دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۵۹ - ۰۲ آبان ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۸۰۱۸۹
سیاست داخلی

از «دیوار» در سلف شروع ‌می‌کنند و به «دیوار» در پیاده‌رو می‌رسد | واکنش یک حقوقدان به اطلاعیه دانشگاه شریف

تفکیک جنسیتی در دانشگاه,اعتراضات دانشگاه شریف
در همین کشورهای اطراف ایران که مقامات ما هم چندان آنها را مهم نمی‌دانند، دغدغه محیط‌های دانشگاهی چیست؟ کجای دنیا غذا خوردن همزمان دختر و پسر دغدغه مراکز آکادمیک و علمی و دانشگاهی است؟

به گزارش فراز، دانشگاه شریف باز هم ملتهب شده است. این بار بر سر موضوعی بسیار ساده‌تر و پیش پا افتاده‌تر؛ غذا خوردن مختلط دانشجویان دختر و پسر در سالن غذاخوری این دانشگاه. درگیری‌ها بر سر این موضوع روز اول آبان دامنه دار شد و کار به تصویب محدودیت‌های موقت جدیدی توسط هیات رئیسه دانشگاه شریف کشیده شد.

دانشگاه صنعتی شریف را سال‌هاست که گل سر سبد حوزه علم و دانش ایران می‌دانند. فکرش را بکنید که به یک مرکز دانشگاهی مشابه در جای دیگری از دنیا بروید و بگویید یکی از مهمترین دانشگاه‌های ایران بابت اینکه برخی مخالف غذا خوردن مختلط دانشجویان دختر و پسر در سالن غذاخوری آن بوده‌اند به هم ریخته و ملتهب شده و حالا محدودیت‌هایی در پی این ماجرا در آن وضع شده است. حدس می‌زنید درباره آن دانشگاه و قواعد حاکم بر آن و دغدغه‌های این مرکز دانشگاهی چه فکری خواهند کرد؟

نمی‌خواهیم راه دور برویم؛ اروپا و آمریکا و ژاپن و امثالهم را کنار بگذارید. در همین کشورهای اطراف ایران که مقامات ما هم چندان آنها را مهم نمی‌دانند، دغدغه محیط‌های دانشگاهی چیست؟ فکر دانشجویان و چشم انداز آنها با چه ارزش‌ها و افق‌هایی ساخته شده است؟ کجای دنیا غذا خوردن همزمان دختر و پسر دغدغه مراکز آکادمیک و علمی و دانشگاهی است؟

شاید برخی بگویند که قواعد و ضوابط دانشگاه اینگونه است. آیا نمی‌توان پرسید این چه ضوابط و قواعدی است و با کدام معیار کنونی جامعه همخوانی دارد؟ اصلا دانشجویانی که در حیاط و کلاس و خیابان و هزار جای دیگر می‌توانند با هم باشند، با چه منطقی باید در غذاخوری دانشگاه جدا شوند؟

برخی از حامیان جداسازی محل غذاخوری دانشجویان طرف مقابل را به سخره گرفته‌اند که دغدغه و مطالبه‌اش به جای تولید علم و کسب دانش، به سطح غذاخوردن مختلط سقوط کرده. اتفاقا ماجرا بر عکس است؛ چیزی که سقوط کرده ضوابط و قواعد اداره مدیریت مراکز دانشگاهی ماست که به جای استانداردهای علمی درگیر دغدغه غذاخوردن مختلط دختران و پسران است و وقت و انرژی اش را صرف کنترل آن می‌کند. در حالیکه همین دانشجویان در تمام محیط‌های دیگر با هم هستند.

طبیعی است وقتی قواعد و ضوابط ما اینقدر مداخله‌گرانه و محدودکننده می‌شوندُ بخش مهمی از دغدغه دانشجو هم معطوف رفع این محدودیت‌ها خواهد شد. خصوصا اینکه این محدودیت‌ها را بی دلیل هم می‌داند. 

سیستم نمی ‌واند سوالات ساده دانشجویانی که توقع دارد اتم بشکافند و نانو خلق کنند را درباره حدود اولیه آزادی بی‌پاسخ بگذارد. نمی‌توان از دانشجو هزار و یک جور انتظار تولید علم داشت اما در جواب ساده‌ترین مسایلش، فقط سعی در بستن دهانش کرد.

برای دانشجویی که قرار است پیچیده‌ترین معادلات علمی را حل کند، گذر از سوالات پیش پا افتاده و ابتدایی کار آسانی نیست. سوالاتی از این جنس که غذاخوردن همزمان دانشجویان دختر و پسر چه چیزی را حتی به لحاظ شرعی به خطر می‌اندازد؟ کدام ضوابط اخلاقی را نقض می‌کند و ده‌ها سوال دیگر از این دست.

نمی‌شود از دانشجو خواست تا ذهنش در مسایل ریاضی و فیزیک و پزشکی کار کند اما درباره ساده‌ترین موضوعات اجتماعی و فرهنگی و سیاسی مانند یک طفل صغیر، تابع و مطیع صرف باشد.

در همین رابطه سردبیر روزنامه جوان در توئیتی ضمن حمایت از برخورد با دانشجویان شریف نوشته است: «از سلف مختلط شروع می‌کنند و گم گم به خوابگاه مختلط و استخر مختلط می‌رسند. ان النفس لاماره بالسوء .....»

اتفاقا مساله برعکس است و بخشی از ترس دانشجویان هم به همین مربوط می‌شود؛ نه برای اختلاط بلکه برای دیوار کشیدن از سلف شروع می‌کنند و کم کم به پیاده رو می‌رسند. در واقع آنچه که امروز در جامعه پیش روی چشم خیلی‌ها در حال رقم خوردن است، کشیده شدن اندک اندک دیوارها به پیاده روست، نه مختلط شدن خوابگاه‌ها. چون در همان کشورهای غربی هم خوابگاه‌های دانشجویی آنطور که سردبیر روزنامه جوان گفته «مختلط» نیستند و معلوم نیست او مصداق این اختلاط را کجا دیده.

 واکنش یک حقوقدان به اطلاعیه دانشگاه شریف؛ مجازاتی به نام منع ورود به دانشگاه در آئین‌نامه انضباطی نداریم

علی مجتهدزاده، وکیل پایه یک دادگستری در واکنش به اطلاعیه اخیر دانشگاه صنعتی شریف درمورد حوادث روز گذشته در این دانشگاه در توییتر نوشت: تصمیم دانشگاه شریف غیرقانونی است؛ طبق اصلا قانونی بودن جرم و مجازات محروم کردن افراد از حقوقشان باید طبق قانون و توسط مرجع قانونی باشد. اینجا اولا تصمیم یاد شده توسط مرجع قانونی یعنی کمیته انضباطی گرفته نشده؛ ثانیا مجازاتی به نام منع ورود به دانشگاه در ائین نامه انضباطی نداریم.

تفکیک جنسیتی در دانشگاه,اعتراضات دانشگاه شریف

  • 17
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
عالی بود
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش