سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۱۵ - ۱۲ شهریور ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۶۰۸۳۷
امنیتی و دفاعی

زلنسکی: نیروهای اوکراین در حال پیشروی هستند/ شکست سنگین روسیه در جبهه جنوب

ولادیمیر زلنسکی,رئیس جمهور اوکراین
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین شنبه شب در واکنش به انتقادات مقامات غربی مبنی بر پیشروی بسیار کُند نیروهای این کشور در کانال تلگرامی خود نوشت: نیروهای اوکراین در حال پیشروی هستند.

به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، در چند روز آینده سومین ماه از آغاز ضد حمله اوکراین به پایان می‌رسد و این در حالی است که با وجود اینکه اوکراین مدعی شده در جریان این ضد حمله نیروهایش بیش از ده‌ها روستا را بازپس گرفته‌اند اما هنوز هیچ شهر یا حتی شهرک مهم آزاد نشده و سربازان این کشور توسط میادین مین بی‌شمار و خطوط دفاعی گسترده نیروهای روسیه با مشکل مواجه شده‌اند.

بر اساس گزارش‌های غربی که خشم کی‌یف را برانگیخت، این هفته برخی مقامات آمریکایی که نامشان فاش نشده است، از پیشرفت کُند عملیات ابراز ناامیدی کردند و حتی استراتژی اوکراین در جنگ را اشتباه خواندند.

زلنسکی در واکنش به همین گزارش‌ها در کانال تلگرامی خود نوشت: با وجود همه مشکلات، نیروهای اوکراینی در حال حرکت به جلو هستند و مهم نیست که هر کسی چه می‌گوید.

وی افزود: هم اکنون ما در حال پیشروی هستیم و این مهمترین چیز است. ما در حال حرکت هستیم.

شکست سنگین روسیه در جبهه جنوب/ اوکراین از خط دفاعی گذشت

سرتیپ الکساندر تارنافسکی فرمانده عملیات ضد حمله اوکراین در جبهه جنوبی، گفت: نیروهای اوکراینی پس از هفته‌ها پاکسازی پر زحمت مین، به طور قاطع اولین خط دفاعی روسیه در نزدیکی زاپروژیا را زیر پا گذاشته‌اند و با فشار بر خط دوم ضعیف‌تر نیروهای روسی، انتظار دستاوردهای سریع‌تری را دارند.

تارنافسکی تخمین زد که روسیه ۶۰ درصد از زمان و منابع خود را برای ساخت اولین خط دفاعی و تنها ۲۰ درصد از هر کدام را به خطوط دوم و سوم اختصاص داده است، زیرا مسکو انتظار نداشت نیروهای اوکراینی بتوانند از خط اول دفاعی آن عبور کنند.

وی با اشاره به اینکه ما اکنون بین خطوط دفاعی اول و دوم روسیه قرار داریم، افزود: نیروهای اوکراینی اکنون از هر سوی این شکاف ایجاد شده به خطوط دفاعی روسیه فشار می‌آورند و در عین حال سعی دارند تسلط خود را بر قلمرو تصرف شده در درگیری‌های اخیر مستحکم کنند.

فرمانده عملیات ضد حمله اوکراین در جبهه جنوبی خاطرنشان کرد: در مرکز تهاجم، ما اکنون در حال تکمیل انهدام واحدهای دشمن هستیم که پوششی برای عقب‌نشینی نیروهای روسی در پشت خط دفاعی دوم خود فراهم می‌کنند.

وی با یادآوری اینکه یک میدان مین وسیع نیروهای اوکراینی را برای هفته‌ها به دام انداخته بود زیرا واحدهای پیاده‌نظام خنثی‌کننده مین به آرامی مسیر حمله را با پای پیاده پاکسازی می‌کردند، افزود: سربازان روسی در پشت این میدان مین فقط ایستاده و منتظر ارتش اوکراین بودند و خودروهای زرهی ما را با گلوله‌باران توپخانه یا حملات پهپادی از میان برمی‌داشتند.

تارنافسکی ادامه داد: اما اکنون که از سد دفاعی اصلی عبور کرده‌ایم، اوکراینی‌ها با تانک‌ها و سایر خودروهای زرهی خود بازگشته‌اند.

وی افزود: به عنوان نشانه‌ای از اینکه مسکو در این منطقه احساس خطر کرده است اینکه نیروهای خود را از خطوط مقدم در داخل اوکراین اشغالی (شامل خرسون در غرب و لیمان در شمال شرق) و همچنین از داخل روسیه به این منطقه اعزام کرده است.

دشمن نه تنها از اوکراین بلکه از روسیه نیز ذخایر خود را جمع آوری می‌کند اما دیر یا زود بهترین سربازان روس‌ها تمام خواهند شد و این به ما انگیزه‌ای برای حمله بیشتر و سریع‌تر می‌دهد.

تارنافسکی در ادامه این انتقاد را که ضد حمله اوکراین با تلفات فزاینده ثابت شده است رد کرد و گفت: ترجیح می‌دهم پس از اتمام کار قضاوت کنم و از بریتانیا و سایر متحدان به خاطر حمایتشان در آموزش و تسلیحات از جمله تانک‌های چلنجر که در حال حاضر در میدان هستند، تشکر می‌کنم.

وی اذعان کرد: زمانی که ضد حمله را آغاز کردیم، بیشتر از آنچه انتظار داشتیم برای پاکسازی مین‌های روسی صرف کردیم. از سوی دیگر متأسفانه انتقال مجروحان به پشت جبهه برای ما سخت بود و این نیز پیشرفت ما را پیچیده کرد.

ژنرال عالی‌رتبه ارتش اوکراین، گفت: به نظر من، روس‌ها معتقد بودند که اوکراینی‌ها هرگز نخواهند توانست از این خط دفاعی مستحکم عبور کنند چرا که آنها بیش از یک سال در حال آماده‌سازی بودند واز هیچ کاری در جهت تقویت این خط دفاعی فروگذار نکردند.

وی یادآور شد: سربازان روسی در گودال‌های بتنی پشت تله‌های ضد تانک و در آن سوی میادین مین مملو از مواد منفجره سنگر گرفته بودند و خط دفاعی خود را در مناطقی ایجاد کرده بودند که در مقابل آن پهنه‌ای گسترده و چنان در معرض دید قرار داشت که هر وسیله نقلیه‌ای (تجهیزات مربوط به پاکسازی مین یا خودروهای زرهی تهاجمی) که به منطقه نزدیک می‌شد از مواضع ثابت و تقویت‌شده روس‌ها به‌شدت گلوله باران می‌شد اما سربازان ما جلو رفتند، نیروهای پیاده شبانه بیرون رفتند تا با زحمت یک راهرو را از میان مین‌ها پاکسازی کنند و در ظلمت شب، متر به متر حرکت کردند.

تارنافسکی با تاکید بر اینکه اکنون که میدان مین شکسته شده است، روس‌ها بیشتر مزیت خود را از دست داده‌اند، افزود: تفاوت بسیار زیادی بین خط اول و دوم دفاعی نیروهای روسیه وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: خط دوم به خوبی ساخته نشده است بنابراین اوکراینی‌ها می‌توانند از وسایل نقلیه خود استفاده کنند، اگرچه هنوز میدان‌های مین وجود دارد اما از آنجایی که نیروهای روسی نیز در این منطقه عملیات می‌کنند، آنها مجبورند به جای تشکیل یک حلقه دفاعی منسجم به صورت تکه تکه و مجزا استقرار پیدا کنند.

وی همچنین در مورد پیش‌بینی خود از روزهای آتی و سرنوشت نبرد یا رسیدن به یک توافق احتمالی، گفت: بحث پیش‌بینی نیست، ما محکوم به پیروزی هستیم، اگر اکنون از پیشروی دست برداریم، دشمن نیروهای جدید خود را جمع کرده و تقویت خواهد کرد.

تارنافسکی تاکید کرد: ما به مرزهای ۱۹۹۱ اوکراین خواهیم رسید چرا که نمی‌خواهیم ببینیم که بچه‌ها و حتی نوه‌هایمان علیه روس‌ها می‌جنگند و چه کسی جلوی آنها (روسیه) را خواهد گرفت؟ فقط ما.

وی افزود: در عین حال هر چه به پیروزی نزدیک‌تر شویم، کار ما دشوارتر خواهد شد چون متأسفانه داریم قوی‌ترین و بهترین‌ها نیروهای خود را از دست می‌دهیم، بنابراین مهم نیست که چقدر برای همه ما سخت است. اکنون باید به هر قیمتی، روی بخش‌های خاصی تمرکز و کار را تمام کنیم.

  • 10
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش