یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۸۰۰۰۴۶

درمان افسردگی با ورزش| چه ورزش‌هایی برای بهبود روحیه مفیدند؟

درمان افسردگی با ورزش,درمان افسردگی با ورزش یوگا,درمان افسردگی با ورزش ایروبیکیکی از درمانهای مؤثر برای بیماری افسردگی، درمان افسردگی با ورزش است
درمان افسردگی با ورزش میتواند بعنوان یک درمان غیر دارویی مورد توجه قرار گیرد. تاثیر ورزش بر افسردگی به صورت علمی و تجربی ثابت شده است. در اختلال افسردگی، انتقال دهنده های عصبی مغز دستخوش تغییراتی می شوند. ورزش با تعدیل کردن اثرات بیماری افسردگی بر مغز، در بهبود یافتن افسردگی مؤثر واقع می شود.

درمان افسردگی با ورزش

زمانی که افسرده یا مضطرب هستید، یکی از کارهایی که میتوانید انجام دهید، انجام تمرین های ورزشی است. هنگامی که انگیزه کافی داشته باشید، انجام تمرین های ورزشی میتواند بهبودی زیادی را به وجود آورد چون انجام تمرینات ورزشی باعث آزادسازی اندورفین (مواد ضدافسردگی طبیعی در بدن) می شود. ارتباط بین بیماری افسردگی، استرس و تمرین های ورزشی کاملاً مشخص نیست، ولی تمرینات ورزشی و دیگر انواع فعالیت های بدنی بطور قطع میتوانند علائم بیماری افسردگی یا اضطراب را کاهش داده و حس بهتری برای شما ایجاد کنند. همچنین هنگامی که حس بهتری دارید، انجام تمرین های ورزشی میتواند از بازگشت مجدد افسردگی و استرس جلوگیری کند.

جسم و ذهن با یکدیگر در رابطه هستند. زمانی که شخص ورزش می کند و از بدن خود مراقبت می کند در واقع بر روی ذهن خود هم کار کرده است. البته تمام افرادی که مشکلات وخیم ذهنی دارند باید برای درمان با پزشک خود مشورت کنند. علائم افسردگی و اضطراب اکثراً با تمرین های ورزشی بهتر میشوند و یکی از درمانهای مؤثر برای بیماری افسردگی، درمان افسردگی با ورزش است که در این مطلب به آن می پردازیم.

نکاتی برای درمان افسردگی با ورزش

نکات کلیدی برای شروع درمان افسردگی با ورزش:

- برای درمان افسردگی با ورزش، ورزشی را انتخاب کنید که از آن لذت ببرید. ورزش باید مفرح باشد.

- زمانی که برای نخستین بار شروع به انجام تمرینات ورزشی می کنید، طوری برنامه ریزی کنید که از پس آن بر بیایید و با برنامه تان حس راحتی کنید. به مرور زمان میتوانید ورزش های متنوع دیگری را هم امتحان کنید و تأثير درمان افسردگی با ورزش را به طور واضح مشاهده نمایید.

- یادتان باشد دلیلی ندارد که تمرین های ورزشی شما را خسته کنند! مگر این که ورزش‌کار حرفه ای باشید و ناچار باشید پول زیادی به ورزش اختصاص دهید. پس سراغ حق عضویت های سرسام آور باشگاه های ورزشی یا خریدن تجهیزات ورزشی گران قیمت نروید.

- سعی کنید هر روز ورزش کنید. برنامه ورزشی خود را در تقویمتان ذخیره کنید تا حتماً سر ساعت به شما یادآوری شود. در صورتیکه همیشه با یک برنامه ریزی منظم ورزش کنید، پس از چند وقتی ورزش قسمتی از زندگی شما خواهد شد و در نتیجه متوجه نتایج درمان افسردگی با ورزش میشوید.

- تنوع در زندگی لازم است. پس تمرین های ورزشی را طوری انتخاب و برنامه ریزی کنید که خسته نشوید یا حوصله تان سر نرود. بررسی کنید که در محل زندگی تان چه امکانات و باشگاه های ورزشی مناسبی وجود دارد.

راهکارهای درمان افسردگی با ورزش

افسردگی امکان دارد به علل مختلفی رخ بدهد. افسردگی، میتواند ترومای دوران کودکی، عوامل اجتماعی، اختلالات روانی و زیست محیطی و یا ژنتیکی باشد. در خیلی از این موارد، توصیه می شود تا با روان درمانی، مشکلات اساسی و یا حل نشده ی شخص که باعث افسردگی اوست، کشف شود. مطالعات نشان داده اند، ورزش فواید بسیاری دارد که از جمله ی آن میتوان به درمان افسردگی با ورزش اشاره کرد. نوع ورزشی که انجام می دهید، به اندازه ی تناوب و طول ورزشتان مهم نیست. با انجام حداقل ۳۰ دقیقه ورزش در روز و سه تا پنج روز در هفته، میتوانید به اندازه ی قابل توجهی افسردگی تان را کاهش دهید ولی فعالیت به مقدار کم تر هم کمکتان خواهد کرد.

>> درمان افسردگی با دویدن:

یکی از راه های درمان افسردگی با ورزش، دویدن است. دویدن برای سلامتی بسیار مناسب است. این ورزش کالری سوزی بالایی دارند و احتمال بیماری های قلبی را کاهش می دهد. تنها پنج دقیقه دویدن در روز طول عمر را فزونی می دهد. دویدن بر روی روحیه هم تاثیر مثبت دارد. دویدن تغییراتی در انتقال دهنده های عصبی مانند سروتونین و نورپینزین ایجاد می کنند که سبب احساس خوب می شوند.

درمان افسردگی با ورزش کردن معتدل,درمان افسردگی با ورزش,راهکارهای درمان افسردگی با ورزشاز راه های درمان افسردگی با ورزش میتوان به دویدن اشاره نمود

بنظر میرسد که دویدن اثر متعددی بر آرامش ذهن دارد. بررسی ها نشان داده است که ورزش مثل داروهای ضد افسردگی عمل می کند و میتواند افسردگی های مزمن را با کمک رشد نرون های جدید در مغز کاهش دهد. دویدن خواب شب را راحت تر می کند و سبب افزایش حافظه و درمان افسردگی نیز می شود.

>> کار با وزنه و فیتنس برای درمان افسردگی:

زمانی که قدرت زیادتر می شود؛ اعتماد به نفس زیادتر شده و حس خوشبختی در وجود انسان ریشه می کند. مطالعه ای که اخیراً بین ۴۵ نفر از بازماندگان سکته مغزی و دارای افسردگی منتشر شد؛ نشان داد که یک برنامه آموزشی ۱۰ هفته ای در باشگاه های بدن سازی و فیتنس میتواند علائم افسردگی را کاهش داده و در نتیجه علاوه بر مزایای جسمی خیلی از منافع روحی را به شخص ببخشد. بنابراین یکی از راه های درمان افسردگی با ورزش، فیتنس است. قدرت در واقع نوعی تسلط و کنترل است و این امر میتواند به توجه و تمرکز کامل شخص کمک کند؛ البته بهتر است این نوع ورزش ها را به آرامی انجام دهید و در صورت احتیاج از مربی تان کمک بگیرید.

>> درمان افسردگی با ورزش شنا:

یکی از راه های درمان افسردگی با ورزش، ورزش شناست. به یاد دارید زمانی که کودکی کم سن بودید چه قدر بیقراری می کردید تا به استخر بروید و شنا کنید؟ احتمالا الآن هم که بزرگ شده اید یکی از برترین تفریحاتتان رفتن به استخر و شنا کردن باشد! شنا یک تمرین عالی برای پرورش جسم و روح است. همه از بودن در آب لذت می بریم و بیشترین آرامش را زمانی تجربه می کنیم که در آب و مشغول شنا هستیم زیرا در زمان شنا کردن بيش ترین تمرکز روی انجام صحیح فعالیت شنا کردن است بدین ترتیب برای چند وقتی افکار منفی را کنار گذاشته و به آنها فکر نمی کنیم و حس آرامش بیشتری داریم.

>> درمان افسردگی با ورزش پیاده روی:

پیاده روی یک ورزش برای درمان افسردگی به حساب می آید که علاوه بر افزایش فعالیت قلبی عروقی، از افسردگی هم جلوگیری می کند و صرف وقت زیادی در طبیعت میتواند اثرات مفیدتری برای سلامت روان داشته باشد.

راهکارهای درمان افسردگی با ورزش,درمان افسردگی,درمان افسردگی با ورزشدرمان افسردگی با ورزش به عنوان یک درمان مکمل توصیه می‌شود

>> درمان افسردگی با ورزش یوگا:

بررسی های انجام شده در سال ۲۰۰۷ نشان داده است که انجام ورزش یوگا، عصبانیت، اضطراب و افسردگی را کاهش می دهد. بدین ترتیب یکی دیگر از راه های درمان افسردگی با ورزش، ورزش یوگاست. در سال ۲۰۱۲ گروهی از محققان تأثير یوگا بر استرس را بررسی کردند. آن ها متوجه شدند که این ورزش تأثير زیادی بر کاهش نشانه های افسردگی و اضطراب دارد. یکی از خصوصیت های خوب یوگا این است که این ورزش بر پایه حرکات کششی و قدرتی است و بر تنفس تمرکز دارد. بدین ترتیب سبب آرامش شخص می شود. زمانی که شخص تنفس عمیق انجام می دهد احتمال اضطراب و استرس تقلیل می یابد.

>> درمان افسردگی با ورزش ایروبیک:

یکی از شادترین فعالیت هایی که در درمان افسردگی فوق العاده مؤثر و هیجان انگیز است ایروبیک می باشد که اگر گروهی و دست جمعی انجام شود تأثیر بیشتری در روند درمان دارد. مطالعات نشان می دهد که برای درمان افسردگی با ورزش، ایروبیک در اولویت بیشتری قرار دارد زیرا میتواند به تقویت رابطه بین ذهن و بدن کمک زیادی کند.

>> درمان افسردگی با اسب سواری:

یکی از برترین راه های درمان افسردگی با ورزش، اسب سواری است. در صورتیکه از بیماری افسردگی رنج می برید؛ به این حس رسیده اید که نمی توانید با دوستان و اطرافیان خود رابطه برقرار کرده و گوشه گیر شده اید؛ بدین ترتیب ورزش اسب سواری یک ورزش مؤثر و کارآمد برای از بین بردن افسردگی است. انسانها در رابطه با حیواناتی مثل اسب میتوانند بر روی حس ارتباط خویش کار کرده و مهارت های ارتباطی خود را بازسازی کنند. اسب حیوان عاقلی است که درک و احساس دارد و میتواند احساس و ضربان قلب انسان یا هر حیوان دیگری را متوجه شود. بدین ترتیب شما میتوانید با این ورزش با این حیوان ارتباط برقرار کرده و بتدریج بیماری افسردگی خود را درمان کنید.

درمان افسردگی با ورزش,راهکارهای درمان افسردگی با ورزش,درمان افسردگی با ورزش شنایکی از برترین راه های درمان افسردگی با ورزش، اسب سواری است

>> درمان افسردگی با دوچرخه سواری:

یکی از جذاب ترین فعالیت های بدنی که منجر به بهبود سلامت روان می شود دوچرخه سواری است. دوچرخه سواری سبب تحریک و آزاد شدن هورمون های شادی بخش در سطح مغز شده و به شما این امکان را می دهد تا استرس و افکار منفی را به روشی کارآمد از خود دور کنید. ثابت شده که دوچرخه سواری باعث بالا رفتن اعتماد به نفس و کاهش اضطراب و استرس می شود و افرادی که ورزش دوچرخه سواری را به صورت حرفه ای دنبال می کنند کمتر دچار اضطراب اجتماعی شده و اضطراب و استرس کمتری دارند. بنابراین دوچرخه سواری یکی از راه های درمان افسردگی با ورزش محسوب میشود.

>> درمان افسردگی با ورزش پیلاتس:

در سراسر جهان از پیلاتس برای افزایش قدرت ماهیچه ها، بهبود انعطاف پذیری بدن و کاهش وزن استفاده می کنند ولی تحقیقات بیشتر روی ورزش پیلاتس نشان داده است که این ورزش علاوه بر مزایای ذکر شده تأثیر فراوانی در سلامت روانی افراد داشته و به بهبود سلامت روانی کمک می کند. همینطور پیلاتس یکی از برترین راه های درمان افسردگی با ورزش است که برای مقابله با اضطراب و انعطاف پذیری بیشتر با شرایط استرس زا است.

ورزش میتواند سبب کاهش هورمون استرس و افزایش اندورفین در بدن شود که این خود سبب تقویت روحیه در فرد می شود. پیلاتس با فرصتی که برای معاشرت با دیگران فراهم می کند به درمان اضطراب و افسردگی در افراد کمک کرده و سبب دوری از افکار منفی، درمان افسردگی، تقویت حافظه و مراقبت بیشتر از خود می شود. همینطور پیلاتس جدا از حس آرامش و فعال کردن بدن، در بهبود مشکلات خواب نیز بسیار مؤثر است.

>> درمان افسردگی با ورزش تای چی:

تای چی که از دیگر روشهای درمان افسردگی با ورزش است در آن حرکاتی مشابه یوگا انجام میشود. نتیجه مطالعات انجام شده بیانگر تأثیر این ورزش در درمان افسردگی، اضطراب و خشم و استرس است. تمرین های تای چی شامل تمرکز ذهنی، تعادل فیزیکی، آرامش عضلات و تنفس آرام و عمیق هست که میتواند نقش مهمی در تنظیم خلق وخو و روحیه داشته باشد.

درمان افسردگی با ورزش یوگا,درمان افسردگی با ورزش,درمان افسردگی با ورزش ایروبیکدوچرخه سواری یکی از راه های درمان افسردگی با ورزش محسوب میشود

>> بازی کردن در بیرون از منزل برای درمان افسردگی:

انجام بازی های سالم در زیر نور آفتاب نه تنها تحرک شما را افزایش داده بلکه با استنشاق هوای سالم و لذت بردن از محیط مفرح به درمان افسردگی هم کمک می کند.

درمان افسردگی,درمان افسردگی با ورزش کردن معتدل,درمان افسردگی با ورزشباید بدانید که درمان افسردگی با ورزش یک درمان بلند مدت بوده و بهبودی یکباره اتفاق نمی‌افتد

>> درمان افسردگی با پرورش اندام:

پرورش اندام و تقویت عضلات با افزایش قدرت بدن سبب بالا بردن عزت نفس و درمان افسردگی خواهد شد. این ورزش خواب را تنظیم و استرس را کاهش می دهد و با بهبود خلق و خو یک ورزش برای درمان افسردگی محسوب می شود.

>> درمان افسردگی با ورزش بولدرینگ:

از روشهای موثر در درمان افسردگی با ورزش میتوان به بولدرینگ اشاره کرد. ورزش بولدرینگ نوعی صخره نوردی است که در آن از چند مسیر کوتاه، حداکثر ۱۵ حرکت استفاده می شود و ورزش‌کار بدون حمایت از طناب، مسیر را طی می کند و در این راه باید از مهارت ها و تخصص خود استفاده کند تا سریعتر به مسیر برسد. در این مسیر ذهن شما باید آن قدر تمرکز کند تا بتواند مسیر درست را انتخاب کند وگرنه دچار سقوط می شود و همین مسئله سبب شده تمرکز کند و از ناراحتی های دنیای واقعی برای لحظاتی جدا شود. در نتیجه به مرور افسردگی شخص کم تر می شود؛ در بعضی بیمارستان های آلمان از درمان صخره‌ نوردی برای کمک به بیماری افسردگی استفاده می شود. یک مطالعه آلمانی نشان داد که افرادی که به مدت سه ساعت در هفته و به مدت ۸ هفته صخره نوردی می کنند؛ افسردگی خفیف و متوسط آن ها درمان می شود.

درمان افسردگی با ورزش,درمان افسردگی با ورزش یوگا,درمان افسردگی,از روشهای موثر در درمان افسردگی با ورزش میتوان به بولدرینگ اشاره کرد

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 14
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش