جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۲۳:۵۴ - ۲۶ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۶۸۴۴
سیاست داخلی

خاتمی: اصلاح‌طلبان بین منفعت خودشان و منافع ملی، منافع ملی را انتخاب کردند

محمدرضا خاتمی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: در زمان انتخابات اصلاح‌طلبان بین منافع ملی و منفعت خودشان انتخاب کرده و برای منافع ملی در صحنه انتخابات حضور پیدا کردند. براندازان مجلسی همچون مجلس نهم را می‌پسندند.

به گزارش ایسنا، محمدرضا خاتمی در نشست «انقلاب اسلامی و چشم‌انداز پیشِ رو» که به همت حزب اتحاد ملت برگزار شده بود، اظهار کرد: آن چه باعث وقوع انقلاب شد، می‌تواند باعث تثبیت این فرآیند باشد. آرمان‌های انقلاب بر اساس فقه، فلسفه و شریعت به معنای عام کلمه آن نبود؛ بر اساس اسلام تاریخی و سنت‌های اسلامی بود. به ترتیب این آرمان‌ها اولی برابری، دومی عدالت، سومی شفقت و نهایتا حریت و آزادی بود.

 

وی خاطرنشان کرد که علت وقوع انقلاب اسلامی و رویکرد مردم به جمهوری اسلامی بر اساس یک روایت تاریخی از اسلام بود. خاتمی در ادامه گفت: سه نحله سیاسی اثرگذار در کشور وجود دارد؛ در بستر جریان‌های اخیر صدای براندازان بیش از زمان‌های قبل شده است. آنها بیش از اندازه بزرگ شده‌اند و علت این امر هم خودمان هستیم. این بزرگ‌ترین تبلیغ برای آنها است که با اهداف خاص سیاسی خودشان از مسایل داخل کشور بهره‌برداری کنند. آنها پایگاه و برنامه‌ای ندارند و تنها حمایت آنها از سوی بیگانگان و خارجی‌هاست و جای نگرانی در این مرحله از این وضعیت وجود ندارد.

 

خاتمی در بخشی از این نشست در دفاع از استراتژی اصلاح‌طلبان در دفاع از دو دولت حسن روحانی یادآور شد: اگر دولت اعتدالی سر کار نبود، رئیسی رئیس‌جمهور بود و حوادث دی ماه اتفاق می‌افتاد، چه می‌شد؟ البته در مقابل حمایت‌ها انتقادات جدی هم نسبت به چینش این دولت اعتدالی وجود دارد. درست است که در سیاست خارجی دستش بسته است اما استانداران را که خودش می‌تواند انتخاب کند. منکر این نمی‌شویم که انتقادات جدی در این زمینه‌ها وجود دارد.

 

وی در پاسخ به این پرسش که میان جریان اعتدال و اصلاحات چه رابطه‌ای وجود دارد، گفت: چون خیلی در جریانات و احزاب سیاسی امروز نیستم نمی‌توانم به این سوال جواب بدهم.

 

خاتمی با بیان این که «نظام ما نظامی ایدئولوژیک است»، گفت: مجموعه کسانی که در نظام هستند، چیزهایی را به عنوان نمادهای وحدت ملی در نظر می‌گیرند و آن را اعلام می‌کنند. انتخابات و راهپیمایی از این جنس است. دکتر شکوری‌راد و آذر منصوری هم در راهپیمایی ۲۲ بهمن شرکت می‌کنند، از آن طرف رقیب سیاسی‌شان هم در همین راهپیمایی شرکت می‌کنند.

 

وی در بخش دیگری از این نشست با اشاره به موضوع نظارت استصوابی که همواره از مجلس ششم مورد انتقاد جدی جریان اصلاحات بوده است، گفت: ما در یک دور معیوب گیر کرده‌ایم. دو عامل ایجاد شد تا نظارت استصوابی شل بشود. یکی از آنها متاسفانه ترس از خارج است. به هر حال می‌خواهند دموکراسی را رعایت کنند. امثال ما را که تایید نمی‌کنند. چند نفری را در این میان تایید می‌کنند که به نظرم در دور بعد هم مطهری و صادقی را دیگر تایید نمی‌کنند. باید دنبال برای دور بعد دنبال آدم‌های سفید بگردیم.

 

نایب‌رئیس مجلس ششم ادامه داد: علت دوم تحرکات اجتماعی است. تا زمانی که می‌گوییم هر کاری که سرمان آوردید، ما در انتخابات شرکت می‌کنیم درست نیست. البته من نظر شخصی خود را می‌گویم. باید در درون جریان اصلاحات در این باب صحبت کنیم. چه لزومی دارد سی نفر را از تهران وارد مجلس کنیم. چهار نفر را وارد می‌کنیم اما می‌گوییم این افراد قطعا به اصول اصلاح‌طلبی پایبند‌ند.

 

وی اظهار کرد: جریان اصلاحات برای رئیس‌جمهور و دولتش برنامه دارد. به کسی که می‌خواهد کاندید شود می‌گویم با این شرایط و برنامه‌ها از شما حمایت می‌کنیم. پاشنه آشیل این است که اگر ما نیاییم چه؟ در این میان دو مسئله طرح می‌شود: یک این که برای جریان اصلاحات کدام بهتر است و دوم این که برای کشور کدام بهتر است؟

 

خاتمی در همین رابطه افزود: برای براندازان مجلس نهم بهتر است؛ چرا که نارضایتی مردم بیشتر می‌شود اما الان هم اصلاح‌طلبان باید پاسخگوی حمایت‌کردن‌هایشان باشند. باید بگویم که من آینده کشور را بسیار روشن می‌دانم؛ البته عنصر زمان را هم باید در نظر بگیریم.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به آزادی یکی از زندانیان سیاسی گفت: آقای نبوی را ۹ سال به زندان انداختند و بعد می‌گویند ببخشید ۴ سالش اشتباه بوده است. گریه آدم درمی‌آید.

 

وی در پایان گفت: در زمان اصلاحات رونق و امید ایجاد شد. الان به سرعت داریم زمان را از دست می‌دهیم و حضور ما ناامیدکننده می‌شود. این کشور نیاز به اصلاحات دارد؛ حتی اگر به اصلاح‌طلبان نیاز نداشته باشد. حتی اگر خدای ناکرده جمهوری اسلامی نباشد، هم ما باید اصلاح‌طلب باشیم.

 

 

  • 12
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش