پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۳۹ - ۱۶ فروردین ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۲۰۵۷
سیاست داخلی

پرونده شکایت پلیس راهور از عنابستانی تا چند روز آینده به دادگاه می‌رود

۴ نکته درباره ماجرای 'سیلی و صورت سرباز' : وقتی متهم، شاکی می شود!

شکایت از عنابستانی,سیلی به سرباز
از نظر افکار عمومی، این ماجرا تقابل نهاد قدرت با مردم عادی است. یک سمت ماجرا نماینده مجلس است که کلاً در فضای قدرت سیاسی زندگی کرده و قبل از نمایندگی هم دستیار رئیس جمهور وقت و استاندار و فرماندار و مدیر کل و ... بوده است و در سوی دیگر، جوانی است از میان مردمان عادی، که به حکم قانون و اجبار، دو سالی را به سربازی آمده است.

به گزارش عصر ایران، چندی پیش، خبری فضای عمومی کشور را به معنای واقعی کلمه منفجر کرد: یک نماینده مجلس که به طور غیر قانونی وارد خط ویژه شده بود، بعد از آن که با ممانعت سرباز راهور مواجه شد، به گوش او سیلی زد!

هر چند علی اصغر عنابستانی، نماینده سبزوار در مجلس شورای اسلامی ابتدا منکر ماجرا شد ولی بعد از این که رسانه ها و شبکه های اجتماعی به طور جدی پیگیر ماجرا شدند، وی با انتشار ویدئویی عذرخواهی کرد. هیات نظارت بر رفتار نمایندگان هم اعلام کرد که به این موضوع رسیدگی خواهد کرد. پلیس نیز گفت که از حقوق سرباز خود دفاع خواهد کرد.

با این حال، از بهمن سال گذشته تا کنون، نه تنها این پرونده مورد رسیدگی و صدور رأی قرار نگرفته بلکه اینک خبر می رسد که نماینده مذکور که در اوج ماجرا و تحت فشار افکار عمومی عذرخواهی هم کرده بود، علیه نیروی انتظامی و  سرباز وظیفه ای که مانع از تردد او در خط ویژه شده، شکایت کرده است!

در این باره نکات زیر قابل توجه است:

۱ - با توجه به اهمیت موضوع و آزاری که بر افکار عمومی تحمیل شد، انتظار می رفت قوه قضائیه این موضوع را به صورت ویژه و فوری و با دعوت از شهود ماجرا مانند راننده و مسافران اتوبوسی که در پشت سر خودروی نماینده بودند و نیز شهروندان حاضر در محل،  بررسی کند و با کشف واقعیت و بدون در نظر گرفتن عناوین و مناصب افراد، حکم قطعی و قاطع صادر کند.

با این حال، پرونده ای بدین اهمیت دچار اطاله دادرسی شده و حالا کار به جایی رسیده که نماینده متهم به ورود غیرقانونی به خط ویژه و زدن سیلی بر صورت سرباز در حال انجام وظیفه، شاکی شده است!

۲ - این پرونده، صرفاً دعوای دو فرد نیست. از نظر افکار عمومی، این ماجرا تقابل نهاد قدرت با مردم عادی است. یک سمت ماجرا نماینده مجلس است که کلاً در فضای قدرت سیاسی زندگی کرده و قبل از نمایندگی هم دستیار رئیس جمهور وقت و استاندار و فرماندار و مدیر کل و ... بوده است و در سوی دیگر، جوانی است از میان مردمان عادی، که به حکم قانون و اجبار، دو سالی را به سربازی آمده است.

شکایت از عنابستانی,سیلی به سرباز

برای مردم، نتیجه این دادگاه از آن نظر مهم است که دستگاه قضا، سمت قدرت را خواهد گرفت یا طرف مردمی عادی که یک سرباز وظیفه، مشخصه آنها در این محکمه است.

۳ - اگر آن طور که خود سرباز و برخی شهود می گویند، عنابستانی سیلی بر صورت سرباز زده باشد، این سیلی بر گوش یک سرباز وظیفه زده نشده، بلکه بر گوش فرمانده مستقیم او و فرماندهان رده بالای او تا عالی ترین رده های نظامی زده شده است. از این رو، نه تنها وظیفه نیروی انتظامی است که این ماجرا را تا انتها پیگیری کند که ستاد کل نیروهای مسلح نیز موظف است برای صیانت از حیثیت نیروهای مسلح به ماجرا ورود کند.

۴ - می گویند حفظ حرمت امامزاده با متولی آن است. در این ماجرا بیش از همه، حیثیت مجلس به خطر افتاده است. انتطار می رفت خود مجلس در برخورد با نماینده خاطی پیشقدم شود که نشد. راستش الان دیگر انتظاری نیست!

در نهایت، اکنون چشم ها به قوه قضائیه دوخته شده است در این آزمون مهم و ملی و در قضاوت میان سرباز و سیاستمدار.

بعد از تحریر:

می گویند در جریان جنگ جهانی دوم که لندن زیر بمباران آلمانی ها بود، چرچیل نخست وزیر بریتانیا جلسه بسیار مهمی داشت و چون دیر شده بود، راننده اش مسیری کوتاه ولی خلاف را انتخاب کرد.

در میانه راه اما، پلیس جلوی خودروی نخست وزیر را گرفت. راننده به پلیس گفت که آقای نخست وزیر داخل ماشین هستند و باید به جلسه حساسی برسند.

پلیس در حالی که قبض جریمه را صادر می کرد گفت: هم من و هم آقای نخست وزیر، وظیفه مان را خوب می دانیم. دور بزنید و برگردید.

خودروی نخست وزیر برگشت و چرچیل در حالی که یکی از آن سیگارهای مشهورش را روشن می کرد گغت: ما جنگ را می بریم، چون حتی زیر بمباران هم قانون رعایت می شود.

تکمیلی:/

پرونده شکایت پلیس راهور از عنابستانی تا چند روز آینده به دادگاه می‌رود

رئیس پلیس راهور درباره آخرین جزئیات پرونده درگیری نماینده مجلس با سرباز راهور در خط ویژه گفت: پس از آن اتفاق، به سرعت از طریق تیمهای حقوقی شکایت خود را به دادسرا ارائه کردیم که در چند روز آینده کیفرخواست صادر می‌شود.

شکایت از عنابستانی,سیلی به سرباز

سردار سید کمال هادیانفر صبح امروز در پاسخ به سوالی مبنی بر مبنای ساز و کار صدور مجوز تردد خودروها در خطوط ویژه، اظهار کرد: شورای امنیت کشور (شاک) ساز و کار تردد در خطوط ویژه را تعیین می‌کند، در آنجا برای افراد مشمول که به نوعی دارای رده (محافظ و همراه) هستند، به منظور تردد و خطوط ویژه تصمیم‌گیری و این تصمیمات به صورت سالانه به پلیس راهور ابلاغ می‌شود که تنها مرجع صدور مجوز تردد در این خطوط، پلیس راهور است که برگه‌های مشخص دارای هولوگرام، نسبت به صدور مجوز اقدام می‌کند.

رئیس پلیس راهور درباره آخرین جزئیات پرونده درگیری نماینده مجلس با سرباز راهور در خط ویژه نیز افزود: پس از آن اتفاق، به سرعت از طریق تیمهای حقوقی شکایت خود را به دادسرا ارائه کردیم که مرجع قضائی نسبت به احضار و توضیحات اقدام کردند که از آنها تشکر می‌کنیم و در چند روز آینده کیفرخواست صادر و برای دادگاه ارسال می‌شود.

وی تصریح کرد: آقای عنابستانی نیز سال گذشته، بعد از وصول شکایت پلیس به مراجع قضائی، در سازمان قضائی اقدام به شکایت کرد که برابر قانون یک پرونده در دو جا قابل رسیدگی نیست، شکایت ما، شکایت اولیه بود همچنین تا به این لحظه سازمان قضائی بر اساس شکایت وی، هیچ کدام از همکاران ما را برای توضیح فرانخوانده  لذا شکایت اصلی، توسط پلیس راهور انجام شده و در دادسرا در حال رسیدگی است و منتظر نتیجه شکایت هستیم.

  • 12
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش