جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳
۱۰:۲۷ - ۲۴ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۶۲۹۹
سیاست داخلی

تغییر مدیران بازنشسته به تغییر در سمت‌های غیر مشمول قانون عدم به کار گیری بازنشستگان می رسد؟

احمد جنتی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

به نظر می‌رسد ماشین استعفای جنتی از سمت‌هایی که در آن مشغول بوده سرعت گرفته است. روز گذشته خبری منتشر شد مبنی بر اینکه آیت‌الله احمد جنتی از ریاست ستاد امر به معروف و نهی از منکر، استعفا داده و حجت الاسلام کاظم صدیقی جایگزین وی شده است. احمد جنتی در نامه‌ای به رهبر انقلاب با اشاره به ۲۵ سال توفیق خدمت در سنگر امامت جمعه تهران و با تشکر از اعتماد و عنایات آیت‌الله خامنه‌ای در طول این مدت، درخواست کناره‌گیری از امامت جمعه تهران را مطرح کرد که رهبر انقلاب اسلامی با این درخواست موافقت کردند. طبق قانون، ریاست ستاد امر به ‌معروف و نهی ‌از منکر باید برعهده یکی‌از امامان‌جمعه موقت شهر تهران باشد.

 

احمد جنتی چندماه پیش نیز از امامت‌ جمعه ‌موقت تهران کناره‌گیری کرد و محمدحسن ابوترابی جای او را در نماز جمعه تهران گرفت و مدتی بعد اعلام شد او همان زمان از ریاست ستاد امر به ‌معروف هم کنار رفته. روزهای اخیر شایعاتی درباره استعفای وی از سمت ریاست شورای نگهبان هم مطرح شده است.

 

محمدرضا باهنر در واکنش به استعفای دبیر شورای نگهبان از چند منصب‌شان با بیان اینکه می‌توان در شورای نگهبان هم افراد به صورت ادواری منصوب شوند، گفته بود: متاسفانه برخی پست‌ها در کشور ما بیش از حد ماندگار شده و مثلا اگر تجدیدنظر شود، اتفاق مثبتی باشد برای نمونه از مدت‌ها پیش، شاید از حدود ۲۰ سال پیش تا به‌حال مقام معظم رهبری مسئولانی که نصب می‌کنند، بیش از ۲ دوره ابقا نمی‌کنند.

 

البته این قانون نیست اما رویه اخیر این‌طور بوده که این مسئولان انتصابی بیش از ۲ دوره بر سمت خود باقی نمی‌ماند. در حالی‏که بنابر قانون مقام معظم رهبری مثلا می‌توانند هر ۵ سال یک نفر را در سمت رئیس قوه قضاییه منصوب کنند که البته همین ۵ ساله بودن هر دوره نیز با نظر خود رهبری صورت گرفته است. البته بحث شورای نگهبان متفاوت است. ادوار این شورا ۶ ساله بوده و در قانون نیز قید شده است و تکرار آن نیز ممکن است. با این حال اگر در انتصابات نظامی مقام معظم رهبری دقت کنیم، می‌بینیم که معمولا فرماندهان نظامی دودوره‌ای هستند. این رویه می‌تواند به شورای نگهبان وارد شود و شاید هم اتفاق خوبی باشد.

 

افراد معتقدند باید یکسری تعویض‌ها و انتقالات صورت گیرد

همزمان با تصویب قانون منبع به کارگیری بازنشستگان در نهادهای دولتی به نظر می‌رسد در نهادهای انتصابی نیز اقدامات مشابهی صورت گرفته است. محسن غرویان، کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به گفته محمدرضا باهنر به «ابتکار» گفت: این بیانات نشان‌دهنده این است که یک فضایی در کشور و در بین نخبگان ایجاد شده است که نشان می‌دهد افراد معتقدند یکسری تعویض‌ها و انتقالاتی باید صورت بگیرد. قانون منع به کارگیری بازنشستگان طبق مصوبه مجلس در حال انجام است. باید توجه داشته باشیم یک فلسفه پشت این قانون است و این‏که انسان‌ها بعد از مدتی توانشان تضعیف می‌شود به همین خاطر باید چرخش نخبگان و قدرت در جامعه وجود داشته باشد و جوان‌ترها در صحنه اداره کشور حضور یابند.

 

غرویان با بیان اینکه این یک فلسفه عام بوده و همه را شامل می‌شود، گفت: این قانون باید هم در نهادهای انتصابی و نهادهای انتخابی مورد توجه قرار گیرد چرا که این یک فلسفه عقلایی است. این قانون در همه کشورها رایج است و باید افراد مسن‌تر جای خود را به افراد جوان‌تر با انرژی بیشتر بدهند و به نظر می‌رسد این فلسفه در نهادهای انتصابی هم رواج پیدا کرده است.

 

این کارشناس مسائل سیاسی و فقهی افزود: این یک فرایند مثبت است حالا چه فضا و جوی که ایجاد شده برای آقای جنتی این تصمیم را ساخته است چه خودشان تصمیم گرفته و تشخیص دادند که جابه‌جا شوند، به هر حال امر مثبتی است و این مورد مطالبه همه مردم است. جوانان تحصیل‌کرده ما باید به صحنه خدمت بیایند و از علم و دانش جدیدترها استفاده شود. ما روحانیون جوان‌تری داریم که معلومات آنها تازه‌تر و اطلاعاتشان از فضای کشور و جهان به‌روزتر است.

 

غرویان با اشاره به انتصاب‌های اخیر رهبر انقلاب تصریح کردند: همان‌طور که مقام معظم رهبری رئیس سازمان تبلیغات و همچنین مسئول نهاد ولایت فقیه در دانشگاه‌ها را تغییر می‌دهند و فرد جوان‌تری را جایگزین می‌کنند. این امر باید در دیگر نهادها نیز صورت گیرد. اینها نشان‌دهنده این است که جوان‌ترها به‌روزتر هستند و مسائل روز را دقیق‌تر ادراک می‌کنند. باید کاملا امیدوار بود و نگاه مثبت داشت و به هرحال جای امیدواری است و این فضای مثبتی تلقی می‌شود به نظر من ایجاد چنین فضاهایی و این جوان‌گرایی‌ها با توجه به مسائل روز امیدوارکننده است و من آن را یک نکته بسیار مثبت تلقی می‌کنم که در آینده ما شاهد اتفاقات اینچنینی باشیم.

 

سیدرضا اکرمی، عضو جامعه روحانیت مبارز اما نظری مخالف غرویان دارد وی معتقد است آیت‌الله جنتی که به خاطر کهولت سن خودشان تشخیص دادند کناره‌گیری کنند نه اینکه بخواهند تلاشی در راستای جوان‌گرایی کرده باشند.

 

سیدرضا اکرمی به «ابتکار» گفت: بالاخره آقای جنتی در سنین کهنسالی به‌سر می‌برند و آرام‌آرام باید بار خودشان را سبک کنند و این استعفا به همان دلیلی است که از امامت جمعه تهران کنار کشیدند. به هرحال سن بالا ایجاب می‌کند که مسئولیت خودشان را کاهش بدهند به نظر من این اتفاق هیچ تحلیل دیگری را به دنبال ندارد. چنین تغییراتی دستاورد خاصی به دنبال نخواهد داشت بلکه مسئولیت به فردی که شاداب‌تر از ایشان است سپرده شده و گفتند فرد دیگری متقبل شود.

 

ایشان در رابطه با دستاوردهای چنین استعفاهایی گفت: در مورد دستاورد باید سراغ ظرفیت‌های کشور رفت که متاسفانه به آنها توجه نمی‌شود به نظر من چنین اتفاقی دستاورد تلقی نمی‌شود چراکه اگر بخواهد دستاورد داشته باشد باید همه افراد چه در بخش خصوصی و چه در بخش تعاونی ظرفیت و توانایی خودشان را ابتدا بسنجند بعد مسئولیت‌پذیری کنند و بقیه را به جوانان واگذار کنند که فعلا چنین خطی را ما نداریم. ما در نرم‌افزاری مشکل نداریم بلکه در سخت‌افزای است که مشکل داریم. ما موجوداتی هستیم که خود را رها و فاقد مسئولیت می‌بینیم لذا هر کسی هر کاری را می‌خواهد انجام می‌دهد و در واقع محیط رهاست. اگر تقسیم و تفکیک مسئولیت بود همچنین اگر ما شخصی را که خدمت می‌کرد تشویق و آن فردی که از مسئولیت فرار می‌کرد تنبیه می‌کردیم این همه فرار از مسئولیت در جامعه و رهایی وجود نداشت.

 

این کارشناس مسائل سیاسی در ادامه افزود: فعلا روال رویه نیست، بلکه خود فرد تصمیم می‌گیرد و بیان می‌کند که من نمی‌توانم و رها می‌کند. به این صورت نیست که ارزیابی کنند و بگویند همه افرادی که به هر دلیلی توانایی ندارند جای خود را به افرادی که جوان‌تر بوده و توانایی انجام مسئولیت را دارند، بدهند. در واقع اگر این عمل ضابطه‌مند بود صددرصد تاثیر عمومی داشت وگرنه اینگونه موردی خیلی تاثیرگذار نخواهد بود. در مورد چنین نهادهایی ما نباید موردی عمل کنیم بلکه باید نهادینه شود و همه بپذیریم که تا زمانی که توانایی داریم در جایگاه و منصبی قرار داشته باشیم. ما الان افرادی در جامعه داریم که حتی نمی‌توانند تعداد شغل‌هایی که در آن مشغول هستند را بشمارند.

 

الهام برخوردار

 

ebtekarnews.com
  • 19
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش