سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۷:۲۴ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۶۱۰۱
امنیتی و دفاعی

قاسم سلیمانی به روایت فرماندهان نظامی آمریکا/ در دیدارهای محرمانه با فرمانده سپاه قدس چه گذشت؟

سردار سلیمانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت
روزنامه اکسپرس انگلیس در گزارشی به مستندی درباره قاسم سلیمانی اشاره کرده که قرار است این هفته از بی بی سی منتشر شود. در این مستند قاسم سلیمانی را مغز متفکر سیاست‌های ایران در خاورمیانه معرفی کرده است.

همزمان با آنکه رهبر انقلاب نشان ذوالفقار را به سردار قاسم سلیمانی اهدا کرد، نشریه اکسپرس انگلیسی گزارشی درباره او نوشت و به برنامه‌های او برای گسترش ایدئولوژی انقلاب ایران در خاورمیانه پرداخت. این نشریه درباره پیشینه سلیمانی نوشته او از طبقه کارگر برآمده و یکی از باورمندان به ایدئولوژی انقلاب اسلامی است که فرماندهی سپاه قدس ایران را برعهده گرفته است.

 

آنگونه اکسپرس خبر داده این هفته قرار است مستندی از بی بی سی درباره سردار قاسم سلمانی پخش شود که در آن از نقش سلیمانی در تمام منطقه گفته می‌شود.

 

نام این مستند هنوز اعلام نشده اما گفته شده قرار است به نقش سلیمانی در منطقه از سازماندهی حزب الله در لبنان در دهه ۱۹۸۰ گرفته تا فرماندهی سیاست ایران در عراق و سوریه پرداخته شود.

 

به نوشته اکسپرس نیرو‌های بریتانیایی در بصره بعد از جنگ سال ۲۰۰۳ متوجه اقدامات نظامی قاسم سلیمانی برای افزایش قدرت ایران در منطقه شده‌اند؛ اقداماتی از جمله تسلیح جهادی‌ها با تجهیزات خاص نظامی.

 

گرت کولت فرمانده بریتانیایی به اکسپرس گفته ما می‌دانستیم که عراق به برخی تکنولوژی‌های دست پیدا نکرده و در نتیجه ابزار ساخت این تسلیحات از ایران می‌آمد. این حرف من با محموله‌های متعددی که ما کشف می‌کردیم ثابت می‌شود.

 

دیوید پترائوس فرمانده نیرو‌های آمریکایی در عراق گفته سلیمانی چهره تاثیرگذار سیاست‌های معاصر خاورمیانه است. او بیشتر از هر فردی در طرف ما قدرت دارد. در عراق روشن شده که ایران با اعراب شیعه همکاری نزدیکی دارد و آن‌ها را به ایران می‌فرستد و سپس به عراق برمی‌گرداند تا بتوانند به نیروهایی ماهر و خبره تبدیل شوند.

 

جاناتان شاو فرمانده ارتش بریتانیا در عراق در سال ۲۰۰۷ گته سلیمانی از دور رشته امور را در دست داشت. ایران شبه نظامیانش را با ابزار‌های انفجاری گسیل کرده بود. ما می‌دانستیم که این اتفاق افتاده، اما نمی‌توانستیم جلوی آن را بگیریم. بمب‌های آن‌ها روز به روز بزرگ‌تر می‌شد و حفاظت ما بیشتر. این یک کمپین با هدایت سلیمانی بود. آتش را بر روی ما نگه می‌داشت تا به ما بگوید بهتر است آنجا را ترک کنیم.

 

اعتبار حفظ اسد در سوریه به خاطر سردار قاسم سلیمانی است

مک کریستال گفته بعید است که رژیم اسد صلاحیت ماندگاری را بدون سلیمانی می‌داشت. در بعضی موارد هم آن‌ها با آمریکا هم‌پیمان شدند. بعد از حادثه یازده سپتامبر مردم ایران در خیابان‌ها برای قربانیان حادثه‌ای که توسط القاعده انجام شده بود، اظهار نگرانی و همدردی می‌کردند. در آن زمان سلیمانی پیشنهاد کمک به نیرو‌های آمریکایی در افغانستان را برای مبارزه با متحدان القاعده یعنی طالبان مطرح کرد. دیدار‌های محرمانه‌ای در ژنو میان رایان کروکر و یکی از نمایندگان فرماندهان ایرانی انجام شد.

 

کروکر گفته بود دیدارهایی در افغانستان انجام شده بود که ژنرال سلیمانی نقشه‌ای را آورد و جبهه‌هایی که طالبان در آن در افغانستان می‌جنگید را نشان داد. او همزمان این توصیه را مطرح کرد که ما اول به اهداف حمله می‌کنیم. من از او پرسیدم که می‌توانم نوت (یادداشت) بردارم؟ او نقشه را به من داد و گفت پیش خودت نگه دار. این توانایی سلیمانی بود که همه چیز را با سرعت انجام می‌داد.

 

این لحظه همکاری ایران و آمریکا به سرعت زمانی که بوش، ایران را یکی از محور‌های شرارت خواند تمام شد. کروکر گفته محورت شرارت خواندن ایران همه در‌ها را ناگهان بست و این در‌ها دیگر هرگز باز نشد.

 

شش سال بعد زمانی که شبه نظامیان شیعه مورد حمایت ایران تهدید کردند که بصره را می‌گیرند، سلیمانی از نوری المالکی نخست وزیر وقت استفاده کرد تا پیام دیگری را این بار به ژنرال پترائوس مخابره کند.

 

به گفته پترائوس، المالکی گفت: او تازه از یک دیدار با سلیمانی می‌آید که واقعا تعجب‌آور بود. او گفت: پیامی از سوی سردار سلیمانی به شما دارم. شما باید بدانید که من کنترل سیاست ایران را در عراق و سوریه و افغانستان و غزه در دست دارم. نکته حرف او این بود که بگوید ما باید یک توافقی با هم داشته باشیم. این مذاکره اما انجام نشد.

 

علی انصاری استاد دانشگاه اندریوس درباره سلیمانی گفته شجاعت سلیمانی در میدان جنگ و وفاداری او به رهبر ایران او را به اسطوره نظامی تبدیل کرده و استراتژی هلال شیعی که توسط سلیمانی تدوین شده، به راحتی قابل اجراست.

 

به گفته دنی یاتوم رییس سابق موساد، استراتژی او استراتژی ایران است. ایجاد کریدوری که تهران را به سواحل مدیترانه از طریق عراق متصل می‌کند. آن‌ها از این طریق می‌توانند تجهیزات بیشتری را جابجا کنند و به این ترتیب در مقابله با اسرائیل مزایای بیشتری دارند. اما اسرائیل در مقابل آنها خواهد ایستاد.

 

 

rouydad24.ir
  • 16
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش