شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۹:۵۲ - ۱۵ آذر ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۹۰۸۳۳
سیاست داخلی

واکنش‌ها به توهین «مهری طالبی دارستانی» به پزشکیان و اخراج او از ستاد امر به معروف و نهی از منکر

مهری طالبی دارستانی,واکنش‌ها به توهین مهری طالبی دارستانی به پزشکیان
مهری دارستانی که در توییتی به رئیس جمهور توهین کرده بود، از ستاد امر به معروف و نهی از منکر اخراج شد. اخراج او، اما به واکنش‌ها پایان نداده و بسیاری از کاربران خواستار برخورد قانونی با او هستند.

به گزارش رویداد۲۴، مهری دارستانی از ستاد امر به معروف اخراج شد؛ البته خودش می‌گوید که استعفا داده است. ماجرا نیز به جنجال تازه او و توییت توام با توهینش به رئیس جمهور برمی‌گردد.

خانم دارستانی که تا دیروز رئیس اداره زنان ستاد امر به معروف بود و همین تازگی‌ها با طرح ایده عجیب و غریب راه‌اندازی کلینیک ترک بی‌حجابی کلی حاشیه درست کرد و خبر ساز شد، بعد از مصاحبه تلویزیونی رئیس جمهور، در شبکه اجتماعی ایکس که از قضا فیلتر است و همفکران دارستانی به فیلتر ماندنش خیلی اصرار دارند، نوشت: «لات، طلبکار، دروغگو، بی‌خاصیت، ندانم کار، نادان، ناتوان، ترسو، کم عقل، سست، بی أراده، بی‌حمیت دقیقا صفاتی است که یک رئیس‌جمهور نباید داشته باشد تا عزت ملی حفظ شود. البته هیچ ربطی به ما ندارد برسد به دست رای‌دهندگان مریخ.»

توهین او به ریس جمهور با واکنش‌های بسیاری همراه بود و کار را به جایی رساند که ستاد امر به معروف و نهی از منکر در اطلاعیه‌ای نوشت: «مطلب منتشر شده از سوی یکی از کارکنان ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان تهران، صرفاً بازنمود نظرات شخصی ایشان بوده و ستاد امر به معروف کشور، ضمن رد چنین مطلبی، اعلام می‌دارد که به عنوان یک نهاد فراجناحی، همواره شان فریضتین را اجل از مسائل جناحی و دسته‌بندی‌های سیاسی رایج می‌داند.»

ستاد امر به معرف با تاکید بر اینکه «این ستاد برای رئیس جمهور محترم که منتخب مردم است، احترام ویژه‌ای قائل است و ضمن عذرخواهی از ایشان و مردم شریف، اعلام می‌دارد فرد منتشرکننده مطلب از این پس در ستاد هیچ سمتی نخواهد داشت» نوشت: «همانگونه که بار‌ها اعلام شده، ستاد امر به معروف خود را مؤظف به یاری دولت در اجرای برنامه‌های فرهنگی، به ویژه تحقق شعار‌هایی همانند «عدالت محوری» و «صداقت با مردم»، می‌داند و از هر گونه دوقطبی‌سازی و اظهارنظر‌های نسنجیده پرهیز می‌کند.»

خانم دارستانی نیز در توییت دیگری نوشت: «متن که مخاطب خاص نداشت ولی مرحبا به این سطح از احترام به آزادی بیان در دولت وفاق!» او کناره گذاشته شدنش از سمتی که در ستاد امر به معروف داشت را تصمیم خود جا زد و نوشت: «از پدر و مادرم زیر بار حرف زور رفتن را نیاموختم لذا از منصب افتخاری مدیریت اداره عفاف و حجاب و خانواده در ستاد امر به معروف کناره‌گیری می‌کنم».

مهری طالبی دارستانی,واکنش‌ها به توهین مهری طالبی دارستانی به پزشکیان

چند نکته درباره توییت و اخراج دارستانی

ستاد امر به معروف با سرعت عملی قابل توجه و حذف خانم دارستانی سعی کرد پرونده این ماجرا را ببندد، اما لازم است که به چند نکته توجه کنیم:

۱. محور اصلی واکنش به توییت اول دارستانی یعنی توهین به رئیس جمهور این بود که او مرتکب یک جرم عمومی شده و باید با برخورد دستگاه قضا مواجه شود. منتقدان دارستانی عمدتا به این نکته توجه داشتند در سال‌های گذشته، بسیاری از افراد به خاطر یک توییت و یا اظهارنظری ساده‌تر درباره مسئولان به دادگاه کشیده و حکم گرفته‌اند؛ لذا اکنون نیز انتظار می‌رود برخورد مشابهی با دارستانی شود.

۲. در حاشیه واکنش‌ها به توییت مهری دارستانی و درخواست برخورد قضایی با او، برخی نیز به این نکته اشاره کردند که به رغم رویه موجود در سال‌های گذشته و برای ارتقای سطح آزادی بیان بهتر است که بر درخواست مجازات به جرم توهین به مسئولان تاکید نشود، باشد که این رویکرد سبب نهادینه شدن آزادی بیان در کشور شده و روزی برسد که جریان اصولگرا نیز در مقابل اظهار نظر‌های جریان مقابل خود پذیراتر باشند.

۳. دیگر نکته قابل تامل، اما مرز آزادی بیان با بی‌ادبی و اهانت است. قطعاً وقتی آزادی بیان به عنوان یک مطالبه جدی اجتماعی و سیاسی مطرح می‌شود، منظور این نیست که هر کسی هر چه خواست درباره دیگری بگوید یا مسئولان مملکت در سطح رئیس جمهور را هدف بگیرد. مهری دارستانی که خود در اکانت توییترش نوشته: (عدم رعایت ادب = بلاک) و بعد از مشاهده واکنش‌ها به بی‌ادبی خود از سطح آزادی بیان در دولت وفاق گلایه دارد یا دیگرانی که مثل او فکر می‌کنند، باید متوجه مرز‌های آزادی بیان باشند.

۴. عذرخواهی ستاد امر به معروف و اخراج خانم دارستانی از این نهاد اتفاق خوبی است که نشان می‌دهد برخلاف برخی چهره‌های رادیکال در مجموعه حاکمیت اهمیت وفاق درک شده و بنای بر تقابل وجود ندارد. اقدام به موقع ستاد امر به معروف حاوی پیام مهمی است که نشان می‌دهد این نهاد قصد همراهی با دولت را دارد و دنبال بهانه برای لجبازی نیست. رویکردی که امید است در دیگر ماجرای جنجالی این روز‌ها یعنی ابلاغ و اجرای مصوبه عفاف و حجاب نیز لحاظ شود تا از تبعات سیاسی و اجتماعی آن بکاهد.

۵. واکنش دولت در این قضیه قابل تامل بود. محمد گلزاری، دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت بدون نام بردن از خانم دارستانی، مطلب منتشر شده از سوی او را «اظهارات توهین‌آمیز و غیراخلاقی» خواند و گفت: «انتظار می‌رود، مدعیان دلمشغولی به عفاف در جامعه بیش از دیگران مقید به آن باشند.»

اینکه تیم دولت به این واکنش منطقی و مبتنی بر ادب اکتفا کرده است، نشان می‌دهد واقعا فرق می‌کند چه کسی رئیس جمهور باشد و دولت مستقر ضمن پرهیز از ورود به حواشی ترجیح می‌دهد زمان و انرژی خود را صرف امور اصلی مملکت کند و درگیری توییت امثال خانم دارستانی نشود.

مهری دارستانی کیست؟

با مهری طالبی دارستانی اگر پیش از این هم آشنا نبودیم، بعد از طرح ایده عجیب و غریب راه اندازه کلینیک ترک بی‌حجابی، خوب او شناختیم. اگرچه که قبل از آن کم حاشیه نداشت. او از حامیان سفت و سخت سعید جلیلی و از نیرو‌های نزدیک به عبدالملکی است. مواضع مشخصی دارد و خیلی جدی مخالف FATF و آموزش مسائل جنسی است. درباره ازدواج دختران کم سن هم نظرات واضحی دارد.

او که در ۱۶ سالگی ازدواج کرده و دخترش را نیز در سنین نوجوانی شوهر داده است، جایی گفته: «برای دخترم همین کار را کردیم. دامادم سن پایینی داشت و سربازی نرفته بود و شغل نداشت. ما پذیرفتیم به این دلیل که ابتداییات لازم را داشتم. الان اخلاقیات حرف اول را می‌زند. در دادگاه‌ها بحث مالی و اخلاقی هر دو مطرح است».

ماجرا هم کم درست نکرده از تحصن در دولت رئیسی به خاطر فشار به دولت و علیه پوشش اختیاری گرفته تا درخواست محاکمه مولاوردی.

درباره سوابق اجرایی او نیز باید به این نکته اشاره کنیم که در سال‌های پایانی دهه ۹۰ به عنوان مسوول میز زن و خانواده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تهران فعالیت داشته است. او در دوران حجت عبدالملکی در وزارت کار پست گرفت و به عنوان مدیرکل بازرسی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی فعالیت داشت.

توییت‌های جنجالی

مهری دارستانی که حالا با یک توییت علیه پزشیکان کار دست خودش داد و از ستاد امر به معروف اخراج شد، پیش از این نیز با اظهاراتی در فضای مجازی خبرساز شده بود. مثلا آن وقتی که روز مرد را به حجت عبدالملکی تبریک گفت و با واکنش‌های بسیاری مواجه شد. یا زمانی که با انتشار تصویری از تجمع در سال ۹۹ مقابل قوه قضاییه نوشت: «طالبی‌دارستانی با انتشار تصاویری از این تجمع نوشته است: «دست به دامن تنها مرجع رسیدگی به تخلفات که با رسیدگی به مفاسد اقتصادی دل‌مان را گرم کرد و چشم امیدمان را اشکبار. سردار امشب شکایت می‌برم به حضرت حیدر از انحرافات فرهنگی مسوول ساخته از فضای مجازی افسارگسیخته، از محیط‌های مثلا فرهنگی مثل تئاتر و سینما، از نشر و پخش کتب مستهجن، از صدا و سیمایی که الگو ساخته از مظاهر فساد، از مدارس و مهد‌هایی که… از وقاحت دنباله‌دار مسوولان».

***

واکنش توییتری طالبی دارستانی به انتقادها و اخراج از ستاد امر به معروف | چرا دست از حاشیه‌سازی برنمی‌دارد؟

مهری طالبی دارستانی که پست خود در ستاد امر معروف و نهی از منکر را به واسطه یک توییت توهین‌آمیز درباره رئیس جمهور و واکنش‌ها به آن از دست داده است؛ دست از حاشیه‌سازی بر نمی‌دارد! 

مهری طالبی دارستانی,واکنش‌ها به توهین مهری طالبی دارستانی به پزشکیان

او در جدیدترین توییت خود نوشته: «صفاتی رذیله ذکر شد که هیچ رئیس جمهوری نباید داشته باشد

از دو حالت خارج نیست:

یا رئیس جمهور ما این صفات را داراست یا نه

اگر ندارد؛ چرا ایشان و طرفدارانشان ناراحت شدند؟!

اگر دارد؛ سوال منطقی این است که چرا دارد؟!

و مهمتر آنکه چرا نباید بگوئیم که نباید داشته باشد؟!»

او البته در توییت دیگری هم دلخوری‌اش از ستاد امر به معروف را عیان کرده و نوشته: «اینکه مصی علی‌نژادیها، زن زندگی آزادیها، اکانت‌های برانداز، سلطنت طلب و به اصطلاح آلبانی نشین‌ها به همراه اصلاح طلبان و برخی پروژه بگیرها، شاد شدند از استعفا و به ادعای ستاد؛ اخراج بنده، خودش جنبه تبیینی آشکاری دارد

برای اهل تفکر

#یازهراء سلام الله علیها»

ماجرا چه بود؟

ماجرا از این قرار است که مهری طالبی دارستانی که از حامیان جدی جلیلی و نیروی وفادار عبدالملکی است، حاشیه سازی اخیر را بعد از مصاحبه تلویزیونی پزشکیان شروع کرد. او در شبکه اجتماعی ایکس رئیس جمهور را «لات، طلبکار، دروغگو، بی‌خاصیت، ندانم کار، نادان، ناتوان، ترسو، کم عقل، سست، بی أراده، بی‌حمیت» خواند و همانطور که انتظار می‌رفت در سیبل انتقادات قرار گرفت. 

کار به جایی رسید که ستاد امر به معروف و نهی از منکر دست به کار شده و برای اینکه ماجرا را فیصله دهد، ضمن عذرخواهی، از اخراج خانم طالبی دارستانی خبر داد.

اصرار دارستانی به حاشیه‌سازی!

رئیس سابق اداره زنان این ستاد، اما گویی از این واکنش خیلی عصبانی شده است، چون اولا در توییتی از کناره‌گیری خود خبر داد تا بگوید که اخراجی در کار نبوده است و بعد هم در توییتی که به آن اشاره شد، بر موضع خود نسبت به دولت و رئیس جمهور پافشاری کرد».

این درحالی است که حواشی خانم دارستانی بعد از طرح ایده ایجاد کلینیک ترک بدحجابی تازه پایان یافته بود. توهین‌های اخیر او، اما وی را بار دیگر به سرخط اخبار و مرکز توجه‌ها برگرداند.

گفتنی است، برخی کاربران در شبکه‌های اجتماعی معتقدند که او، چون پیش‌تر در دولت رئیسی با این طور فضاسازی‌ها توانست پست بگیرد و خود را در دولت جا کرد، قصد دارد یک بار دیگر برای خود سمتی جفت و جور کند!

با توجه به عدم همسویی دولت با او، اما این گزینه چندان محتمل نمی‌نماند. خبر بد برای مهری دارستانی، اما آن است که از رویکرد ستاد امر به معروف می‌توان فهمید در خارج از دولت هم به این فضاسازی‌ها بهایی داده نمی‌شود.

با این حال باید منتظر ماند و دید که این چهره رادیکال با چه هدفی به حاشیه‌سازی‌ها علیه دولت و مطرح کردن خود ادامه می‌دهد؟

***

واکنش‌ها به توهین مهری طالبی دارستانی به پزشکیان

فیض الله عرب سرخی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در واکنش به توهین مهری طالبی دارستانی به مسعود پزشکیان با طرح سوالی از رییس قوه قضاییه  در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: 

جناب آقای اژه‌ای، اگر این سخنان توسط یک اصلاح‌طلب در حق مرحوم رئیسی رئیس‌جمهور سابق ابراز می‌شد چه سرنوشتی پیدا می کرد؟

سخنگوی دولت هم واکنش نشان داد

همچنین فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در واکنش به این اظهارات توهین آمیز و برخی دیگر از موضع گیری ها علیه رئیس جمهور در فضای مجازی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس بخشی از توصیفات رهبر انقلاب در حکم تنفیذ پزشکیان را منتشر کرد و نوشت:

رهبر انقلاب در حکم تنفیذ آقای دکتر مسعود پزشکیان: رای‌ ملت ایران به شخصیت فرزانه، صادق، مردمی و دانشمند را تنفیذ می‌کنم.

شخصیتی که چنین تعریفی دریافت و مورد اقبال ملت قرار می‌گیرد، نیاز به دفاع در مقابل هرهجمه کوری را ندارد.

مهری طالبی دارستانی,واکنش‌ها به توهین مهری طالبی دارستانی به پزشکیان

واکنش‌ها در فضای مجازی

گفتی است، این رویه طالبی دارستانی در فضای مجازی با واکنش‌های بسیاری همراه بود. مثلا کاربری خطاب به او نوشت: «سرکار خانم م. طالبی. دارستانی.

نه ببین اینجوری نمیشه

مثه اینه که من توییت بزنم:

بی ادب، هتاک، بی شعور، بی عقل، از خود راضی!

دقیقا صفایی است که یک مدیر اداره عفاف و حجاب و خانواده در ستاد امر به معروف نباید داشته باشد تا عزت خانواده حفظ شود

بعد شما بدت نیاد»

کاربر دیگری هم با لحنی ملایم‌تر خطاب به او نوشت: «خانم دارستانی چرا اصرار بر جهالت و کار اشتباهتون دارید؟ آیا نمیشد بهتر نوشت و انتقاد کرد؟ آیا تفاوتی بین تربیت انقلابی در شان یک ولایتمدار و افراد دیگر نیست؟

وجهه‌ی انقلاب رو امثال شمارخراب کردند خانم دارستانی گرامی»

  • 14
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۴
جدیدترین
قدیمی ترین
این زنه باید محاکمه بشه توهین به شخص دوم مملکت
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش