دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۷:۱۱ - ۲۲ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۶۱۹۶
سیاست داخلی

قرارگاه خاتم‌الانبیا سپاه:

۱۰میلیارد دلار از دولت طلب داریم / قرارگاه خاتم معافیت مالیاتی ندارد

قرارگاه خاتم الانبیا,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
  فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا از طلب ۳۰هزار میلیارد تومانی (۱۰میلیارد دلار ) این قرارگاه از دولت خبرداد. ستاره خلیج فارس از ۱۰ روز پیش بنزین یورو ۵ تولید می‌کند.

به گزارش فارس، سردار عبادالله عبداللهی امروز در نشست خبری به مناسبت بیست و هشتمین سالروز تأسیس قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء اظهار داشت: قرارگاه خاتم در دوران دفاع مقدس در حوزه‌های مهندسی رزمی نقشی بی‌بدیل ایفا کرد و پس از جنگ تحمیلی مقرر شد از این تجهیزات و نیروی انسانی قرارگاه استفاده شود.

 

وی ادامه داد: طبق اصل ۱۴۷ قانون اساسی،‌این مجموعه برای کمک به دولت و آبادانی کشور ایجاد شد.

 

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء با بیان اینکه دوره حیات قرارگاه بر چهار مرحله استوار است، اظهار داشت: بازسازی پس از هجمه دشمن، سازندگی، توسعه مسئولیت‌پذیری و تجربه‌اندوزی، انحصارشکنی، رصد گلوگاه‌ها و الگوآفرینی، طراحی و اجرای پروژه‌های بزرگ نظیر پروژه های پالایشگاهی، سد، راه‌آهن، بنادر و خطوط انتقال از این موارد است.

 

سردار عبداللهی بااشاره به فعالیت قرارگاه خاتم در ۱۰ عرصه گسترده و بزرگ، گفت: در حوزه نفت و گاز و جلوگیری از واردات بنزین و گاز فعالیت‌های مفیدی انجام شد.

 

وی ادامه داد: در بحث میعانات گازی و پالایشگاهی، فازهای ۱۳، ۱۵، ۱۶، ۲۲ و ۲۴ پارس جنوبی، پالایشگاه ستاره خلیج فارس و... را قرارگاه اجرا کرد.

 

وی افزود: در دستاورد تولید بنزین باید گفت که با افتتاح فاز اول ستاره خلیج فارس، امسال ۲۱ میلیون لیتر فراورده داشته‌ایم که ۱۲ میلیون لیتر آن بنزین بوده است؛ تاکنون این پالایشگاه ۳.۵ میلیارد لیتر فراورده داشته است که ۱.۵ میلیارد لیتر آن بنزین بوده است.

 

وی ادامه داد: در بحث تولید گاز از همین فاز روزانه ۵۲ میلیون مترمکعب گاز به شبکه می‌دهد و در بنزین روزانه ۱۲.۵ میلیون لیتر تحویل می‌دهیم که خودکفا هستیم.

 

وی به فعالیت قرارگاه در حوزه انتقال آب اشاره کرد و گفت: ۴۵ میلیارد مترمکعب کل حجم سدهای کشور است که ۲۵ میلیارد مترمکعب آن در قالب ۶۲ سد، توسط قرارگاه خاتم ساخته شده است.

 

سردار عبداللهی افزود: ۷ هزار کیلومتر راه، راه‌آهن و آزادراه توسط قرارگاه خاتم ساخته شده است و به مسئولان وزارت راه همیشه تأکید می‌کنیم که ریل اولویت اصلی در زیرساخت‌های حمل و نقل باشد.

 

وی راه‌آهن چابهار ـ زاهدان را یکی از پروژه های مهم قرارگاه خاتم معرفی کرد و گفت: این پروژه به طول۷۰۰ کیلومتر تکمیل‌کننده زنجیره ترانزیتی بندر چابهار است.

 

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء با اشاره به اجرای راه‌آهن سریع‌السیر تهران ـ‌قم ـ اصفهان توسط قرارگاه گفت: زیرسازی اصفهان تا قم در حال اتمام است و ۱۰ مجموعه تخصصی قرارگاه در مسیر قم تا اصفهان فعالیت می‌کنند.

 

وی با بیان اینکه ۱۰ هزار و ۶۰۰ کیلومتر خطوط انتقال نفت، گاز و آب داریم، گفت: در حوزه تونل ۸۲۵ کیلومتر تونل‌های مترو، جاده‌ای و آب توسط قرارگاه خاتم اجرا شده است.

 

سردار عبداللهی افزود: در مترو ۱۲۵ کیلومتر خط اجرا کرده‌ایم که در این باره می‌توان به خط ۷ متروی تهران و فاز اول متروی مشهد اشاره کرد.

 

وی اضافه کرد: در حوزه صنعت ۲ کارخانه آهن اسفنجی با ظرفیت ۱.۶ میلیون تن در سال داریم،‌کارخانه میانه امسال افتتاح شد و کارخانه بافت ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

 

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء ادامه داد: ۱۵۰ میلیون تن تولید مس کنسانتره داشته‌ایم که در تبریز تغلیظ مس کنسانتره یکساله هزینه را برگرداند.

 

سردار عبداللهی با اشاره به ساخت فاز یک بندر شهید بهشتی چابهار و بندر شهید رجایی توسط قرارگاه خاتم گفت: ۲۳ هزار کیلومتر خط فیبر نوری ایجاد کرده‌ایم و ۳۲۰ ایستگاه برای پوشش ۴۵ درصد کشور ساخته‌ایم.

 

وی ادامه داد: در قرارگاه خاتم ۲۰۰ هزار نفر به صورت مستقیم و بیش از یک میلیون نفر به صورت غیرمستقیم فعالیت می‌کنند و این نماید از اشتغالزایی است.

 

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء به لزوم حضور قرارگاه خاتم در پروژه‌های بزرگ اشاره کرد و گفت:‌ در بسیاری از کشورهای دنیا شرکت های توانمند فنی و مهندسی، وابستگی به نیروهای نظامی نیز دارند.

 

* هدفگذاری اجرا و نصب ۱۰ هزار کانکس در مناطق زلزله‌زده

سردار عبداللهی بیان کرد: در منطقه کرمانشاه به واسطه پروژه‌هایی که دراختیار داریم ۱۰ هزار نفر نیرو و ۵ هزار دستگاه ماشین آلات مستقر کرده‌ایم. پس از وقوع زلزله بلافاصله به واحدهای اجرایی خود آماده‌باش دادیم و روز بعد از زلزله کرمانشاه نیز توجه خود را به روستاها معطوف کردیم.

 

وی با اشاره به توزیع روزانه ۲۲ هزار غذای گرم بین زلزله‌زدگان کرمانشاه گفت: برای اسکان موقت، قرارگاه مسئولیت را پذیرفت و طی توافقنامه‌آی با بنیاد مسکن و به درخواست آنها، ظرف ۱۸ روز اخیر ۶ هزار و ۴۰۰ فونداسیون آماده کردیم، ۵ هزار و ۹۰۰ سازه فلزی نصب شد، همچنین ۵ هزار کانکس وارد منطقه کردیم که ۲۵۰۰ دستگاه از این کانکس‌ها نصب شده است.

 

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء با اشاره به انتقال کارگاه ساخت کانکس به مناطق زلزله‌زده گفت: وعده داده‌ایم که ظرف ۴۵ روز اگر مشکلی پیش نیاید، اجرای ۱۰ هزار دستگاه کانکس به سرانجام برسد.

 

* قرارگاه خاتم معافیت مالیاتی ندارد

سردار عبداللهی اظهار داشت: رقم ۱۰ هزار میلیارد تومانی که در لایحه بودجه ۹۷ به عنوان بودجه قرارگاه خاتم درنظر گرفته شده است،‌در واقع سقف گردش خزانه ما است، یعنی تا این حد مجاز هستیم گردش خزانه داشته باشیم؛ براساس قانون، باید فعالیت پروژه و درآمد حاصل پروژه وارد خزانه شود.

 

وی تأکید کرد: در مورد پرداخت مالیات، ما تابع مقررات هستیم و به اذعان رئیس سازمان امور مالیاتی، قرارگاه خاتم بهترین مؤدی مالیاتی بوده است و نشنیده‌ایم که معاف از مالیات باشیم.

 

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء، درباره فعالیت بازسازی قرارگاه خاتم در سوریه گفت: به هر حال ما در سوریه عزیزانی را از دست داده‌ایم و ایران نیز آنجا نقش اساسی و اول را داشت، اما اگر تدابیری باشد، قرارگاه حاضر است برای بازسازی در سوریه پیشگام باشد.

 

* تأمین تجهیزات خاص برای اجرای پروژه‌های بزرگ

سردار عبداللهی با اشاره به اینکه تجهیزات و امکانات لازم برای اجرای پروژه‌ها از داخل و خارج تأمین می‌شود، گفت: قرارگاه تجهیزاتی خاص نظیر دکل‌های دریایی دارد که بزرگترین و پیشرفته‌ترین دکل‌ها هستند.

 

وی افزود: همچنین ۱۷ دستگاه TBM داریم که مخصوص حفاری تونل‌های بزرگ در حوزه راه، مترو و آب است.

 

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء افزود: در ساخت پالایشگاه و کارخانه‌های صنعتی، امروز بومی‌سازی را نهادینه کرده‌ایم.

 

* ظرفیت اجرای پروژه‌های پالایشگاهی را داریم

سردار عبداللهی در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر قرارداد وزارت نفت و توتال و توانایی قرارگاه خاتم به عنوان شرکتی داخلی، توضیح داد: در این حوزه دو مبحث توسعه و تقویت فشار مطرح است، ما در این حوزه‌ها توانایی کامل را داریم، در بخش توسعه، امروز دکل‌های حفاری ما بیکار هستند و در حوزه تقویت فشار نیز این کار قابل انجام است.

 

وی با اشاره به روند کُند این قرارداد گفت: از آن زمان تاکنون می‌توانستیم کارهای بزرگی انجام دهیم، در ساخت پالایشگاه بخش خشکی و دریا وجود دارد و در خشکی، ساخت پالایشگاه را به صورت EPC قرارگاه انجام داده است.

 

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء افزود: در ساخت سکو نیز هم‌اکنون ۱۰ سکوی عظیم توسط شرکت صدرا در حال ساخت است و یک دستگاه از آن تا چند روز آینده منتقل می‌شود.

 

سردار عبداللهی تأکید کرد: ساخت پالایشگاه، ساخت سکو، حفاری چاه‌ها و خطوط انتقال گاز همه توسط قرارگاه انجام می‌شود.

 

* تقبل ۲۵ درصد هزینه احداث خط آهن چابهار ـ زاهدان توسط قرارگاه

وی با اشاره به تکمیل فاز یک بندر شهید بهشتی چابهار توسط قرارگاه خاتم گفت: ظرفیت این بندر امروز ۸.۵ میلیون تن است و تا ۸۰ میلیون تن قابلیت توسعه دارد.

 

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء ادامه داد: در حال حاضر کشتی با آبخور ۱۶ متر و ظرفیت ۸۵ هزار تن قابلیت پهلوگیری در بندر چابهار را دارد، اما ما دستگاه‌هایی داریم که کانال‌هایی ایجاد می‌کنند تا عمق پهلوگیری به ۲۰ متر و ظرفیت به ۱۰۰ هزار تن افزایش یابد.

 

سردار عبداللهی با اشاره به پیمانکاری قرارگاه خاتم در احداث خط آهن چابهار ـ زاهدان گفت: زیرسازی این پروژه در بخشی از قسمت‌ها به پایان رسیده است، اما مشکلات مالی دارد و باید دولت به آن اعتبار اختصاص دهد.

 

وی گفت: ۲۵ درصد هزینه اجرای این خط آهن را خودمان متقبل شده‌ایم، ضمن آنکه در توافقنامه اولیه، این خط ریلی باید از چابهار تا مشهد به طول ۱۱۰۰ کیلومتر توسط قرارگاه ساخته شود.

 

* ظرفیت ساخت ۱۰۰ شناور در صدرا/ یک سکوی نفتی از ۱۰ سکو آماده شد

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء اظهار داشت: شرکت صدرا که تا پیش از این همه از رفع مشکلات آن ناتوان بودند توسط قرارگاه به شرکتی پویا تبدیل شده است و امروز موقعیت مناسب دارد.

 

سردار عبداللهی ادامه داد: یارد بوشهر امروز آمادگی ساخت کشتی با ظرفیت ۱۰۰ هزار تن و یارد خزر آماده ساخت کشتی با ظرفیت ۸ هزار تن است.

 

وی گفت: ما آمادگی داریم تا ۱۰۰ دستگاه شناور را در صدرا بسازیم.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء ادامه داد: شرکت صدرا در گذشته ۳۰۰ نفر نیرو داشت، اما امروز ۴ هزار نفر در صدرا مشغول به کار هستند.

 

سردار عبداللهی با اشاره به ساخت ۱۰ سکوی نفتی در صدرا گفت: سکوی اول ۲۰ روز پیش ساخته شد که آماده انتقال است و مابقی سکوها نیز تا ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

 

* طلب ۱۰ میلیارد دلاری قرارگاه خاتم از دولت

وی بیان کرد: ۳۰ هزار میلیارد تومان معادل ۱۰ میلیارد دلار بابت اجرای پروژه‌ها از دولت طلب داریم، در واقع این به نوعی سرمایه‌گذرای قرارگاه خاتم در پروژه‌های دولت محسوب می‌شود.

 

* تولید ۳.۵ میلیارد لیتر فراورده در ستاره خلیج فارس

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء بیان کرد: ستاره خلیج فارس در قالب ۳ فاز اجرا می‌شود که شامل ۳۶۰ هزار بشکه معادل ۶۰ میلیون لیتر فراورده در روز خواهد بود.

 

سردار عبداللهی افزود: فاز اول این پروژه با ظرفیت ۱۲۰ هزار بشکه افتتاح شد و تاکنون ۳.۵ میلیارد لیتر فراورده تولید کرده است ضمن آنکه از ۱۰ روز پیش بنزین یورو ۵ تولید می‌کند.

 

* اشتغال‌زایی در صدر فعالیت‌های قرارگاه خاتم

وی با اشاره به اینکه اگر قرارگاه نباشد کارهای عمرانی کشور تعطیل می‌شود، گفت:‌امروز ۵ هزار پیمانکار با قرارگاه خاتم کار می‌کنند.

 

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء ادامه داد: ۵۰ هزار نفر فقط در بخش کارخانه‌های لوله‌سازی، تولید فولاد و سیمان در یکی از پروژه‌های خطوط انتقال آب قرارگاه فعال هستند.

 

* جزئیات پیشرفت آزادراه کنارگذر جنوبی تهران

سردار عبداللهی گفت: آزادراه کنارگذر جنوبی تهران به طول ۱۶۴ کیلومتر شمال غرب، غرب، جنوب و شرق کشور را به هم وصل می‌کند.

 

وی با بیان اینکه ۷۵ درصد تأمین مالی این پروژه برعهده قرارگاه خاتم است، گفت: قطعه ول پروژه به طول ۴۰ کیلومتر از چرمشهر تا اتوبان قم به پایان رسیده است و امسال ۱۰۰ کیلومتر از ۱۶۴ کیلومتر این مسیر آسفالت می‌شود.

 

* تأمین مالی ۲۵ درصد از هزینه‌های اجرایی کریدور ترانزیتی اتصال شمال غرب به جنوب

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء با بیان اینکه قرارگاه خاتم به اجرای کریدور ریلی شمال‌غرب و غرب به جنوب کشور ورود کرده است، گفت:‌ این کریدور ۷۱۶ کیلومتر طول دارد و مقدمات آن را فراهم کرده‌ایم، ضمن آنکه ۲۵ درصد از اعتبارات آن را ما متقبل شده‌ایم.

 

 

 

 

 

  • 18
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش