چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۳۰۰۲۰

درگیری ذهنی (آشفتگی ذهنی) چیست؟/ ترفندهای درمان درگیری ذهنی

درگیری ذهنی,روش رهایی از درگیری ذهنی,روشهای درمان درگیری ذهنیعوامل ژنتیکی نقش موثری در درگیری ذهنی دارند
تغییر حالات رفتاری پیش فعالی و افسردگی شدید از علایم درگیری ذهنی افراد به شمار میرود و باتوجه به پیچیدگی شیوه ی تشخیص آن، رفع چنین مشکلی به یک مسأله بزرگ تبدیل شده است.

درگیری ذهنی

در کسب وکارها، کلمه ی انگیجمنت یا درگیری ذهنی به معنی ارتباط بین مشتری و محصول می باشد. این کلمه به طرز چشمگیری ، مربوط به دوران نامزدی زوج ها است. در هر دو معنی، ما با عواملی چون شخص، مکان، ایده، محصول یا خدمت خاصی، رابطه ی زیادی داریم. فکر خود را به آن متمرکز می کنیم و این فرد یا موضوع در نزد ما اهمیت ویژه ای دارد. داشتن ذهن آرام، نعمت بزرگی محسوب میشود که اکثر ما از چنين نعمت بزرگی محروم هستیم، ذهن ما توسط صداهای متنوعی درگیر شده که می تواند مدیریت شود. سر و صدای ذهن درواقع به زمزمه های دائمی گفته میشود که آن را در ذهنتان می شنوید و هیچ موقع این صداها قطع نمی شوند. این زمزمه ها در حقیقت یک مکالمه درونی محسوب میشود که بدون وقفه در ذهنتان اتفاق می افتد.

احتمالا همیشه این سروصداها که یک نوع درگیری ذهنی هستند را نمی شنوید، به علت این که این صداها به یک عادت قدیمی و عمیق تبدیل شده و بخش طبیعی و لاینفک زندگی محسوب می شود. این صدا همانند یک صدای پس زمینه، هیچ موقع قطع نمی شود و از زمان بیدار شدن از خواب صبحگاهی تا خواب شب این صداها ادامه دارد. گاهی اوقات حتی برای خوابیدن شما مزاحمت ایجاد می کند. یک نوع صدای درونی وجود دارد که بطور مداوم هرگونه رویداد در زندگی شما، محیط اطراف و آدمهایی که می بینید، را تحلیل می کند.

صدایی در سرتان بطور دائمی و مداوم حرف می زند. ذهن هم این افکار را بطور دائم تکرار می کند، به عنوان نمونه ضبط صوتی که هیچوقت قطع نمی شود. درصورت مثبت بودن افکار، مشکلی نیست ولی اکثر اوقات این افکار منفی هستند و باعث بروز علایمی چون تشدید استرس، عصبانیت، نگرانی و خستگی در شما می شوند. این افکار منفی به افکاری گفته میشود که اصلاً به آن ها نیازی ندارید. از این طریق میتوانید درگیری ذهنی را تشخیص دهید:

* این نوع درگیری ذهنی که افکارتان در زمان گذشته یا آینده سیر کند، نمی توانید از زمان حال لذت ببرید. گذشته، گذشته است ولی آینده محصول فکر و عمل امروز شما می باشد. تنها زمانی که در آن زندگی می کنید، زمان حال است.

* مدل دیگری از درگیری ذهنی وجود دارد که افکار شما شبیه یک نوار با آهنگی یکسان تکرار می شوند.

درمان درگیری ذهنی با مدیتیشن,درگیری ذهنی,درمان درگیری ذهنی با یادداشت کردناگر به اتفاقات گذشته و تجسم دوباره ی ترس ها فکر میکنید بدانید که درگیری ذهنی دارید

* در این مدل درگیری ذهنی، هیچ موقع به زمان حال فکر نمیکنید و به جای متمرکز کردن فکرتان بر اموری که در لحظه انجام می دهید، در فکر چیز دیگری هستید که در اینصورت ، هیچ موقع از زمان حال لذت نمی برید.

* اگر به اتفاقات گذشته و تجسم دوباره ی ترس ها و موقعیت های قدیمی فکر میکنید بدانید که درگیری ذهنی دارید.

* اگر بطور مداوم موقعیت ها، رفتارها و واکنش های خود و دیگران را تحلیل و بررسی میکنید، یعنی گذشته، آینده و چیزهایی که نیازمند آن ها هستید یا میخواهید را در فکرتان بررسی کنید، درگیری ذهنی دارید.

علت ایجاد درگیری ذهنی

در واقع تاکنون برای اختلال درگیری ذهنی در افراد، دلیلی که منطقی باشد مشخص نشده ولی اغلب آنها با دلایل بیولوژیک مرتبط هستند. بطور کلی عدم تطابق با واکنش های شیمیایی مغز و اختلال در روند عملکرد طبیعی مغز باعث میشود خود درگیری مزمن در افراد بوجود آید و همینطور عوامل ژنتیکی نقش موثری در درگیری ذهنی دارند. طبق مطالعات به دست آمده، افرادی که به اختلال خود درگیری مبتلا هستند احتمالا اختلالات خلقی خود را در بستگان نزدیک شان دارند.

راه های تشخیص درگیری ذهنی

تشخیص درگیری ذهنی در افراد، امری بسیار دشوار میباشد به علت این که خیلی از نشانه های آن به علائم اختلالات رفتاری یعنی رفتارهایی که نقض کننده حقوق اساسی دیگران و هنجار های اجتماعی است و حتی سبب دشوار نشان دادن رفتارهای معمولی میشود، مشابه است. مشکل عمده ی دیگر اینست که برای درمان درگیری ذهنی، داروهایی را تجویز می کنند که سبب بوجود آمدن محرک شیدایی در افراد میشود. این محرک شیدایی در افراد خردسال در مقایسه با بزرگسالان مضرتر است و این محرک با شنیدن چیزهایی که حقیقت ندارد در افراد ظاهر می شود.

فراموش نکنید که معمولاً افرادیکه افسردگی گرفته اند از علائم افسردگی مثل درد بیشتر شکوه و گلایه دارند و بدین ترتیب شما برای درمان درگیری ذهنی باید با روانشناسان به صورت تلفنی یا آنلاین در ارتباط باشید و از خدماتشان استفاده کنید.

درمان درگیری ذهنی

برای آرامش مغز و درمان درگیری ذهنی راهکارهای متنوعی ارائه شده است که در ادامه به برخی از آن ها اشاره کرده ایم:

* مدیتیشن:

مدیتیشن بر جسم و روح شخص اثرات مثبت فراوانی دارد و برای این که از راه‌های مختلف به آرامش ذهنی برسید به شما کمک می کند. برای آرام شدن جسم و ذهن و پیشگیری از درگیری ذهنی، به یک جلسه مدیتیشن نیاز دارید و با چندین جلسه مدیتیشن میتوانید روش کنترل استرس را یاد بگیرید. یکی از فواید مدیتیشن اینست که ذهن را از افکار منفی پاک می کند و موجب افزایش تحمل شما در مقابل عوامل استرس زا میشود. انجام مدیتیشن کار دشواریست و یکی از علل این که افراد پس از یک یا دو جلسه دیگر آنرا انجام نمی دهند، همین مسئله است. اگر اندکی صبر و حوصله داشته باشید، میتوانید به لیست عادات روزانه ی خود، مدیتیشن را اضافه کنید. برای انجام این کار، صرفا به مدت ۱۰ دقیقه از روز و یک الی دو هفته زمان احتیاج دارید تا بخوبی اثراتش را حس کنید.

بهترین درمان درگیری ذهنی,انواع درگیری ذهنی,درمان درگیری ذهنییک مدل از درگیری ذهنی وجود دارد که افکار شما شبیه یک نوار با آهنگی یکسان تکرار می شوند

* یادداشت و مهارکردن:

داخل یک تقویم، کارهای خویش را لیست کنید و یک قسمتی از همان تقویم را برای چیزهایی که بطور ناگهانی به ذهنتان خطور می کند را اختصاص دهید. چنانچه متکی به حافظه ی خود باشید که به واسطه ی آن پیگیر کارهایتان باشید یا مثل یک لیست ازآن استفاده کنید، در اینصورت مغز شما بتدریج ضعیف می شود. برای پیشگیری از این درگیری ذهنی باید تمام این اطلاعات را از مغز خود خارج کنید و به مغز خود اجازه دهید تا سرحال باشد و آن اطلاعات را بر روی یک کاغذ یا فایل الکترونیکی بنویسد. اینکار فضا را برای مواردی که برایتان حائز اهمیت است، باز می کند.

* در مورد موضوع موردنظر صحبت کنید :

اگر درباره ی مباحثی که باعث درگیری ذهنی شما شده است صحبت کنید ، دو مزیت دارد، یکی اینکه حس تائید شدن و شنیده شدن را به شما می دهد و دیگری این که باعث آشنایی شما با دیدگاه های مختلف دیگران میشود. اغلب، اگر کسی را داشته باشید که به حرف هایتان گوش دهد و افکارتان را درک کند، در انصورت فوریت و شدت و کثرت افکارتان از بین می رود. شنیدن افکار و دیدگاه های فکری طرف مقابل به همان اندازه میتواند شما را با راهکارهای جدید و بینش و وضوح آشنا کند.

* بازسازی شناختی:

با استفاده از تکنیک بازسازی شناختی می توانید ذهنتان را با نحوه تغییر الگوی عادات فکری خود، آرام کنید. ذهن انسان نسبت به عوامل استرس زا از خود واکنش نشان می دهد چونکه این عوامل سبب تهدید سلامتی روحی و جسمی انسان میشود. اگر این توانایی را داشته باشید که احساساتتان را به نحوی تغییر دهید که دید شما نسبت به زندگی خوش بینانه تر شود، میتوانید درگیری ذهنی خود را با استفاده از تکنیک های بازسازی شناختی ارام کنید.

* نگاه گذارا بیندازید:

ذهن خود را اسکن کنید و ببینید در درون ذهنتان چه افکار و عقایدی وجود دارد که باعث درگیری ذهنی شما شده و گاهی اوقات شما از وجود همین افکار بی اطلاع هستند. ممکن است تغيير عقاید، چالش برانگیز باشد ولی برای افزایش آگاهی شما روش مفیدی محسوب میشود. به این ترتیب باید توجه داشته باشید که به چه چیزی فکر می کنید. چنانچه به هر چیزی در مورد خود فکر کنید احتمال ممکن شدن آن وجود دارد.

درمان درگیری ذهنی,انواع درگیری ذهنی,درگیری ذهنی چیستمیتوانید درگیری ذهنی خود را با استفاده از تکنیک های بازسازی شناختی ارام کنید

* روگرفت حافظه:

چنانچه ذهنتان درگیر موضوع خاصی نیست، ولی نمیتوانید برروی لیست کارهایی که باید انجام بدهید متمرکز شوید، طوفان ذهنی و یا روگرفت حافظه میتواند برای درمان درگیری ذهنی روش موثری باشد. David Allen اصطلاح رو گرفت حافظه را ابداع کرده است. او نویسنده کتاب Getting Things Doneمی باشد، که در جهان یکی از محبوب ترین سیستم های بهره وری محسوب میشود. بعد از تهیه ی روگرفت از حافظه ی خود، هر چیزی که برای انجام دادن یا به خاطر آوردن کاری فکر می کنید، نیاز است در آن بنویسید، سپس اقدام به سازمان دهی این موارد در قالب وظایف و یا پروژه های فردی کنید. هر چه ميزان اطلاعات ذخیره شده در ذهنتان بیشتر باشد، درگیری ذهنی شما بیشتر می شود. به همین منظور باید لیست اموری که باید انجام دهید را بر روی یک کاغذ بنویسید و این طریق آن ها را از ذهن خود پاک کنید تا بتوانید بر موارد مهم تر متمرکز شوید.

* سکوت بهبود می یابد:

در هرروز حداقل بمدت یک بار، باید یک ساعت و نیم الی دو ساعت را در سکوت مطلق بگذرانید؛ این لحظات آرامش درونی شما، سبب میشود تا با نیازهایتان ارتباط داشته باشید و درگیری ذهنی خود را از بین ببرید. ذهنی که مشوش و عصبی باشد از یک نگرانی به نگرانی دیگر روی می آورد و تمایلاتش را به فراموشی می سپارد و در نتیجه آن ها میزان ارزشمند و مهم بودنتان را فراموش می کنند. به این منظور باید در سکوت استراحت کنید و ترس و صدای داخل خودرا خاموش کنید، همچنین بگذارید که با احساساتی مانند رضایت، تعادل بین قلب و ذهن و صلح داخلی احاطه شوید.

علت ایجاد درگیری ذهنی,درگیری ذهنی,راه های تشخیص درگیری ذهنیبرای پیشگیری از درگیری ذهنی باید تمام این اطلاعات را از مغز خود خارج کنید

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 14
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
عالی بود مشکل خودمو فهمیدم
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش