جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۸۰۰۱۰

آموزش تصویری درمان واریس با ورزش در خانه

راههای درمان واریس,درمان واریس پا با انواع ورزش ها,ورزش برای درمان واریسدرمان واریس با ورزش، باعث بهبود گردش خون شده و ماهیچه‌هایتان را تقویت خواهد کرد
به رگ هایی که بزرگ و متورم شده واریس می گویند. درواقع نام یکی از بیماری های عروقی میباشد که کم کم باعث ایجاد درد میشود. افراد برای بهبود ظاهر رگ های واریسی می توانند ورزش های سبک انجام دهند، یعنی ورزش هایی که پاها را درگیر و به افزایش جریان خون کمک کند.

درمان واریس با ورزش

عواملی که باعث میشود واریس بوجود آید نظیر ژنتیک، سن، ایستادن طولانی مدت، جنسیت، بارداری و… می باشد. واریس پا را می توانید با ورزش درمان کنید؛ مخصوصا تمریناتی که به درگیر شدن پا ها کمک میکند. انجام حرکات ورزشی باعث میشود که گردش خونتان بهبود پیدا کند و همچنین در تقویت ماهیچه های شما مؤثر است. این نکته را در نظر بگیرید که ورزش به تنهایی واریس را درمان نمی کند و موجب رفع تمامی این علائم نمی شود؛ ولی ورزش منظم در بسیاری از مواقع به کاهش شدت درد واریس و همچنین کاهش شدت تورم رگ های پا کمک میکند. عوامل مؤثر دیگر در پیشگیری از بروز واریس به جز ورزش عبارتند از:

> وزن مناسب

> فعالیت بدنی کافی

> تغذیه صحیح

> تغییر سبک زندگی

> استفاده از جوراب واریس

درمان واریس پا با انواع ورزش ها

یکی از علل ایجاد واریس اینست که جریان خون در رگ ها کم میشود، بنابراین ورزش کردن، تأثير به سزایی در تسکین درد و بهبود واریس در عضلاتتان دارد. از ورزش های کم فشاری که واریس را درمان می کند می توان به دوچرخه سواری و پیاده روی اشاره کرد ، البته نه این که افرادیکه واریس دارند، مجاز به انجام ورزش های سنگین نیستند بلکه میتوانند چنین ورزش هایی را با رعایت نکات و با مشورت دکتر متخصص انجام دهند.

- درمان واریس پا با ورزش پیاده روی :

پیاده روی یکی از ورزش های مؤثر در درمان واریس محسوب میشود و معمولاً برای همه ی افراد، ایمن و بی خطر است. پیاده روی موجب کاهش وزن و فشارخون نرمال میشود و همچنین به تقویت عضلات و استخوان هایتان کمک می کند. پیاده روی طبق گفته پزشکان برای درمان وریدهای واریسی به عنوان موثرترین روش شناخته میشود. پیاده روی، بیشتر برای افرادی توصیه شده که رگهای واریسی دارند، چون پیاده روی یک تمرین کم برخورد می باشد. در واقع در پاهایتان، هیچ لرزش و کوبشی وجود ندارد و هیچ ضربه و ساییدگی بوجود نمی آید. فقط به عنوان یک حرکت ساده باعث تقویت عضلات ساق پا بدون هیچ فشاری به بدن میشود. گردش خون شما در اثر تقویت عضلات ساق پا، جریان پیدا می کنند که برای افرادی مناسب است که از رگ های واریسی رنج میبرند.

درمان واریس با ورزش,درمان واریس پا,درمان واریس بدون جراحیپیاده روی یکی از راههای درمان واریس با ورزش بشمار میرود

شاید بهترین ورزش برای افراد مبتلا به وا ریس، پوشیدن یک جفت کفش ورزشی راحت و راه رفتن باشد. راه رفتن، علاوه بر تقویت و ساخته شدن عضلات ماهیچه ساق پا به بهتر شدن جریان خون کمک میکند و به غضروف هایتان فشار کمتری وارد می کند. بهتر است که ۵ روز از هفته را حداقل بمدت ۳۰ دقیقه پیاده روی کنید. اگر توانایی این را دارید که سرعت راه رفتنتان را بالا ببرید، بسیار عالی می باشد.

- درمان واریس پا با ورزش دوچرخه سواری:

یکی دیگر از ورزش هایی که در درمان واریس مناسب است، دوچرخه سواری یا استفاده از دستگاه اسکی فضایی است. تأثیر این دستگاه های ورزشی بر بدن، کم است و حتی عضلات ساق پا را قوی میکند و در نتیجه گردش خون پاها و بقیه نقاط بدن بهبود پیدا میکند. دوچرخه خود را میتوانید به اطراف محل زندگی خود به منظور گردش ببرید یا سوار یک دوچرخه ثابت ورزشی در خانه یا سالن بدنسازی شوید. حتی بدون استفاده از دوچرخه میتوانید از مزایای دوچرخه سواری برخوردار شوید، به اینصورت که با دراز کشیدن روی یک حوله یا تشک، با پاهای خود در هوا رکاب بزنید. تا جایی که میتوانید این کار را در فواصل یک دقیقه ای با ۱۵ ثانیه استراحت انجام دهید. در حین انجام این ورزش از نوشیدن آب مانند تمام ورزش های اروبیک غافل نشوید.

درمان واریس پا با ورزش پیاده روی,راه های درمان واریس پا,درمان واریس پا با ورزشدوچرخه ¬سواری، یکی دیگر از تمرینات مناسب برای درمان واریس با ورزش است

- درمان واریس پا با تمرین پدال پا:

برای انجام تمرین پدال باید پس از دراز کشیدن بر روی زمین، دستانتان را در دو طرف بدنتان یا در زیر باسنتان قرار دهید تا فشار کمتری به پائین کمر شما وارد شود. پاهای خود را مانند وقتی که در حال دوچرخه سواری هستید؛ از روی زمین بلند کنید و پا بزنید. هر چقدر پای خود را در هنگام انجام این حرکت، بالاتر نگه دارید؛ خون در پاهایتان بیشتر، جریان پیدا می کند ولی اگر پاهایتان را نزدیک به زمین نگه دارید، فشار بیشتری به عضلات شکم وارد میشود و استقامت عضلات شکم بیشتر می شود. تا جایی که گردش خون را در پاهایتان حس کنید و درد پایتان، تسکین پیدا کند باید این تمرین را ادامه دهید.

درمان واریس پا,درمان واریس بدون جراحی,درمان واریسبرای درمان واریس با تمرین پدال پا، ابتدا بر روی زمین دراز بکشید

- درمان واریس پا با ورزش دویدن نرم:

از دیگر فعالیت های کمک کننده به درمان واریس می توان به دویدن نرم اشاره کرد. دویدن نرم به این روش است که هرگز نباید فشار زیادی به پاهایتان وارد کنید. یکی از مزایای این ورزش اینست که باعث افزایش ضربان قلب و جریان خون میشود. حتی برای تقویت عضله و قلب میتوانید در صبح یا وقت ناهار بمدت ۲۰ دقیقه آهسته بدوید. دویدن بسیار مفید است، از این رو در صورت ابتلا به مشکلات مفصلی یا سایر محدودیت های جسمی، بهتر است که با پزشک خود، پیش از شروع برنامه مشورت کنید. نرم دویدن، خون را بهتر به رگ ها پمپاژ می کند و در نتیجه واریس را درمان میکند. البته بهتر است افردی که واریس دارند، بر روی سطوح نرمی مثل چمن بدوند تا به مفاصلشان آسیبی وارد نشود. برای پیشگیری از گسترش واریس، توصیه میشود که کفش ورزشی مناسب بخرید.

راههای درمان واریس,درمان واریس پا با انواع ورزش ها,ورزش برای درمان واریسدویدن نرم از جمله فعالیت‌های کمک کننده به درمان واریس با ورزش است

- درمان واریس پا با ورزش خم شدن به طرفین:

خم شدن به طرفین برای سلامتی فرد، مزایای زیادی دارد؛ یعنی رگ های واریسی را درمان و از بین میبرد. افردی که زانو درد دارند باید با سرعت کم و با احتیاط فراوان، نسبت به انجام این تمرین اقدام کنند. اگر در انجام تمرین هر گونه مشکلی پیش بیاید، توصیه می شود که دیگر آن را انجام ندهید. شروع این حرکت به اینصورتست که به اندازه عرض شانه، پاهایتان را باز کرده و بایستید و دست هایتان را در طرفین خود قرار دهید. با بلند کردن پای راستتان، کمی آن را به طرف راست حرکت دهید و زانویتان را خم کنید؛ انگار که پای چپتان از قسمت لگن خم شده و زانویتان در حالت صاف قرار گرفته است. پس از شمردن ۱۰ شماره به حالت ایستاده اولیه بازگردید. با پای دیگر خود، این حرکت را برای ۱۰ بار تمرین کنید و به صورت روزانه حداقل ۳ مجموعه حرکت را تمام کنید تا رگ های واریسی ران و ساق پایتان بهبود پیدا کند. میتوانید از وزنه هایی در پاهای خود بمنظور افزایش درجه سختی حرکت استفاده کنید.

راههای درمان واریس,درمان واریس پا با انواع ورزش ها,ورزش برای درمان واریسخم شدن به طرفین یکی از تمرینات مناسب برای درمان واریس با ورزش محسوب میشود

- درمان واریس پا با ورزش بالا آوردن پا ها:

برای انجام ورزش بالا آوردن پا ها باید روی زمین دراز بکشید و پا هایتان را به صورت صاف، دراز کنید. سپس دست هایتان را برای جلوگیری از فشار به کمرتان در زیر باسن خود قرار دهید. یکی از پا های خود را به صورت صاف و کشیده، بالا ببرید تا جایی که بر سطح زمین عمود شود. باید متوجه شوید که در حین این تمرین، خون در پاهای شما از بالا به پائین حرکت می کند. به این ترتیب، پایتان را بمدت چند ثانیه به همان صورت نگه دارید. سپس با پای دیگر، همین حرکت را انجام دهید.

راههای درمان واریس,درمان واریس پا با انواع ورزش ها,ورزش برای درمان واریسبرای درمان واریس با ورزش بالا آوردن پا‌ها ابتدا پا‌های خود را صاف کنید

- درمان واریس پا با ورزش بالا آوردن کف پا:

ورزش بالا آوردن کف پا برای افرادی توصیه میشود که بر روی صندلی بمدت زمان زیادی می نشینند. برای انجام این حرکت، پاشنه پای خود را در همان حالتی که نشسته اید؛ روی زمین ثابت نگه داشته و جلوی پایتان را بلند کنید. جلوی پای خود را پس از چند ثانیه پائین بیاورید و در این مرحله نوک انگشتان پایتان را درحالیکه پشت پایتان از روی زمین بلند شده، بر روی زمین ثابت نگهدارید. این حرکت را پشت سر هم، چندین بار تکرار کنید؛ سپس با پای مخالفتان آن را انجام دهید. یکی از بهترین ورزشها برای درمان واریس، همین تمرین میباشد چون باعث میشود که عضلات نرمه ساق پا دچار انقباض و انبساط شود.

ورزش برای درمان واریس,درمان واریس با ورزش,درمان واریس پایکی از بهترین روش‌ها برای درمان واریس با ورزش، بالا آوردن کف پا است

- درمان واریس پا با ورزش بلند کردن پشت پا:

تمرین بلند کردن پشت پا برای بعضی از قسمتهای بدن نظیر پشت ران، باسن و پشت پا تأثير به سزایی دارد. این تمرین برای رگ های واریسی پشت ساق پا، بسیار مؤثر و کارامد است. این تمرین را در هر ساعتی از روز می توانید انجام دهید و برای افرادی مناسب است که به درد مزمن پا مبتلا هستند.

ورزش بلند کردن پشت پا به این طریق است که بر روی شکم خود به صورت صاف بخوابید و دست هایتان را زیر پیشانی خود قرار دهید. پای خود را بدون خم کردن زانویتان، به اندازه ۳۰ درجه از قسمت مفصل فوقانی بالا ببرید. به منظور پیشگیری از آسیب به عضلات پای خود می توانید این حرکت را در سرعت کم انجام دهید. این موقعیت را تا ۱۰ شماره حفظ کنید و مجددا به موقعیت اولیه خود بازگردانید. این تمرین را برای رگ های واریسی و ترمیم و بهبود ظاهر رگ ها حداقل برای ۱۵ بار در روز تکرار کنید. توجه داشته باشید که این تمرین برای خانم های باردار، مناسب نیست. در هنگام صبح، اگر این تمرین را انجام دهید حرکات لگنتان بهبود می یابد.

درمان واریس با ورزش,درمان واریس پا,درمان واریس بدون جراحیتمرین بلند کردن پشت پا یکی از راههای درمان واریس با ورزش بشمار میرود

- درمان واریس پا با ورزش شنا:

پرتاب و لگد زدن هنگام شنا از دیگر ورزش هوازی سبک محسوب میشود که جریان خون را از پاها به قلب برمی گرداند. علاوه‌براین ، پاهای شما در زمان شنا از سطح قلبتان بالاتر قرار می گیرد. این حالت بدنی این مزیت را دارد که خون از دور ترین نقطه بدن به سمت قلب باز گردد.

- درمان واریس پا با ورزش بالا بردن ساق پا:

بالا بردن ساق پا دارای مزایایی میباشد که از آن ها می توان به ممانعت از ایجاد رگ های واریسی، کاهش رگ های واریسی موجود و تقویت عضلات قسمت انتهایی پا اشاره کرد. این تمرینات ساده را می توانید در هر زمان و مکانی و با نهایت دقت انجام دهید تا دچار آسیب دیدگی نشوید؛ بدین دلیل که از ورزش های تعادلی به شمار می رود.

برای انجام تمرین بالا بردن ساق پا باید در وضعیت طبیعی بدنی خود بنشینید یا بایستید. سپس با بلند کردن پاشنه پای خود از کف زمین، روی انگشتان پایتان قرار بگیرید و با شمردن ۱۵ شماره این وضعیت را حفظ کنید. دوباره به حالت اولیه خود بازگردید. ۲۰ بار انجام دادن این تمرین در طول چند هفته، رگ های واریسی را درمان می کند. با خم کردن زانو و تقویت عضلات این ناحیه می توانید نوع دیگری از این تمرین را انجام دهید.

درمان واریس پا,درمان واریس بدون جراحی,درمان واریسبالا بردن ساق پا بعنوان یک ورزش برای درمان واریس موجب تقویت عضلات پا میشود

- درمان واریس پا با تمرین بورگر آلن:

یکی از تمرینات مؤثر و مفید در درمان واریس پا، ورزش بورگر آلن نام دارد. این تمرین گردش خون را بهبود داده و پس از آن پا هایتان کم تر ورم میکند. برای انجام ورزش بورگر آلن، ابتدا به پشت دراز بکشید و پا هایتان را با زاویه ۴۵ تا ۹۰ درجه به مدت ۲ تا ۳ دقیقه بالا ببرید. پس از سفید تر شدن رنگ پا، باید بنشینید و به مدت ۳ تا ۵ دقیقه پا هایتان را به حالت آویزان نگهدارید تا رنگ آنها به حالت اول برگردد. در این مرحله باید به مدت ۳ تا ۵ دقیقه دراز بکشید. این ورزش مناسب را بهتر است برای درمان واریس پا ۲ بار در روز انجام دهید. یکی از ورزشهای مناسب برای بیماران دیابتی و افراد مبتلا به فشار خون ، ورزش بورگر آلن می باشد.

درمان واریس,درمان واریس پا با ورزش پیاده روی,راه های درمان واریس پادرمان واریس پا با تمرین بورگر آلن تاثیر زیادی در بهبود گردش خون و تورم پاها دارد

- درمان واریس پا با تمرین قفل :

برای انجام تمرین قفل پا باید به پشت بخوابید و پاهایتان را دراز کنید. سپس با منقبض کردن عضلات پای چپ، سعی کنید که پشت رانتان در تماس با زمین باشد. بعد از خم کردن زانوی راستتان، انرا به طرف قفسه سینه بکشید. دستان خود را دور ساق پایتان و در زیر زانو قفل کنید. اینک با بلند کردن سر و گردن و شانه هایتان از روی زمین، سعی کنید نوک بینیتان را نزدیک به زانوی راست کنید. با حفظ این موقعیت برای چند ثانیه، مجددا سر و شانه ی خود را به آرامی پائین بیاورید و پایتان را پائین بیاورید. این حرکت را برای هر کدام از پاهایتان، سه دفعه تکرار کنید.

درمان واریس پا با انواع ورزش ها,ورزش برای درمان واریس,درمان واریس با ورزشبرای درمان واریس پا با تمرین قفل پا، به پشت بخوابید و پاهای خود را دراز کنید

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 11
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش