جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۵:۰۴ - ۲۰ دي ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۰۰۰۹۳۹
سیاست داخلی

افشای یک واقعیت تاریخی درباره آیت‌الله هاشمی رفسنجانی

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران,اکبر هاشمی رفسنجانی
«فرمول یک» امروز به مناسبت درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی به گفتگوی سیدعلی ضیاء با اسدالله بادامچیان درباره یار دیرین امام (ره) و رهبری اختصاص داشت.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی «فرمول یک»، اسدالله بادامچیان، قائم مقام جمعیت موتلفه اسلامی و دوست دیرین آیت الله هاشمی رفسنجانی دوشنبه ۲۰ دی، در گقتگو با علی ضیاء درباره واقعه درگذشت، بیان کرد: عصر دیروز در جلسه رابطین تهران حزب موتلفه اسلامی بودیم که این خبر رسید. ساعتی قبل از آن آقای هاشمی رفسنجانی در جلسه کمیسیون زیربنایی مجمع تشخیص مصلحت حضور داشت و دوستان بیان کردند که آیت‌الله هاشمی بانشاط بودند و درباره مسائل روز و مسائل ریاست جمهوری صحبت و تاکید کردند ما باید سعی کنیم در این دوره رییس جمهوری انتخاب کنیم که با مقام معظم رهبری همسو باشند.

 

وی افزود: محسن رضایی، مهندس باهنر، چیت چیان و ... در این جلسه حضور داشتند و دغدغه‌های خاص ایشان برای آینده را شنیده بودند. اما ایشان متاسفانه دچار عارضه قلبی شدند و از آنجا که وضعشان مناسب نبود، با ماشین به منزل می‌روند، دچار عارضه می‌شوند، سریع ایشان را به بیمارستان می‌رسانند و متاسفانه این اتفاق می‌افتد.

 

قبل از سال ۱۳۴۱ ایشان را می‌شناختم

بادامچیان درباره سابقه آشنایی با آیت الله هاشمی رفسنجانی بیان کرد: قبل از سال ۱۳۴۱ ایشان را می‌شناسم، در آن سال‌ها در کار فرهنگی که با شهید بهشتی داشتیم با آقای هاشمی که طلبه جوانی بود آشنا شدم. از مکتب اسلام و تشیع کارهای فرهنگی مان شروع شد و سال ۴۱ که نهضت امام (ره) شروع شد خدمت ایشان با یکدیگر همکاری صمیمانه داشتیم.

 

قائم مقام حزب موتلفه یادآور شد: سال ۴۳ ایشان یکی از مسؤولان اصلی موتلفه بود که در مسائل تبلیغی با بیان گرم و پرشور حضور داشتند. در مسائل مربوط به آموزش فعالیت می‌کردند، در مسائل مالی که مربوط به کمک به چاپ اعلامیه ها و یاری خانواده هایی که دستگیر می شدند بود، در مسائل سیاسی و جهادی که در ابعاد مختلف برای آن برنامه‌ریزی گوناگونی می‌شد و ... از نزدیک با هم کار می‌کردیم و در موتلفه جایگاه ایشان در روحانیت را موثر می‌دیدم.

 

هاشمی را که به سربازی بردند شورش به پا کرد

وی ادامه داد: در جریان فیضیه، ایشان را گرفتند و به سربازی بردند. او شورشی به پا کرد. آنجا سربازان را بدون هیچ لباسی به حمام‌های جمعی می‌بردند ولی با حضور هاشمی کسی حاضر نشد به حمام برود و گفتند باید برایمان لنگ بیاورید. هاشمی که از پادگان فرار کرد خودش این خاطرات را می‌گفت.

 

بادامچیان افزود: بعد از اینکه آقای هاشمی از پادگان گریخت، در حالتی که نیمه مخفی زندگی می‌کرد، کارهای متعددی انجام داد، در ۱۵ خرداد مشکل حرکت عظیم تاسوعا و عاشورا و یازدهم محرم را داشتیم، مساله مهم در ۱۵ خرداد قتل عام و کشتار رژیم شاه بود، آن زمان سه بار نزدیک بود شهید شوم. فشار کاری زیاد شده بود، خرداد ۴۲ شاه دستور تیراندازی کمر به بالا و کشتار را داد. بعد از قضایای ۱۵ خرداد و دستگیری امام، نقش روحانیت مثل شهید بهشتی، شهید باهنر و... زیاد بود و آقای هاشمی در زیرسازی این حرکت نقش داشت.

 

اسلحه‌ای که حسن علی منصور را به درک واصل کرد آیت الله هاشمی داده بود

قائم مقام حزب موتلفه در «فرمول یک» پشت پرده یک واقعه مهم تاریخی را افشا و اعلام کرد: بعد از قضایای ۱۵ خرداد به این نتیجه رسیدیم که به جهاد مسلح نیاز داریم و توانستیم ۷ سلاح کمری با ۷ فشنگ تهیه کنیم. یکی از این اسلحه ها که حسن علی منصور نخست وزیر رژیم شاه و تصویب کننده لایحه حقارت بار «کاپیتولاسیون» را به درک واصل کرد، توسط آقای هاشمی رفسنجانی داده شد. تا زمانی که آقای هاشمی زنده بود قرارمان نبود که فاش کنیم ایشان این اسلحه را دادند و این موضوع برای اولین بار در کشور در برنامه شما مطرح شد.

 

وی یادآور شد: آقای هاشمی موقعیت ویژه‌ای نزد امام (ره) داشت. در جلساتمان با امام برخی مسائلی را طرح می‌کردند و امام بسیار انسان بازی بودند و سعه صدر داشتند. اما آقای هاشمی به خاطر صمیمیت و نزدیکی که با امام داشتند، در جلسات خودمانی دو نفره‌شان مسائلشان را مطرح می کردند.

 

نقش مهم رفسنجانی در دوران جنگ

بادامچیان تصریح کرد: نوع مدیریت هاشمی رفسنجانی در مجلس شورای اسلامی یک نمونه زیباست. در مجلس خبرگان نقش مهمی داشت. در مساله جنگ تحمیلی و حضور در جبهه‌ها به عنوان جانشین امام (ره) و جانشین فرمانده کل قوا بسیار مهم بود. در جنگ تحمیلی نیز با حضور در جبهه ها و پشت جبهه حمایت از افراد موثر بود.

 

وی با اشاره به دوران ریاست جمهوری آیت‌الله رفسنجانی تأکید کرد: من به ایشان عرض کردم حالا جنگ تمام شده و بحث بازسازی کشور مطرح است، هر کسی که مسئول شود انتظارات زیادی از او وجود دارد و آسیب می بیند. ایشان هم گفت حرفت درست بود و فکر می‌کنم. دو روز بعد گفت فکرها و مشورت‌هایم را کرده‌ام دوره محدودی داریم کسی مثل من نمی‌تواند همه نیروها را جمع کند و من مجبورم که این حضور را داشته باشم.

 

قائم مقام حزب موتلفه ادامه داد: ایشان بعد از ریاست جمهوری در مجمع تشخیص مصلحت و خبرگان رهبری حضور داشتند. روحانی متدین و مبارزی که مجاهد صادق و صمیمی بود. دارای سلیقه‌های خاصی بود اما قرار نیست ما مطلق باشیم و کسی جز معصومان هم معصوم نیستند. آنقدر ایشان را در سال ۴۳ شکنجه داده بودند، استخوان زانویشان بیرون آمده بود و لنگان لنگان راه می‌رفت. همواره دلسوز برای انقلاب و دنبال وحدت مردم بود. درگذشت کسی چون آیت الله هاشمی رفسنجانی و افراد هم طراز با ایشان آسیب دارد اما یاد و خاطره و تاثیر وجودی شان پابرجا خواهد بود.

 

«فرمول یک» که شنبه تا چهارشنبه ها هر روز ساعت ۶:۳۰ تا ۸:۱۰ با تهیه کنندگی افشین حسین خانی و با خوانندگی تیتراژ حامد همایون روی آنتن شبکه یک سیما می رود، به احترام عزای عمومی درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی در روزهای سه شنبه و چهارشنبه هفته جاری پخش نخواهد شد.

 

 

 

  • 9
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش