جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳
۰۸:۱۰ - ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۲۱۲۴۶
سیاست داخلی

پروژه مسموم‌سازی دانش‌آموزان با «موفقیت» پیش می‌رود

سردار جلالی با «هراس اجتماعی» به میدان آمد!

مسمومیت دوباره دانش آموزان,ایجاد هراس اجتماعی
این روزها مسمومیت‌های گسترده دانش‌آموزان منجر به نگرانی و احساس ناامنی والدین و دانش‌آموزان شده ‌است. با گسترش نگرانی دیروز شنیده‌ها و مشاهدات میدانی از مدارس خلوت با شمار معدودی از دانش‌آموزان حکایت می‌کرد. وزیر آموزش و پرورش نیز از اینکه خانواده‌ها و والدین در مسئله مسمومیت دانش‌آموزان نگران شدند، عذرخواهی کرد

روزنامه توسعه ایرانی: مسمومیت دانش‌آموزان مدارس در سراسر کشور دیروز، یکشنبه، هم در سطح گسترده ادامه یافت. در خروجی خبرگزاری‌ها و سایت‌های خبری هر دم بر تعداد شهرها و مدارس درگیر افزوده می‌شد و بر نگرانی جامعه و والدین دانش‌آموزان ابعاد گسترده‌تری می‌داد. به‌طوری‌که از صبح تا بعدازظهر دیروز، ۷۰۰ دانش‌آموز خوزستانی در شهرهای اهواز، رامهرمز و سربندر دچار مسمومیت شدند.

شماری از دانش‌آموزان‌ مدرسه راهنمایی دخترانه «معصومیه شاهد» گیلانغرب در استان کرمانشاه نیز در همین روز مسموم و به مراکز درمانی منتقل شدند.

همچنین روز گذشته خراسان آنلاین از بروز مسمومیت در مدارس نیشابور خبر داد و به نقل از فرماندار نوشت: ۵۰ دانش‌آموز در دبیرستان دخترانه بقراط دچار علائم مسمومیت شدند که از این تعداد ۱۰ نفر با اورژانس به بیمارستان انتقال یافتند و کار درمانشان در حال انجام است.

یکشنبه سریال مسمومیت دانش آموزان به مشهد هم رسید. مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی با تایید مسمومیت دانش‌آموزان در مشهد گفت: والدین دانش آموزان مدرسه دخترانه صداقت مشهد از مسمومیت دانش‌آموزان این مدرسه خبر دادند.

 ازسوی دیگر، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز از مسمومیت دانش‌آموزان دختر یک مدرسه در اهواز خبر داد.

دکتر حبیب حی‌بر در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر مسمومیت دانش‌آموزان دختر دبیرستانی در یک مدرسه در شهرک دانشگاه اهواز گزارش داده شده است.

وی افزود: ۹ دانش‌آموز به بیمارستان‌ها منتقل شده‌اند که از این تعداد چهار بیمار به بیمارستان گلستان و پنج نفر به بیمارستان امام (ره) اهواز انتقال یافته‌اند که حال عمومی‌شان خوب است.

دیروز مسمومیت در دو مدرسه ابتدایی و دبیرستان شهرهای زنجان و ابهر نیز در میان خبرها خودنمایی می‌کرد.

حسن اسمخانی، مدیر روابط‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی زنجان در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: صبح یکشنبه مسمومیت تعدادی از دانش‌آموزان در دبیرستان دخترانه ولی‌عصر (عج) ابهر گزارش شد و در مورد دیگر مدیران مدرسه ابتدایی غنچه واقع در کوی فرهنگ زنجان گزارش مسمومیت اعلام کردند.

با اینکه پروژه مسموم‌سازی دختران و مدارس دخترانه کشور را هدف گرفته است، به ندرت اخباری نیز از مسمومیت دانش‌آموزان پسر به گوش می‌رسد،‌ چنانچه دیروز ۱۱ نفر از دانش‌آموزان پسر هنرستان عسگری ارومیه دچار مسمومیت شدند.

این دانش‌آموزان به بیمارستان‌های امام خمینی و شهید طالقانی ارومیه ارجاع شدند و مابقی برای آسودگی خاطر اولیا به منزل بازگشتند.

در روزهای اخیر سریال مسمومیت بعضا به خوابگاه‌های دانشجویی نیز تسری یافته است. در آخرین نمونه از این دست،‌ برخی دانشجویان دختر ساکن در یک خوابگاه شهر ارومیه اعلام کردند که بامداد یکشنبه بر اثر مواردی نامعلوم در خوابگاه مسموم شدند.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای قاضی طباطبایی که در سری دوم مسمومیت خود را به خوابگاه رسانده بود، بوی گاز تلخ استشمام کرده و خود نیز حالت تهوع و سرگیجه داشته است.

مدارس خلوت و عذرخواهی  وزیر آموزش و پرورش

بدیهی است که این روزها مسمومیت‌های گسترده دانش‌آموزان منجر به نگرانی و احساس ناامنی والدین و دانش‌آموزان شده ‌است. با گسترش نگرانی دیروز شنیده‌ها و مشاهدات میدانی از مدارس خلوت با شمار معدودی از دانش‌آموزان حکایت می‌کرد. وزیر آموزش و پرورش از اینکه خانواده‌ها و والدین در مسئله مسمومیت دانش‌آموزان نگران شدند، عذرخواهی کرد.

یوسف نوری گفت:  نگرانی اولیا را درک می‌کنیم. به‌طور جد پیگیر هستیم و کمیته فوریت‌ها در ادارات مختلف آموزش و پرورش استان‌ها تشکیل شده است.

وی با بیان اینکه منتظر اعلام نتیجه از سوی نهادهای ذیربط هستیم، خاطرنشان کرد: براساس دستورالعملی که صادر شده مدیران مدارس اولیا و دانش‌آموزان را توجیه کنند تا از این مرحله نیز بتوانیم بگذریم.

اما مدیران برخی مدارس قادر به توجیه والدین و دانش‌آموزان از یک سو و پذیرش مسئولیت مسمومیت احتمالی از سوی دیگر،‌ نیستند؛ به‌طوری‌که تصمیم‌گیری در مورد حضور یا عدم حضور دانش‌آموزان را به خانواده‌ها واگذار کردند.

نقش جریان نفاق و معاندین در مسمومیت ها

با اینکه مسمومیت دانش‌آموزان مصداق «تهدید غیرنظامی علیه شهروندان» و مرتبط با سازمان پدافند غیرعامل است؛ طی روزهای بحرانی گذشته، اثری از این سازمان و رئیس آن نبود. دیروز اما در پی سکوت طولانی‌مدت بالاخره سردار وارد میدان شد و نوشت: مدارس کشور درگیر پدیده‌ای به نام «هراس اجتماعی» شده‌اند.

غلامرضا جلالی ادامه داد: هراس اجتماعی به این بدین معنا نیست که مسمومیت‌ها واقعی نیست، بلکه نکته اینجاست که القای یک ترس عمومی می‌تواند با ضریب قابل‌توجهی تعداد نمونه‌ها را افزایش بدهد.

او نیز با بیان اینکه دستگیری و مقابله با عاملین حوادث اخیر در دستور کار نخست همه دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی کشور است،‌ مسمومیت‌ها را به جریان نفاق و معاندین نسبت داد.

مطالبه پیگیری دستگاه‌های مسئول

در جلسه علنی نوبت صبح دیروز (یکشنبه) مجلس و در جریان بررسی جزئیات لایحه بودجه، نماینده خلخال در تذکری گفت: مسمومیت سریالی دانش‌آموزان به خلخال رسید و مردم ناراحت و عصبانی هستند. به گزارش ایسنا سید غنی نظری، افزود: وظیفه من این است که بگویم که دستگاه‌ها موضوع را پیگیری کنند و از دستگاه‌های مسئول این را مطالبه کنم. از صبح مردم به من زنگ می‌زنند و می‌خواهند که موضوع را پیگیری کنم.

آیا نظام نمی‌تواند از پس چنین توطئه‌ای برآید؟

جواد کریمی قدوسی، نماینده مشهد در تذکری در واکنش به صحبت‌های نظری نماینده خلخال گفت: من این نکته را با دلسوزی به برخی از همکاران گفته‌ام که در موضوع مسمومیت دانش‌آموزان عزیز توجهات لازم را داشته باشند. آقای قالیباف هم به چهار کمیسیون ماموریت داده که این کمیسیون‌ها جلسات خود را تشکیل داده و همچنان پیگیری‌ها ادامه دارد. علاوه بر این رئیس‌جمهور هم به وزرای کشور و اطلاعات دستور پیگیری داده و وزیر کشور بیانیه حکیمانه‌ای منتشر کرده است.

 این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: نظام جمهوری اسلامی ایران صادق در برابر مردم و مقتدر در برابر دشمن است، نظامی است که توانسته پوزه ۴۷ سرویس اطلاعاتی دشمن را در جنگ ترکیبی اخیر به خاک بمالد پس آیا نمی‌تواند از پس چنین توطئه‌ای برآید؟

عضو کمیسیون امور داخلی و شورا‌ها: دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی همانطور که توانستند گروهک‌های تروریستی و خرابکار را شناسایی و دستگیر کنند، مسمومیت‌ها هم موضوعی نیست که عوامل آن برای آنها قابل شناسایی و دستگیری نباشد و آن وقت رو سیاهی برای افرادی خواهد ماند که به نظام تهمت وارد می‌کنند

دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی توان شناسایی عوامل را دارند

عضو کمیسیون امور داخلی و شورا‌ها نیز همسو با کریمی قدوسی معتقد است که جمهوری اسلامی مطمئناً عناصر این التهاب را شناسایی، مشخص و به مردم معرفی خواهد کرد و توان این کار در دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی ما وجود دارد.

 محمدحسن آصفری در گفتگو با ایلنا تصریح کرد: همانطور که سایر گروهک‌های تروریستی و خرابکار را توانستند شناسایی و دستگیر کنند، این مساله هم موضوعی نیست که قابل شناسایی و دستگیری نباشد و آن وقت رو سیاهی برای این افرادی خواهد ماند که چنین تهمتی به نظام وارد می‌کنند.

 آصفری در پاسخ به این سوال که «اتفاقا سوال مردم نیز همین است که چطور وقتی دستگاه اطلاعاتی ما تروریست‌ها و خرابکاران را به سرعت شناسایی می‌کند، یا مثلا در جریان اعتراضات اخیر افراد به سرعت شناسایی و بازداشت و محاکمه شدند، چرا در این مساله چنین اتفاقی رخ نمی‌دهد؟»، گفت: علت این است که ابتدای امر کسی فکر نمی‌کرد که یک عمدی در این قضیه باشد، اما بعد از فراگیری و گستردگی شهر‌ها متوجه شدند که چنین مساله‌ای عمدی است و توسط یک جریانی دارد به صورت هدفمند انجام می‌گیرد. من به شخصه احتمال می‌دهم یکی از دلایل این شرایط که هنوز شناسایی و مقابله صورت نگرفته همین مساله باشد.

این نماینده مجلس دلیل سهولت دستگیری افراد در تجمعات و اعتراضات را دوربین‌های شهری دانست که به شناسایی سرعت می‌دهد؛ اما در این زمینه هنوز ابعاد ماجرا و ماده مسمومیت‌زا مشخص نیست.

سکوت«ابهام‌برانگیز» مقام‌های امنیتی، اطلاعاتی

به خلاف نمایندگان و رئیس سازمان پدافند غیرعامل، اما سخنگوی دولت خاتمی سکوت مقام‌های امنیتی، اطلاعاتی و انتظامی را در پرونده مسمومیت‌های دختران دانش‌آموز«ابهام‌برانگیز» خواند.

عبدالله رمضانزاده، در توئیتر نوشت: «سکوت ‌مقام‌های امنیتی، اطلاعاتی و انتظامی در مورد وقایعی که بیش از سه ماه از شروع آن می‌گذرد و تاکنون نزدیک به هزار نفر را روانه بیمارستان کرده، ابهام‌برانگیز است.»

مسمومیت‌ها کار طراحان شعار زن، زندگی و آزادی هستند

ظاهرا رمضان‌زاده این توئیت را پیش از اظهارات معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور زده است، چراکه سید مجید میراحمدی، دیروز به مسمومیت‌های اخیر دانش‌آموزان دختر واکنش نشان داد و گفت: طراحان مسمومیت دختران و طراحان شعار زن زندگی و آزادی و جنگ ترکیبی دو روی یک سکه‌اند؛ هدف اصلی آن‌ها ناامنی روانی خصوصا برای دختران دانش آموز، به تعطیلی کشاندن مدارس و سپس اتهام‌زنی به نظام است تا بتوانند مجددا شعله خاموش شده اغتشاشات را روشن کنند.

میراحمدی نیز بدون اشاره به اینکه نتیجه امر چه خواهد شد و عوامل و به گفته او طراحان چه زمانی شناسایی خواهند شد، نظرات سردار جلالی را تأیید کرد و گفت: «البته باید توجه کرد که بخش قابل توجهی از دانش آموزان عزیز ما نیز براثر اضطراب و استرس دچار برخی عوارض می‌شدند که در نتیجه مسأله خیلی بزرگتر از اندازه واقعی آن جلوه می‌کند.»

 به هر حال به‌رغم گذشت صد روز از موضوع نگران‌کننده مسمومیت‌ها و گسترش آن طی روزهای اخیر، هنوز نه تنها اطلاع‌رسانی شفافی در مورد علت این اتّفاقات صورت نگرفته بلکه برنامه‌ریزان و مسببان این واقعه اسفناک شناسایی یا معرفی نشده‌اند و این موضوع به «هراس اجتماعی» دامن می‌زند؛ البته نه از منظر مورد اشاره سردار جلالی!

معصومه دیودار

  • 20
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش