چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳
۰۹:۱۵ - ۲۴ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۷۰۹۴
سیاست داخلی

ارجاع استیضاح وزیر کشور به کمیسیون

عبدالرضا رحمانی فضلی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

رویکرد وزیر کشور در یک سال گذشته در حوزه‌های مختلف از جمله انتصاب استانداران، نظارت بر عملکرد فرمانداران و شهرداری‌ها، قانون جامع انتخابات، رسیدگی به احزاب و... به حدی انتقادآمیز بوده که پس از گذشت یک سال صدای نمایندگانی را که سال گذشته بالاترین رأی به رحمانی فضلی دادند را در آورده و آنها اکنون خواهان استیضاح وی هستند. کم تحرکی در استان‌ها، همسو نبودن استانداری‌ها با دولت و مسائلی از این دست موجب شده تا وزیر کشور هم به صحن پارلمان فراخوانده شود. با ارجاع استیضاح به کمیسیون شوراها باید دید عبدالرضا رحمانی فضلی به کمیسیون خواهد رفت یا قضیه استیضاح ربیعی برای او نیز تکرا خواهد شد.

 

ناکارآمدی

عملکرد وزیر کشور طی یک سال گذشته به نحوی بوده که وی را در صف استیضاح نمایندگان ملت قرار داده، اما چرایی این امر را باید در دلایل متعددی جست‌وجو کرد. پیش از این نیز بسیاری از بزرگان چون رئیس دولت اصلاحات و مرحوم آیت‌ا... هاشمی و سایر فعالان سیاسی به کرات این نکته را به رئیس‌جمهور گوشزد می‌کردند؛ باید شخصی در این جایگاه قرار گیرد که توانایی اداره مستقلانه و قاطعانه این وزارتخانه را داشته باشد و در مقابل فشارها و سهم‌خواهی‌ها ایستادگی کند، اما روحانی روش دیگری را برگزید.

 

اکنون یک سال از عملکرد دولت دوازدهم و به تبع آن وزارت کشور می‌گذرد، اما وزارت کشور روحانی نیز چون برخی وزارتخانه‌ها در صف استیضاح قرار گرفته است از این جهت شاید بیشترین انتقادها به رحمانی فضلی به بحث انتصاب استانداران بازگردد. جایی که به اذعان برخی از کارشناسان بسیاری از این استانداران همسو با سیاست‌های دولت نیستند و در عین تعجب در انتصاب برخی از استانداران، فرمانداران و مدیران منطقه‌ای رد پای نمایندگان مجلس دیده می‌شود. این در حالی است که دولت و مجموعه وزارت کشور باید مستقلانه بتوانند طبق برنامه‌های خود عمل کنند و به عزل و نصب بپردازند.

 

از طرف دیگر در میان استانداران دولت نیاز به تحرک به شدت احساس می‌شود، امری که به علت هرم سنی بالای استانداران بسیار کم مشاهده می‌شود و از این جهت وزارت کشور باید سریعا افرادی باانگیزه، پر انرژی و با نشاط را جایگزین برخی استانداران مسن، کم کار و نا‌امید کند. از سوی دیگر شاید بتوان بسیاری از اعتراضات مردم در شهرستان‌ها به دولت را ناشی از ضعف عملکرد برخی از استانداران دانست. چراکه استانداران باید با مردم صحبت کنند، شرایط را توضیح دهند و مردم را نسبت به آینده امیدوار کنند. این در حالی است که عملکرد استانداران تاکنون خروجی لازم را نداشته و نتوانسته شادابی لازم را به مردم تزریق کند.

 

چگونگی استیضاح

تمام عملکردهای وزارت کشور نیز بد نبوده و به هر حال شاهد برخی تحرکات مثبت چون احیا و بازگشایی خانه احزاب، رسیدگی به احزاب و ایجاد فضای نسبتا مطلوب برای تحرک احزاب بوده‌ایم، اما کافی نیست و نکاتی چون عدم نظارت بر استانداری‌ها، فرمانداری‌ها و شهرداری‌ها عملکرد وزارت کشور را با انتقادهای جدی مواجه می‌کند. البته نباید از یاد برد که برخی از مشکلات ریشه‌ای است و حل آن زمان می‌برد، اما اینکه افرادی متخصص و همراه دولت برای حل این مشکلات گمارده شوند را نیز نباید نادیده گرفت. با این همه در پی کلید خوردن استیضاح برخی وزرا پروژه استیضاح وزیر کشور نیز به راه افتاده است.

 

البته بسیاری معتقدند دلیل عدم ورود مجلس تا کنون به قضیه سوال یا استیضاح رحمانی فضلی دوستی نزدیک او با لاریجانی است. کما اینکه بسیاری انتصاب خود رحمانی فضلی به وزارت کشور را نیز به لابی لاریجانی با دولتی‌ها مرتبط می‌دانند. امری که تا کنون نه لاریجانی آن را تکذیب کرده نه وزیر کشور. به همین علت است که برخی معتقدند که جلسه استیضاح وزیر کشور به هر صورتی که برگزار شود رحمانی فضلی از آن سر بلند بیرون خواهد آمد.

 

ارجاع استیضاح به کمیسیون

یک عضو هیأت رئیسه مجلس از ارجاع طرح استیضاح عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور به کمیسیون امور شوراهای مجلس خبر داد و گفت که این کمیسیون باید هر چه سریع‌تر درباره طرح مذکور اعلام نظر کند. فارس نوشت، احمد امیرآبادی اعلام کرد طرح استیضاح مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصادی و دارایی تقدیم هیأت رئیسه مجلس شده است و اگر تعداد امضاهای این طرح از حد نصاب قانونی نیفتد، به احتمال زیاد در جلسه علنی یکشنبه هفته آینده پارلمان ۲۸ مردادماه در صحن علنی خانه ملت اعلام وصول می‌شود. وی همچنین اظهارکرد: طرح استیضاح عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور نیز برای بررسی به کمیسیون امور شوراهای مجلس شورای اسلامی ارجاع شده و کمیسیون باید هرچه سریع‌تر درباره طرح مذکور اعلام نظر کند.

 

عملکرد نامطلوب

یک نماینده مجلس در ارتباط با استیضاح وزیر کشور اظهار کرد: استیضاح حق مسلم نمایندگان است، البته وزرا در حین استیضاح صحبت‌هایی را مطرح می‌کنند که شاید نمایندگان قانع شوند و حتی مطالبی مطرح شود که مخالفان موافق شوند، این به نوع صحبت و عملکرد وزرا در روز استیضاح باز می‌گردد. نادر قاضی‌پور به «آرمان» گفت: چند وزیر در نوبت استیضاح هستند که آقای رحمانی فضلی نیز یکی از آنهاست و اگر استیضاح وی اعلام وصول شد سرفصل‌های آن به اطلاع عموم خواهد رسید.

 

وی در این ارتباط که چرا نمایندگان با وجود رأی بالایی که به رحمانی فضلی دادند با گذشت یک سال پروژه استیضاح وی را کلید زده‌اند تصریح کرد: وزیر بهداشت که بالاترین رأی را از نمایندگان گرفت اگر اکنون به مجلس بیاید احتمالا رأی نیاورد چون هرچه زمان می‌گذرد عملکردها روشن و شفاف می‌شود و اهداف افراد مشخص می‌شود. وی تاکید کرد: ما به عنوان استیضاح کننده معتقدیم که وزیر کشور در یک سال گذشته عملکرد قابل قبولی نداشته و من شنیده‌ام آقای رحمانی فضلی گفته به کمیسیون شوراها نخواهد آمد.

 

دلایل متقن

یک عضو کمیسیون بهداشت مجلس در خصوص استیضاح وزیر کشور اظهار کرد: استیضاح کنندگان دلایل خاص خود را داشتند در بحث انتصابات، پدیده شاندیز، در مساله احزاب که هیچ اقدامی صورت نگرفت و هیچ حزب شناسنامه‌داری متولد نشده، نکاتی بوده که استیضاح کنندگان به آن رسیده‌اند و از حق نظارتی مجلس برای استیضاح استفاده کرده‌اند. بهروز بنیادی به «آرمان» گفت: اینکه آقای رحمانی فضلی به کمیسیون برود یا نه در اختیار خودش است، اما روند قانونی

 

استیضاح طبق آیین‌نامه اجرا خواهد شد. نماینده مردم کاشمر در خصوص برخی حواشی پیرامون استیضاح وزیر کشور ابراز کرد: این مسائل در زمان رأی اعتماد وی نیز مطرح بود که پشتیبانی می‌شود و آقای لاریجانی نیز بارها این مساله را رد کرده است. البته جو مجلس برای هریک از وزرایی که بیایند، قطعا جو خوبی نیست. وی ادامه داد: استیضاح‌کنندگان دلایل متقنی دارند و عدم حضور احتمالی وزیر کشور در کمیسیون جایگاه مجلس را زیر سوال نمی‌برد.

 

سهیل ثابت

 

armandaily.ir
  • 11
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش