاری است که در آن فرد اصرار بر حرف خود دارد و حاضر نیست به حرف طرف مقابل گوش دهد. این رفتار می تواند در هر کسی، به ویژه در شرایط خاص، بروز پیدا کند. اما زمانی که لجبازی به رفتاری نهادینه شده در همسر شما تبدیل شود، می تواند آرامش زندگی مشترکتان را برهم بزند.

درک ماهیت لجبازی در همسر، اولین قدم برای رفتار با همسر لجباز است. لجبازی می تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد، از جمله:

نیاز به کنترل؛ برخی از افراد برای احساس امنیت و کنترل بر وضعیت، به لجبازی متوسل می شوند.

عزت نفس پایین؛ افرادی که اعتماد به نفس پایینی دارند، ممکن است از لجبازی به عنوان ابزاری برای نشان دادن قدرت خود استفاده کنند.

ترس از اشتباه؛ ترس از اشتباه کردن و قضاوت شدن، می تواند منجر به اصرار بر حرف اشتباه و در نتیجه، لجبازی شود.

تجربیات کودکی؛ برخی از الگوهای رفتاری در کودکی آموخته می شوند. افرادی که در کودکی با والدین لجبازی روبرو بوده اند، ممکن است این رفتار را در بزرگسالی و روابطشان تکرار کنند.

با شناخت علت لجبازی همسرتان، می توانید رفتار با همسر لجباز را بهتر مدیریت کنید.

رفتار همراه با آرامش با همسر لجبازرفتار صحیح با همسر لجباز

راهکارهای رفتار با همسر لجباز

رفتار با همسر لجباز نیازمند صبر، حوصله و البته رعایت نکاتی کلیدی است. در ادامه به برخی از این راهکارها می پردازیم:

حفظ خونسردی:

مهم ترین اصل در رفتار با همسر لجباز ، حفظ خونسردی خودتان است. جواب دادن به لجبازی با عصبانیت و پرخاشگری، تنها باعث تشدید وضعیت می شود. نفس عمیق بکشید، تا شماره ۱۰ بشمارید و با آرامش با همسرتان صحبت کنید.

سعی کنید خود را آرام کنید وقتی به یک همسر لجباز خود نشان می‌دهید که رفتار او شما را ناراحت می‌کند، احتمالاً مخالفت‌هایش بیشتر می شود. زمانی که در موقعیت برخورد با همسر لجباز قرار می گیرید؛ استراتژی‌های آرامش‌بخش مانند شمارش تا ده یا نفس عمیق کشیدن را تمرین کنید. این یکی از بهترین تکنیک ها برای برخورد با شریک سرسخت است.

عشق را دریغ نکنید:

به کسی که همیشه در روابط لجبازانه رفتار می کند، نشان دهید که شخصیت و زندگی او برایتان اهمیت دارد. طبیعی است که وقتی با همسر لجباز سر و کار دارید احساس ناامیدی کنید، اما اجازه ندهید این باعث شود که عشق و محبتتان کم شود. اجازه ندهید همسرتان سایر روش های لجبازی را نیز یاد بگیرد.

اگر بتوانید دوست داشتنی باشید، حتی زمانی که شریک زندگی تان لجباز است، احتمال اینکه با شما سازش کند بیشتر است.

از همسرتان تعریف کنید:

افراد لجباز در روابط معمولاً بر این باورند که روش آنها برای انجام کارها بهترین است، بنابراین اگر قبل از ارائه یک پیشنهاد، شخصیت آنها را با تعریف و تمجید تغذیه کنید، احتمالاً با شما همکاری خواهند کرد.

به عنوان مثال، اگر می‌خواهید روش متفاوتی برای مدیریت امور مالی ماهانه پیشنهاد دهید، ممکن است به آنها بگویید که متوجه شده‌اید چقدر سخت کار می‌کنند و از اینکه چگونه همه چیز را به درستی انجام می دهد، درنتیجه بسیار تحت تاثیر قرار می گیرد. سپس، در مورد اینکه فکر کنید اگر بودجه ماهانه سخت تری را شروع کنید، چگونه می تواند برای آنها مفید باشد و از سخت کوشی آنها محافظت کند، صحبت کنید.

اجتناب از بحث و جدل:

زمانی که همسرتان شروع به لجبازی می کند، وارد بحث و جدل با او نشوید. این کار نه تنها مشکلی را حل نمی کند، بلکه باعث می شود همسرتان روی موضع خود پافشاری بیشتری کند. به او اجازه دهید تا آرامش خود را بازیابد و سپس با لحنی منطقی و محترمانه با او صحبت کنید.

با همسرتان همدل باشید:

افراد لجباز ممکن است ناامید شوند زیرا احساس می کنند کسی دیدگاه آنها را درک نمی کند. به جای مخالفت، زمانی را برای گوش دادن به همسرتان و درک دیدگاه او اختصاص دهید. اگر احساس می‌کنند شنیده می‌شوند، می‌دانید که چگونه با یک فرد لجباز صحبت کنید، زیرا مقداری از لجبازی آنها از بین می‌رود و تمایل بیشتری به گوش دادن به شما پیدا خواهند کرد.

برقراری ارتباط موثر:

ارتباط موثر، کلید حل بسیاری از مشکلات در زندگی مشترک است، از جمله رفتار با همسر لجباز. سعی کنید با همسرتان صحبت کنید، به حرف های او گوش دهید و احساساتش را درک کنید. از جملات "من" استفاده کنید تا او را مورد حمله قرار ندهید. برای مثال، به جای اینکه بگویید: "تو همیشه لجبازی می کنی"، بگویید: "وقتی اینطوری رفتار می کنی، احساس می کنم مورد احترام قرار نگرفته ام."

پیدا کردن راه حل مشترک:

به جای اینکه سعی کنید همسرتان را مجبور به پذیرش حرف خود کنید، به دنبال راه حل مشترکی باشید. به او نشان دهید که حاضرید به حرف هایش گوش دهید و برای پیدا کردن راه حلی که برای هر دوی شما مناسب باشد، تلاش می کنید.

رفتار صحیح با همسر لجبازتکنیک های روانشناسی رفتار با همسر لجباز

ایجاد فضای صمیمی:

سعی کنید با همسرتان وقت بگذرانید و در مورد مسائل مختلف با او صحبت کنید. این کار به ایجاد صمیمیت و اعتماد بین شما کمک می کند و احتمال رفتار با همسر لجباز را کاهش می دهد.

همیشه تسلیم نشوید:

تسلیم شدن به یک شریک سرسخت برای جلوگیری از درگیری آسان است، اما اگر همیشه به او اجازه دهید راه خود را داشته باشد، آنها یاد خواهند گرفت که می توانند از شما سوء استفاده کنند و هرگز دیدگاه شما را در نظر نمی گیرند.

از این گذشته، اگر کاری که در حال حاضر انجام می دهد ثمر دارد، دیگر هیچ انگیزه ای جهت تغییر و بهبودی در وی شکل نمی گیرد. این به این معنی است که ممکن است مجبور شوید زمانی که با آنها مخالف هستید، موضع خود را بایستید و با تسلیم شدن در برابر آنها، به خودتان آسیب می رسانید.

این بدان معنا نیست که هرگز با شریک زندگی خود سازش نخواهید کرد. این به سادگی به این معنی است که گاهی اوقات، ممکن است مجبور شوید صدای خود را بالا ببرید تا نشان دهید نظرات متفاوتی دارید. 

تعیین حد و مرز:

برای خودتان و همسرتان حد و مرز مشخص کنید. به او بگویید که چه رفتاری را قابل قبول نمی دانید و اگر لجبازی او از حد بگذرد، چه پیامدهایی خواهد داشت.

در صورت نیاز، کمک بگیرید:

اگر رفتار با همسر لجباز شما را به شدت تحت تاثیر قرار داده و از آن رنج می برید، از یک مشاور یا متخصص کمک بگیرید.

رفتار نادرست با همسر لجبازرفتار درست با همسر لجباز

نکاتی برای پیشگیری از لجبازی در همسر

علاوه بر رفتار با همسر لجباز ، می توانید با رعایت برخی نکات، از بروز این رفتار در همسرتان پیشگیری کنید:

با احترام با او رفتار کنید:

احترام متقابل، پایه و اساس هر رابطه ای است. با همسرتان با احترام برخورد کنید و از توهین و سرزنش او خودداری کنید.

به او اعتماد کنید:

اعتماد، عامل مهمی در هر رابطه ای است. به همسرتان اعتماد کنید و به او آزادی و استقلال بدهید.

از تحقیر و تمسخر او خودداری کنید:

تحقیر و تمسخر، فقط باعث ایجاد فاصله بین شما و همسرتان می شود. به جای این کار، سعی کنید او را تشویق و حمایت کنید.

از مقایسه او با دیگران خودداری کنید:

مقایسه کردن همسرتان با دیگران، فقط باعث ایجاد حسادت و نارضایتی در او می شود. به جای این کار، به نقاط قوت او توجه کنید و از آنها تعریف و تمجید کنید.

به نیازهای او توجه کنید:

به نیازهای عاطفی و روحی همسرتان توجه کنید و سعی کنید آنها را برآورده کنید.

رفتار با همسر لجباز می تواند چالش برانگیز باشد، اما با صبر، حوصله و رعایت نکات ذکر شده، می توانید این مشکل را مدیریت کرده و زندگی مشترکی شاد و موفق داشته باشید.

رفتار با همسر لجباز و کاهش درگیریآموزش رفتار با همسر لجباز

سخن پایانی درباره رفتار با همسر لجباز

رفتار با همسر لجباز نیازمند درک، صبر و حوصله است. با استفاده از راهکارهای ارائه شده در این مقاله، می توانید این مشکل را مدیریت کرده و زندگی مشترکی شاد و پایدار داشته باشید. به یاد داشته باشید که احترام متقابل، اعتماد و درک متقابل، کلید حل بسیاری از مشکلات در زندگی مشترک است.

گردآوری: بخش روانشناسی سرپوش

  • 16
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش