جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۲۰۰۱۰

چگونه با ناامیدی مبارزه کنیم؟ + راهکارها

ناامیدی,عکس های ناامیدی,عکس ناامیدیناامیدی یا دلسرد شدن ذهن از رویا‌پردازی، یکی از مهم‌ترین مشکلات روانی است
ناامیدی به حسی گفته میشود که با فقدان امید، خوشبینی و اشتیاق همراه باشد. شخصی که به این حس مبتلا شده، برای آینده یا موفقیت، هیچ جای تلاشی نمی بیند. غلبه بر ناامیدی علاوه بر این که سبب ارتقا سلامت روان فرد، میشود در پیشرفت و تغییر دیدگاه وی نسبت به آینده تأثير دارد.

ناامیدی

در اثر برآورده نشدن انتظارات یا امیدها، حس نارضایتی در شخص بوجود می آید که به آن ناامیدی می گویند. در واقع ناامیدی یک احساس قدرتمند گفته میشود که غالباً در ایجاد روحیه تاریک یا غمگین نقش دارد و امکان دارد تأثیر منفی بر نحوه ادراک شخص از خود، سایر افراد، شرایط شخصی و حتی جهان بگذارد. غالباً ناامیدی ممکن است در رفتار انسان تأثیر بسزایی بگذارد به علت اینکه منعکس کننده دیدگاه منفی فرد نسبت به آینده است. در اثر احساس ناامیدی، شخص علاقه خود را به موضوعات مهم، فعالیت ها ، رویداد ها یا افراد از دست میدهد. کسی که ناامید شده باشد، دیگر ارزش چیز هایی را که قبلاً مهم بوده اند را نمی تواند درک کند. غالباً احساسات با عدم الهام و همینطور احساس ناتوانی، درماندگی، دل کندن ، اسارت، افسردگی و انزوا همراه است. طبق مطالعات بسیار، ناامیدی ارتباط نزدیکی با ضعف سلامت روانی، روحی و جسمی دارد.

چگونه با ناامیدی مبارزه کنیم,ناامیدی,علل ناامیدیزمانیکه به ناامیدی می رسید معمولاً شور و اشتیاق اولیه خود را از دست می دهید

علل ناامیدی

ناامیدی امکان دارد نشانه ای از انواع اختلالات روانی باشد یا در اثر وقوع حوادث ناگوار ، منفی و استرس آور در زندگی رخ دهد.

ناامیدی همچنین میتواند به علت اختلالاتی نظیر افسردگی،  اضطراب،  اختلال دوقطبی،  اختلالات خوردن،  استرس پس از سانحه، وابستگی به مواد مخدر یا افکار خودکشی رخ دهد. یکی از عارضه های این حس اینست که نابود کننده است. از عوامل تاثیرگذار بر حس ناامیدی می توان به واکنش شما به این حس و روشی که برای غلبه بر آن انتخاب می کنید، اشاره کرد که در زیر به چند نمونه از ان اشاره شده است: 

- شكست های پی در پی در زندگی

- یكنواختی در زندگی

- عدم برآورده شدن نیازها

- كم بودن فعالیت های زندگی

- نداشتن عزت نفس و اعتماد به نفس

- شغل نامناسب

- مناسب نبودن رشته تحصیلی

بی توجهی به درمان ناامیدی به زندگی چه تأثیری در سلامت روان فرد دارد؟

ناامیدی مداوم بر سلامت روان فرد اثر سوء دارد و احتمال ابتلا به اختلالات روانی را افزایش می دهد که از جمله ی آن می توان به افسردگی، اضطراب، اختلال دو قطبی، اختلالات خوردن، استرس بعد از سانحه، وابستگی به مواد و ایده های خودکشی اشاره کرد. ابتلا به مشکلات سلامت روان سبب افزایش ریسک خودکشی میشود.

امید و ناامیدی,ناامیدی از زندگی,ناامیدیبرای غلبه بر ناامیدی، قبل از هر چیز باید بدانیم در چه مواردی ناامید هستیم

مدت زمان بهبود ناامیدی

بسته به شدت ناامیدی فرد، مدت زمان بهبود ناامیدی از چند دقیقه تا چند روز طول میکشد.

راهکارهایی برای درمان ناامیدی

دچار شدن به ناامیدی لزوماً محل نگرانی نیست بلکه ناتوانی در برخورد با آن و حل مشکل است که جای نگرانی دارد. برای مقابله با این حس به تلاشی آگاهانه نیاز دارید. برای غلبه بر حس منفی خود از روش های زیر استفاده کنید:

>> تقویت ایمان: 

ایمان به خدا، عامل زیربنایی احساس و رفتار انسان است. سخت ترین كارها را با ایمان به خدا میتوان انجام داد و از آن لذت برد. براین اساس تقویت ایمان راهكاری برای لذت بردن از زندگی و رفع ناامیدی است.

>> آگاهی عاطفی:

تائید احساسی که در موقعیت دارید یکی از بهترین راهها برای سلامت روان و رفع ناامیدی به شمار میرود. در صورتیکه با خودتان صادق باشید می توانید در خصوص احساستان با خودتان و دیگران حرف بزنید. اگر کسی را دارید که محرم شماست و میتوانید از احساستان با او حرف بزنید ، این به شما کمک می کند که نسبت به موقعیت، چشم انداز بهتری داشته باشید. اگر اطرافیانتان معتمد شما نیستند و از افشای راز میترسید، با یک مشاور یا روان شناس صحبت کنید.

صحبت کردن با مشاور سبب میشود مشکلات عاطفی حل نشده، رفع شود. یک مشاور با تجربه میتواند از مراجع خود حمایت کند و با شنیدن احساس و مشکلش، راهکاری برای حل آن ارائه دهد. مشاوران و روان شناسان میتوانند برای کنار آمدن با ناامیدی و عبور از آن، مکانیسم های سازگاری مناسبی ارائه دهند.

>> تجسم مثبت:

بجای این که بیشتر وقتتان را برای ناامیدی، ترس و منفی بافی صرف کنید، برای مثبت اندیشی صرف کنید. بزرگ ترين قهرمانان ورزشی جهان در حالی خودشان را تجسم می کنند که مسابقات مختلف را بدون هیچگونه عیب و نقصی به نفع خود به پایان می رسانند. در ذهن این افراد هیچ جایگاهی برای شکست وجود ندارد. این درست همان چیزی است که شما هم باید به آن برسید. تصور کنید که به آرزوها و اهدافتان می رسید. بر روی این کار وقت بگذارید؛ این امر سبب میشود تا راهتان را ادامه دهید.

>> تقویت روابط صمیمی و سازنده با دیگران:

همه ی انسانها به محبت و پذیرش احتیاج دارند و این محبت و پذیرش بیشتر از ناحیه دوستان ارضا می گردد. این ارضای نیاز حس لذت و خوشی را به انسان می بخشد. بدین ترتیب ابراز وجود و پذیرش دوست میتواند بر احساس مثبت شما در زندگی تأثير زیادی داشته باشد. پس اولا در انتخاب دوستان خوب اشتباه كنید تا به ناامیدی  دچار نشوید؛ دوستانی كه شما را به یاد خدا بیندازند و در شرایط سختی شما را رها نسازند و همیشه غم خوار تان هستند. ثانیا روابطتان را با آن ها بیشتر كنید.

ناامیدی,درمان ناامیدی,یاس و ناامیدیبرای دوری از ناامیدی باید صبر کنید زیرا شما میدانید که نمیتوانید همه چیز را در زندگی کنترل کنید

>> مشاوره:

یکی از روش های درمان ناامیدی که توسط مشاوران و روان شناسان برای مراجعان اجرا می شود ، شناخت درمانی می باشد. این روش درمانی برای افرادی که احساس ناامیدی را تجربه می کنند یک درمان مؤثر محسوب میشود. این نوع درمان، بر افکار و مفروضات منفی فرد تأثير دارد. در بسیاری از موارد، در جلسات اول مراجع دربرابر درمان مقاومت می کند بدین جهت که باید با دقت اعتبار فرضیات خود را مورد تجزیه وتحلیل قرار دهد. با‌این‌ وجود ، مشاوران میتوانند با تقویت اعتمادبه نفس فرد، بر موانع درمان غلبه کنند و برای مراجع، مسیر بهبودی را تسهیل کنند.

>> برنامه ریزی منظم برای زندگی:

برنامه ریزی جامعی برای زندگی خود داشته باشید تا دچار ناامیدی نشوید. این برنامه در برگیرنده ساعاتی برای تحصیل یا اشتغال، كارهای شخصی، تفریحات سالم، عبادت، استراحت و غیره باشد. باید برنامه خود را بر روی برگه نوشته و به دقت آنرا مورد اجرا قرار دهید و به هر گونه پیشرفت و موفقیت خود پاداش دهید. پاداش شما میتواند تحسین خود، رفتن به گردش، خوردن غذای مورد علاقه یا پرداختن به هر كار مورد علاقه ای باشد.

>> فعال در انجام برخی رفتارهاى اجتماعى:

یکی دیگر از روشهای مقابله با ناامیدی اینست که در انجام رفتارهاى اجتماعى کوچک و در محیط هایی که بیش‏تر احساس راحتى مى‏ کنید، فعال باشید. باسلام کردن، احوالپرسى، جواب سلام دادن، نگاه کردن ، تعارف کردن و تعارف شنیدن با اطرافیان و استادان در بیرون از کلاس، این فعالیت را آغاز کنید و با تمرین به کارهاى بزرگ‏تر و مهم‏تر گسترش دهید. البته این کارها در صورتی توصیه می شود که حمل بر غرض ورزی نشود و سبب از بین رفتن آبروی انسان نشود.

>> انتقادهای ناسالم را نادیده بگیرید:

همانند شعار و تبلیغات که به شما فشار روانی زیادی وارد می کنند، انتقادهای ناسالم و افراد منفی گرا نیز سبب میشود تا شما استرس و اضطراب بگیرید. انتقاد میتواند تا حدی باعث پیشرفت شما شود، ولی اگر از طرف آدم هایی با نیت و افکار درست انجام شود. درصورت درست بودن این انتقادات، خودتان را اصلاح کنید و روشتان را تغییر دهید. ولی اگر منطقی نیستند، آن ها را فراموش کنید تا دچار حس ناامیدی نشوید.

احساس ناامیدی و عدم اطمینان,ناامیدی,احساس یاس و ناامیدیعامل ناامیدی در کسانی که دچار بیماری‌های سخت هستند، قضاوت زود هنگام درباره‌ی زمان مرگ است

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 9
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش