به گزارش ایرنا به نقل از اسپوتنیک، نیروهای اوکراینی در اوایل ماه جاری پس از دریافت تسلیحات ناتو از جمله تانکهای سنگین لئوپارد و خودروهای جنگی برادلی ضدحمله مورد انتظار خود را آغاز کردند؛ حملهای که پس از برخورد با خطوط دفاعی روسیه که به خوبی آماده شده بودند، متوقف شدند بهطوریکه حتی حامیان غربی کییف نیز نسبت به خسارات سنگین اوکراین ابراز نگرانی کردند.
رئیسجمهور روسیه گفت: اوکراین در جریان این ضدحمله تا به امروز با از دست دادن ۱۸۶ تانک و ۴۱۸ خودروی زرهی و تحمل تلفات سنگین، نتوانسته است به اهداف استراتژیک خود دست یابد.
پوتین افزود: واقعیت این است که نیروهای اوکراین در جریان ضدحمله خود به دنبال دستیابی به دو هدف هستند، ابتدا اینکه نیروهای روسیه را شکست دهند و دوم اینکه استحکامات دفاعی در سرزمینهایی که در این ضدحمله تصاحب میکنند، ایجاد کنند و با استفاده از ذخایر تسلیحاتی که ناتو برای آنها فراهم کرده است به دنبال رسیدن به این دو هدف هستند.
وی با تاکید بر اینکه روسیه تسلیحات نظامی مورد نیازش را خودش تولید میکند، یادآور شد: شرکتهای دفاعی روسیه بهطور شبانه روزی برای تامین تسلیحات ارتش ما در حال فعالیت هستند و در دو یا حتی سه شیفت کار میکنند و ما توانستهایم تولیدات نظامی خود را بهطور متوسط ۲.۷ برابر افزایش دهیم، این در حالی است که تولیدات نظامی ما در مورد تجهیزاتی که بیشتر از همه به آنها نیاز داریم تا ۱۰ برابر افزایش یافته است.
پوتین در ادامه با اشاره اینکه اوکراین وابسته تسلیحات نظامی اهدا شده از طرف کشورهای غربی است، پیشبینی کرد: به زودی ذخیره تسلیحاتی نیروهای اوکراینی به پایان خواهد رسید زیرا هر چیزی که آنها استفاده میکنند از خارج میآید و نمیتوان برای مدت طولانی به این طریق جنگید و در این جنگ، کییف محکوم به شکست است.
رئیس جمهور روسیه همچنین بار دیگر از این فرصت استفاده کرد و به ریشههای بحران کنونی پرداخت و گفت: این جنگ در اوکراین در حقیقت توسط رژیم کییف و در جنوب شرقی این کشور با حمایت حامیان غربیاش در سال ۲۰۱۴ آغاز شد و من باید به آنها یادآوری کنم که این کییف بود که در آن زمان جنگی تمام عیار با استفاده از نیروی هوایی، تانک و توپخانه علیه دونباس به راه انداخت.
پوتین گفت: کییف از پایان دادن به بحران دونباس با استفاده از ابزارهای صلحآمیز خودداری کرد و ما را مجبور کرد از نیروهای مسلح خود برای پایان دادن به این جنگ استفاده کنیم.
رئیس جمهور روسیه با اشاره به افشاگریهایی که به تازگی روی داد و پرده از هدف واقعی آلمان و فرانسه از امضای توافقنامه صلح مینسک مبنی بر خریدن زمان برای تسلیح اوکراین و آماده کردن این کشور برای جنگ با روسیه برداشت، افزود: بنابراین آنها آغازگر این جنگ بودند و این جنگ در حقیقت از همان زمانی آغاز شد که توافقنامه صلح مینسک برای دونباس را در حالی امضا کردند که هیچ قصد و برنامهای برای اجرای آن نداشتند.
لاوروف: به حضور جنگندههای اف-۱۶ در آسمان اوکراین پاسخ مناسب میدهیم
سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه گفت: مسکو آماده است تا در صورت حضور جنگندههای اف-۱۶ در آسمان اوکراین پاسخ نظامی - فنی مناسب بدهد.
به گزارش بامداد شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، وزیر خارجه روسیه در مصاحبه با شبکه خبری آر تی در رابطه با امکان ظاهر شدن جنگندههای اف-۱۶ در آسمان اوکراین، اظهار کرد: اگر این جنگندهها در آسمان اوکراین ظاهر شوند، مسلماً از سوی مسکو یک پاسخ نظامی - فنی درخور به این امر داده خواهد شد.
وی تصریح کرد: اکنون ما در مورد هواپیماهای اف-۱۶ صحبت میکنیم که در واقع میتوانند به سلاحهای هستهای مجهز شوند.
لاوروف خاطرنشان کرد: روسیه در چارچوب گروه پنج قدرت اتمی جهان (اعضای دائمی شورای امنیت سازمان ملل) در ارتباط با احتمال فراهم کردن زمینه از سوی کشورهای غربی برای انتقال هواپیماهای اف-۱۶ به اوکراین برای حمل سلاحهای هستهای، بسیار قاطع برخورد کرده و هشدار داده است.
وزیر خارجه روسیه تاکید کرد: ما موضع خود را در این مورد به طور علنی مطرح کردهایم.
زلنسکی: پیش از خروج روسیه از اوکراین هیچ مذاکره صلحی انجام نمیشود
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین عصر جمعه گفت که پیش از خروج روسیه از اوکراین هیچ مذاکره صلحی انجام نخواهد شد.
به گزارش ایرنا به نقل از سیانان، زلنسکی در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی پس از دیدار با اعضای هیات رهبران آفریقایی که برای ایجاد صلح بین روسیه و اوکراین تشکیل شده است، تاکید کرد: امروز بارها و بارها در جلسه خود به صراحت گفتهام که اجازه آغاز هرگونه مذاکره با روسیه تا زمانی که اشغالگر در سرزمین ما است؛ به معنای حفظ جنگ و تداوم درد و رنج است.
رئیس جمهور اوکراین افزود: بدیهی است روسیه اکنون در تلاش است تا به تاکتیکهای فریبکاری اولیه خود بازگردد اما فریب دادن جهان توسط روسیه دیگر کارساز نیست.
وی با تاکید براینکه قطعا فریب اوکراین غیرممکن است، گفت: من بار دیگر تاکید میکنم که ما به صلح واقعی نیاز داریم که مستلزم خروج واقعی نیروهای روسیه از تمام سرزمین مستقل ما است.
زلنسکی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به گفت وگوهایش با رهبران آفریقایی در مورد معامله غلات دریای سیاه، افزود: معامله غلات دریای سیاه برای امنیت غذایی در سراسر جهان بسیار مهم است زیرا اوکراین یکی از بزرگترین صادرکنندگان غلات در جهان است.
رئیس جمهور اوکراین ادامه داد: ما بهطور واقعی از طریق صادرات غلات خود به تمام جهان و بهخصوص به بسیاری از مردم آفریقا، آسیا و اروپا کمک میکنیم تا ثبات اجتماعی و پیشبینی قیمت در بازار مواد غذایی را حفظ کنند.
زلنسکی با تاکید براینکه تامین غذا باید به طور قابل اعتماد تضمین شود، گفت: حق همه افراد برای غذا باید با توقف هرگونه تلاش کشورهایی مانند روسیه برای استفاده از تهدید گرسنگی و ایجاد بیثباتی اجتماعی بهمنظور باجخواهی از مردم دنیا تضمین شود.
- 13
- 1