دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۱۷ - ۲۹ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۷۲۵۱
سیاست داخلی

واکنش سلیمی نمین به اسناد منتشره آمریکا درباره کودتای ۲۸ مرداد

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران,عباس سلیمی نمین
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران درباره اسناد منتشرشده کودتای ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ از سوی وزارت خارجه آمریکا مطلبی را منتشر کرد.

به گزارش مهر،در این مطلب آمده است:

 

«چگونه می‌توان متبحرانه و غیرمستقیم تجربیات تاریخی مهم و تعیین کننده را کم‌رنگ و حتی محو ساخت؟ این سؤالی بسیار حیاتی است. در تاریخ معاصر به وفور می‌توان ترفندهای حسابگرانه‌ای را رصد کرد که با دامن زدن به مسائل فرعی، تضادهای اصلی و دشمنی‌ها به حاشیه رانده شده است.

 

برای نمونه در حالی‌که کودتای ۲۸ مرداد ۳۲ یکی از بارزترین دشمنی آمریکا و انگلیس علیه ملت ایران را به نمایش می‌گذارد، اما عده‌ای حساب شده کوشیدند تا اختلافات بین سه رکن نهضت ملی شدن صنعت نفت(آیت‌الله کاشانی، دکتر مصدق و شهید نواب صفوی) را به گونه‌ای بزرگ‌نمایی کنند که دشمن اصلی یعنی همان کودتاکنندگان و ناقضین حقوق اساسی ملت ایران کاملاً به فراموشی سپرده شوند.

 

در آستانه انتشار برخی از اسناد گزینش شده وزارت خارجه آمریکا پیرامون کودتای ۲۸ مرداد فیلمی ظاهراً توسط بی بی سی منتشر شده که وانمود می‌سازد که آیت‌الله کاشانی بلافاصله بعد از کودتا به اتفاق زاهدی و نمایندگان آمریکا و انگلیس از خانه دکتر مصدق دیدار کرده است. (یعنی دخالت آیت‌الله کاشانی در کودتا)

 

این فیلم که در فضای مجازی به سرعت انتشار وسیع یافت به دلیل شتابزدگی در جعل با ایرادات فراوان تاریخی مواجه است. اولاً فیلم دیدار آیت‌الله کاشانی از منزل دکتر مصدق مربوط به قبل از کودتاست و تصاویر به وضوح نشان از به سامان بودن خانه نخست وزیر دارد. درب‌ها پرده‌ها و ... در حالی که بعد از حمله کودتاچیان به خانه نخست‌وزیر این محل تبدیل به ویرانه‌ای شده بود.

 

مظفر بقایی در این تصویر دیده می‌شود در صورتی که وی آن روز به جرم شرکت در قتل رئیس شهربانی در زندان بود. به‌علاوه آیت‌الله کاشانی در آن روز اصولاً در تهران نبود همچنین تصویر زاهدی مربوط به جای دیگری است که به صورت ناشیانه‌ای در کنار سایر تصاویر قرار گرفته است.

 

چرایی انتشار این فیلم سراسر جعلی را باید در همان ترفند دامن زدن به مسائل فرعی برای از کانون توجه دور نگه داشتن مسائل اصلی دانست. آمریکایی‌ها برخلاف قانون آزادی اسناد تا کنون برای روشن نشدن بسیاری از واقعیت‌ها، مانع از انتشار مستندات مربوط به کودتا ۲۸ مرداد شده بودند. قطعاً انتشار حتی گزینشی این اسناد یک‌بار دیگر آحاد جامعه ما را متوجه عزم تاریخی آمریکا برای در هم شکستن اراده ملت ایران به منظور داشتن یک زندگی سرافرازانه خواهد نمود.

 

از این رو علاوه بر تهیه چنین فیلم جعلی قبل از آزادسازی برخی اسناد خبرنگار بی بی سی- بهمن کلباسی- بدون آن‌که سندی را به طور مشخص ارائه دهد در توئیتر خود می‌نویسد:«چندتا دیگه هم هست که نشان از حمایت جدی کاشانی و بخش بزرگی از روحانیت از شاه و مخالفتشان با دکتر مصدق دارد.»

 

آن‌چه در این زمینه تأسف‌بار است اینکه به فاصله اندکی از این جهت‌دهی آقای عبدالله رمضان‌زاده سخنگوی دولت اصلاحات در توئیترش می‌نویسد: «حال که اسناد همراهی کاشانی با کودتای آمریکایی افشا شده نام خیابان آیت‌الله کاشانی را تغییر دهید.»

 

قطعاً هرکدام از رهبران نهضت ملی شدن صنعت نفت خطاهایی داشتند که زمینه کودتا را برای بیگانه فراهم کرد اما باید دید چه کسانی و با چه اهدافی این خطاها را حتی به کمک جعلیات بزرگ‌نمایی می‌کنند تا با شکل‌دهی به منازعاتی کاذب مسئله اصلی یعنی ناقضین استقلال ملت ایران با مشت آهنین را به فراموشی سپارند.

 

در چنین فضایی آقای زیبا کلام می‌تواند در کانال تلگرامی‌اش مدعی شود که دشمنی آمریکا مربوط به بعد از انقلاب آن هم توسط تندروهاست:«نگاه ایدئولوژیک تندروهای ایران به آمریکا به بهترین وجه درستی باور پوپر را به نمایش می‌گذارد. دشمنی با آمریکا چند ماه بعد از انقلاب به صورت دلیل محوری جهان بینی آنان درآمد. صرف‌نظر از آن‌که در عالم واقعیت چه رویدادهایی از سال ۵۸ تا کنون به وقوع پیوسته، جملگی آن‌ها از نظر آمریکا ستیزان همواره درستی ایدئولوژی‌شان را در دشمنی با آمریکا به اثبات رسانیده است.»

 

در حالی‌که عمده دشمنی آمریکا با ملت ایران مربوط به دهه‌های ۲۰ تا ۵۰ است و همه اقشار ملت ایران به ویژه بعد از کودتای ۲۸ مرداد علیه سلطه‌طلبی آن قیام نمودند. امروز در پناه دامن زدن به مسائل فرعی است که می‌توانند این واقعیت‌های مسلم تاریخی را به سهولت جعل کنند و این‌گونه وانمود سازند که گویا صرفاً بعد از انقلاب، آن‌ هم عده‌ای محدود، دشمنی با آمریکا را ایدئولوژی خود ساختند.»

 

 

  • 11
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش