به گزارش پول نیوز ؛همواره نزدیک شدن به فضای انتخابات همراه با مطرح شدن وعده های انتخاباتی است؛ وعده هایی که گاه شدنی است و گاه با فضای واقعی و اجرایی فاصله بسیاری دارد اما جذابیت ایجاد کرده و عوام را پاس صندوق های رای می کشاند؛ یکی از این وعد ها که مدتی است در فضای مجازی شنیده می شود افزایش یارانه نقدی به میزان ۲۵۰ هزار تومان است.
طبیعی است که شرایط و فضای اقتصادی کشور، کاندیداها را بر آن دارد تا راهکارهایی برای بهبود اقتصاد کشور ارائه بدهند اما شعارهای پوپولیستی همچون افزایش سقف یارانه های نقدی در حالی مطرح می شود که کارشناسان اقتصادی بارها به کندی اقتصاد بر اثر پرداخت یارانه های نقدی اشاره کرده اند و مسوولان دولت یازدهم نیز پرداخت یارانه ماهانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان به هر نفر را مصیبت می دانند.
پرداخت یارانه نقدی به ۷۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از جمعیت کشورمان، در حالی که درآمدهای حاصل از فروش نفت به یک چهارم زمانی که این طرح مصوب شد، رسیده و بازارها و صنایع تولیدی به تازگی یک بحران اقتصادی را پشت سر گذاشته اند و هنوز هم برخی از بخش های اقتصادی از رکود خارج نشده اند، مشکلات بسیاری را برای ساختار اقتصاد ایران به وجود آورد که ملموس ترین آن را در بخش تخصیص بودجه عمرانی شاهد بودیم.
این یک واقعیت است که پرداخت یارانه های نقدی به جمعیت حدود ۸۰ میلیون نفری به بهای عقب ماندگی آبادانی کشورمان تمام شد. حالا عده ای بازهم با شعار افزایش میزان یارانه ها به دنبال افزایش رای و محبوییت در میان اقشار مختلف مردم هستند که کارشناسان اقتصادی می گویند این یک خطر جدی برای اقتصاد ایران محسوب می شود و می تواند پیامدهای منفی متعددی را به دنبال داشته باشد.
مهدی تقوی استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی که از منتقدان سر سخت پرداخت یارانه نقدی است در گفتگو با خبرنگار پول نیوز گفت: آنگونه که از گوشه و کنار خبرمی رسد اطرافیان محمود احمدی نژاد برای انتخابات ریاست جمهوری پیش رو اعلام کاندیداتوری کرده اند که امیدواریم با بررسی سوابق آنها صلاحیتشان برای شرکت در انتخابت تایید نشود و اگر چنین اتفاقی رخ داد مردم با یادآوری شرایط اقتصادی در زمان زمامداری آنها، روی برگه های رای خود نام آنها را ننویسند.
تقوی خاطر نشان کرد: نباید فراموش کنیم که پرداخت یارانه تقدی مردم را بیچاره کرد؛ عامل تورم ۴۰ درصدی شده و نرخ رشد اقتصادی را منفی کرد به همین جهت نباید اجازه داد این تفکر گسترش یابد.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: برخی افراد می توانند وعده چرداخت ۴۵۰ هزار تومان به جای ۴۵۵۰۰ هزار تومان را به مردم بدهند اما این مبلغ را از کجا می آورند؟ هزینه پروژه های عمرانی را کم می کنند یا بازی هایی می کنند تا مردم فقیر تر شده و تنها محل درآمد آنها همین یارانه نقدی باشد.
به گفته تقوی؛ در زمان دولت احمدی نژاد به ازای هر ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان ۲۰۰ هزار تومان از جیب مردم برداشته شد؛ بیکاری فراگیر شده و آسیب های اجتماعی به بالاترین سطح خود رسید. شاهکار آقای روحانی این بود که مشکلات زمان احمدی نژاد را حل و فصل کرد.
این استاد دانشگاه یادآوری کرد: هدفمندی یارانه ها یا به عبارت بهتر سرهم بندی یارانه ها عاملی شد تا مشکلات اقتصادی مشکلات بیشماری در حوزه های اجتماعی نیز ایجاد کند به همین جهت رسالت سنگینی بر دوش رسانه ها قرار دارد، باید فاجعه احمدی نژاد و همفکران او را برای مردم روشن کرده و اجازه ندهند افراد نالایق وارد پاستور شوند.
بیست و نهم اردیبهشت ماه سال جاری دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری برگزار می شود. هر چند هنوز ثبت نام ها و تایید صلاحیت کسانی که زمزمه اعلام آمادگی آنها برای این دوره از انتخابات نقل محافل شده، آغاز نشده است و ستادهای انتخاباتی به طور رسمی شروع به کار نکرده اند اما شاهد شروع تبلیغات آرام برخی نامزدها در شبکه های اجتماعی هستیم که امید می رود مردم با بررسی دقیق وعده های انتخاباتی و سنجش آنها به کاندیدایی رای دهند که با وعده های پوپولیستی اقتصاد کشور را به عقب نرانند.
- 9
- 3