پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳
۰۹:۰۱ - ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۳۱۱۹۹
امنیتی و دفاعی

اسرائیل و حزب‌الله این روزها به چه فکر می‌کنند؟ | جنگ قریب‌الوقوع نیست!

حملات متقابل بین اسرائیل و حزب‌الله لبنان,جنگ در غزه

به گزارش دنیای اقتصاد: تنش‌ها و حملات متقابل بین اسرائیل و حزب‌الله لبنان در حال افزایش است.از ۸ اکتبر، حزب‌الله لبنان، اسرائیل را درگیر یک نبرد سطح پایین برای جلوگیری از تداوم جنگ در غزه کرده که تاکنون بیش از ۳۶هزار کشته برجای گذاشته است. «مت ناشد» در گزارش ۷ژوئن در الجزیره نوشت، غیرنظامیان از روستاهای دو طرف مرز تخلیه شده‌اند. اسرائیل روستاهای لبنان را با فسفر سفید هدف قرار داده است؛ درحالی‌که حزب‌الله تاسیسات نظامی اسرائیل را با هواپیماهای بدون سرنشین، موشک‌های هدایت‌شونده و سایر تسلیحات هدف قرار داده است. طی چند روز گذشته، همزمان با تلاش جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا برای برقراری آتش بس در غزه هر دو طرف حملات خود را افزایش داده‌اند.

 

حزب‌الله چگونه گروهی است؟

حزب‌الله یک گروه شیعه است که برای اولین‌بار برای مقابله با اشغال ۱۸ساله اسرائیل در جنوب لبنان که در سال۱۹۸۲ آغاز شد، ظهور کرد. به گفته کارشناسان امنیتی اسرائیل و منطقه، حزب‌الله با حمایت ایران بزرگ‌ترین تهدید نظامی برای اسرائیل است. در سال ۲۰۰۶، حزب‌الله در مقابل حمله همه‌جانبه اسرائیل ایستاد و از آن زمان تا کنون قوی‌تر شده است.

دلیل اختلاف حزب‌الله و اسرائیل؟

پس از پایان اشغال لبنان، روابط اسرائیل و حزب‌الله همچنان پرتنش باقی ماند. در سال۲۰۰۶، حزب‌الله طی کمین علیه سربازان اسرائیلی، سه نفر را  هلاک کرد و دو نفر را به اسارت گرفت. اسرائیل با آغاز جنگ علیه لبنان و رسیدن به پایتخت بیروت پاسخ داد. اسرائیل در آنجا «دکترین ضاحیه» خود را به‌کار گرفت – که نام آن از محله‌ای در بیروت تحت کنترل حزب‌الله گرفته شده است– که مستلزم هدف قرار دادن زیرساخت‌های غیرنظامی است. جنگ ۳۴روز طول کشید، ۱۹۰۱لبنانی کشته و ۹۰۰هزار نفر آواره شدند. حدود ۱۶۵ اسرائیلی کشته شدند؛ اما حزب‌الله نابود نشد. از آن زمان، این گروه سلاح‌ها و تجربیات پیچیده‌تری به‌دست آورد و طی جنگ سوریه در کنار اسد ایستاد.

از زمان شروع جنگ اسرائیل علیه غزه چه اتفاقی افتاده است؟

از زمانی که اسرائیل جنگ ویرانگر خود را در غزه پس از حمله حماس به جنوب اسرائیل در ۷اکتبر آغاز کرد، حزب‌الله درگیری سطح پایین با اسرائیل را آغاز کرد. این درگیری‌ها از «قوانین درگیری» پیروی می‌کند که در آن هر دو طرف سعی می‌کنند از تلفات قابل توجه غیرنظامیان جلوگیری کنند. با این حال، اسرائیل به تدریج به عمق لبنان حمله کرده و بسیاری از غیرنظامیان را شهید کرده است.

چرا بیم آن می‌رود که یک درگیری بزرگ در راه باشد؟

به نظر می‌رسد اسرائیل دقیقا همین مسیر تهدید را دنبال می‌کند. در ۵ژوئن، حزب‌الله دو پهپاد انتحاری را به روستایی در اسرائیل شلیک کرد که در نتیجه آن دو نفر کشته و ۱۱نفر زخمی شدند. آتش‌نشانان اسرائیلی برای خاموش کردن تقریبا ۱۰۰آتش‌سوزی ناشی از حملات حزب‌الله دست به‌کار شدند.پس از آن، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل گفت: «اسرائیل برای یک عملیات بسیار پرتنش در مرز خود با لبنان آماده است.» «ایتامار بن‌گویر» وزیر امنیت ملی راست افراطی اسرائیل از برخی از مناطق آسیب‌دیده از آتش‌سوزی در شمال بازدید کرد و بعدا به خبرنگاران گفت: «این غیرقابل قبول است که منطقه‌ای در کشور ما هدف قرار گیرد؛ درحالی‌که لبنان ساکت است. ما باید تمام پاسگاه‌های حزب‌الله را بسوزانیم. آنها را نابود کنید.» به‌رغم لفاظی‌های اسرائیل، عماد سلامی، دانشیار علوم سیاسی در دانشگاه آمریکایی- لبنانی، معتقد است که حمله اسرائیل قریب‌الوقوع نیست.

وی به الجزیره گفت: «اسرائیل در چند جبهه با چالش‌های مهمی از جمله تهدیدات امنیتی منطقه‌ای و پویایی‌های سیاسی داخلی مواجه است.» وی افزود: «تهاجم به احتمال زیاد منجر به محکومیت شدید بین‌المللی و تیرگی روابط با متحدان کلیدی، به‌ویژه ایالات متحده خواهد شد که حمایت از اسراییل را پیچیده‌تر خواهد کرد.»

محاسبات در اسرائیل چیست؟

صداهای زیادی در اسرائیل وجود دارد که خواهان حمله به حزب‌الله هستند. سوال این است که آیا به آنها توجه می‌شود. به گفته دالیا شیندلین، مفسر اسرائیلی و تحلیلگر سیاسی، آنها می‌ترسند حزب‌الله به پایگاه‌ها و پایگاه‌های نظامی اسرائیل حمله کند، همان‌طور که حماس در ۷ اکتبر انجام داد. او گفت که وقتی حزب‌الله می‌گوید در صورت آتش‌بس در غزه حمله به اسرائیل را متوقف می‌کند، بسیاری از اسرائیلی‌ها آن را باور نمی‌کنند. او گفت: بسیاری از اسرائیلی‌ها معتقدند که مبارزه با حزب‌الله برای گروه‌های آواره ضروری است تا سالم به خانه‌های خود در شمال بازگردند. شیندلین گفت: «فکر نمی‌کنم صداهای کافی [در اسرائیل] وجود داشته باشد که پیامدهای ویرانگر حملات [حزب‌الله] به زیرساخت‌های غیرنظامی در اسرائیل را بیان کند.»

محاسبات برای حزب‌الله چیست؟

به گفته مایکل یانگ، تحلیلگر و سردبیر ارشد اندیشکده مرکز خاورمیانه کارنگی در بیروت، هدف حملات اخیر حزب‌الله هشدار دادن به اسرائیل است که توانایی وارد کردن آسیب جدی را دارد: «اینها همه پیام‌هایی به اسرائیل است. فکر نکنید امروز در یک جنگ پیروز خواهید شد یا یک جنگ خواسته‌های شما را محقق می‌سازد یا اهرم‌های بیشتری ایجاد می‌کند.» او به الجزیره گفت: «به نظر من، هر طرف در حال آماده شدن برای مذاکره است.» یانگ افزود که او انتظار دارد که درگیری‌ها تشدید شود؛ زیرا هر دو طرف تلاش می‌کنند اهرم فشاری در مذاکرات به‌دست آورند که به اعتقاد او حزب‌الله آرزوی پایان دادن به جنگ را دارد. او به الجزیره گفت: «حزب‌الله شفاف است. روزی که جنگ در غزه متوقف شود، روزی است که جنگ در جنوب لبنان متوقف خواهد شد.  حزب‌الله خواهان وضعیت خاکستری در مرز لبنان نیست و آنها خواهان وضعیتی نیستند که در آن توافقی حاصل نشود؛ زیرا این به آن معناست که اسرائیل می‌تواند به ضربه زدن به آنها و ترور جنگجویان آنها ادامه دهد.»

  • 16
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش